| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 96
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
3.
KONSTRUKCIJSKA IN TEHNOLOŠKA PREUREDITEV SKLADIŠČENJA ALUMINIJASTIH KOLUTOV
Iztok Stopeinig, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo opisuje potek razvoja nove konstrukcije namenjene skladiščenju aluminijastih kolutov. Razvoj regalov zajema ustrezno skladiščno opremo, iskanje optimalne postavitve regalov, preračun nosilnosti, izbor materialov, dimenzioniranje in končno postavitev. Diplomsko delo obsega teorije sistemov interne logistike, teorije analiz po metodi končnih elementov ter uveljavitev teh teorij v praksi. Na podlagi rezultatov so predstavljeni predlogi o obliki in izgledu regalov ter njihova postavitev. Regali so namenjeni podjetju Impol, d.o.o., za katerega je projekt izvedel Metalprim, d.o.o.
Keywords: optimizacija, interna logistika, statični preračun, napetostna analiza, aluminij, skladiščenje
Published: 01.10.2010; Views: 1815; Downloads: 221
.pdf Full text (3,21 MB)

4.
PARAMETRIČNO MODELIRANJE IN NUMERIČNA ANALIZA ORODJA ZA IZSEKOVANJE RONDELIC
Uroš Pešaković, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Naloga obravnava problematiko izsekovalnega orodja, ki je uporabljeno v podjetju Talum v delovni enoti Rondelice. Poudarek je na raziskovanju vzrokov, ki prispevajo k pojavu napak na izdelkih. V uvodnem delu naloge je predstavljen sam proces izsekovanja in obstoječi problemi. V poglavju Parametrično modeliranje orodja je obrazložen namensko izdelan model orodja, s pomočjo katerega so bile izvedene numerične analize. Po analizi rezultatov različnih variant orodja so podani odgovori na zastavljene teze, dosego ciljev in namena ter predlogi izboljšav orodja.
Keywords: izsekovalno orodje, parametričen model orodja, numerična analiza
Published: 01.10.2010; Views: 1764; Downloads: 155
.pdf Full text (3,70 MB)

5.
SLEDILNIK SONCA
Jaka Jurečič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Sledilnik sonca je jeklena konstrukcija, ki nosi sončne celice za proizvodnjo električne energije in jih obrača proti soncu. Sončne celice imajo namreč najboljši izkoristek kadar padajo žarki pravokotno na njih. Tako je mogoče proizvesti okoli trideset odstotkov več električne energije, kot če bi bili sončni paneli fiksno postavljeni na streho. V nalogi je predstavljen izračun dvoosno vrtljive jeklene konstrukcije za sončne panele. Predstavljeni so zasnova, preračun jeklenih profilov in ležajev ter izbira dveh motorjev za pogon v dveh oseh.
Keywords: Sledilnik sonca, jeklena konstrukcija, sončne celice, preračun jeklene konstrukcije, računalniško modeliranje
Published: 06.01.2011; Views: 2663; Downloads: 307
.pdf Full text (6,23 MB)

6.
ZADOVOLJITEV KAKOVOSTI VRAT ZA KONČNEGA KUPCA PO METODI ŠEST SIGMA V GORENJU D.D.
Miha Hriberšek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja reševanje problema v podjetju Gorenje d.d. z metodo Šest sigma, katere cilj je doseči nič manj kot popolnost. Rdeča nit diplomskega dela je nezadovoljen kupec, ki v trgovini opazi hladilnik, ki ima povešena vrata. Poves vrat je dolgoročno gledano vzrok za nastanek novih problemov z delovanjem hladilnika in s tem povezanih stroškov. S tem postane poves vrat ključen problem za zagotavljanje kakovosti izdelka. V diplomskem delu je predstavljen praktični projekt izboljšave kakovosti hladilniških vrat po metodi DMAIC. Pridobljene izboljšave, poleg izboljšanja kakovosti vrat, prinašajo večjo funkcionalnost, zadovoljstvo kupca in dvig ugleda blagovne znamke.
Keywords: kakovost, Šest sigma, DMAIC, GAGE R&R, VOC-glas kupca, CTQ-kritična mera za kakovost, poves vrat hladilnika, Gorenje
Published: 13.04.2011; Views: 2240; Downloads: 204
.pdf Full text (5,86 MB)

7.
RAČUNALNIŠKO PODPRTO KONSTRUIRANJE IN SIMULACIJA HIDRAVLIČNE VPENJALNE NAPRAVE
Jože Senica, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava postopek projektiranja hidravlične vpenjalne priprave za vpenjanje nosilca ohišja kompresorja DV6S J3J4 s pomočjo računalniško podprtega konstruiranja. Predstavljen je razvoj vpenjalne priprave preko vseh faz konstruiranja. Na začetku so opisane zahteve, ki jih mora vpenjalna priprava izpolnjevati. Sledi opis konstruiranja in modeliranja vpenjalne priprave ter izdelava tehnične dokumentacije. Predstavljena je tudi simulacija delovanja vpenjalne priprave in mehanske obdelave obdelovanca s programsko opremo Catia V5R19.
Keywords: vpenjalna priprava, konstruiranje, prostorsko modeliranje, Catia, simulacija
Published: 06.07.2011; Views: 1768; Downloads: 263
.pdf Full text (11,10 MB)

8.
RAČUNALNIŠKO PODPRTO KONSTRUIRANJE VALJČNEGA TRANSPORTERJA Z DVOJNIM ODVZEMOM
Matej Grm, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazano računalniško podprto konstruiranje valjčnega transporterja z dvojnim odvzemom, s pomočjo programskega paketa CATIA V5R20. Na začetku diplomskega dela je predstavljen problem, zahteve in robni pogoji, ki jih mora valjčni transporter izpolnjevati. Sledi opis konstruiranja in modeliranja valjčnice, določitev ustreznega motorja, preračun verige in verižnikov ter prikaz valjčnega transporterja. Na koncu diplomskega dela je prikaz izdelave delavniških risb. Celotno diplomsko delo je bilo opravljeno v okviru praktičnega usposabljanja v podjetju I.H.S., d. o. o.
Keywords: računalniško podprto konstruiranje, valjčni transporter, dvojni odvzem, CATIA.
Published: 12.10.2011; Views: 1834; Downloads: 247
.pdf Full text (8,68 MB)

9.
KONSTRUIRANJE IN PRERAČUN KLJUČA Z RAGLJO
Tomaž Verlak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Unior d.d. iz Zreč trenutno kupuje ročno orodje, ključ z ragljo, od tujega proizvajalca, želelo pa bi, da ga prične proizvajati v lastni proizvodnji. Tako je bilo potrebno skonstruirati izdelek, ki bo nadomestil dosedanje ročno orodje, ter vpeljat tudi nekaj izboljšav. Pri konstruiranju je bilo veliko računalniškega dela, predvsem modeliranja, saj tako lažje predvidimo težave, ter zanje najdemo uspešne rešitve. Rezultat je ročno orodje, ki je enostavnejše za uporabo ter tudi ergonomsko ustreznejše.
Keywords: Konstruiranje, ročno orodje, ključ z ragljo, Unior
Published: 28.11.2011; Views: 1708; Downloads: 167
.pdf Full text (2,77 MB)

10.
AVTOMATIZACIJA STREGE INJEKCIJSKIH STISKALNIC ZA BRIZGANJE GUME
Davor Hvala, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen avtomatiziran sistem strege injekcijskih stiskalnic za brizganje gume. Z avtomatizacijo nadomestimo klasičen način strege strojev, s tem pa iz nevarnega delovnega okolja umaknemo delavca. S pomočjo avtomatiziranega procesa dosegamo večjo produktivnost stiskalnic ter stabilnejši proces izdelave, znižujemo proizvodne stroške ter zagotovimo kontinuiran sistem izdelave izdelkov. Avtomatizacija proizvodnih procesov nam omogoča boj s svetovno konkurenco na področju gumarske industrije.
Keywords: avtomatizacija, stiskalnice, brizganje izdelkov, robotska celica
Published: 13.10.2011; Views: 2330; Downloads: 263
.pdf Full text (4,95 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica