| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Spravilo poškodovanega in okuženega lesa z insekti na območju občine Majšperk
Mihael Ogrinc, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Poseganje v naravo je zelo odgovoren in resen proces, ki ima velik pomen na ožjo in širšo okolico. Pri opravljanju dela v gozdu se je potrebno ravnati po navodilih, ki jih izda Zavod za gozdove Slovenije. Celoten postopek izvajana sanacije gozda s procesom začasnega in končnega skladiščenja, posledično vpliva na samo kvaliteto lesa s strani uporabnosti lesa. V začetku diplomskega dela smo na podlagi odločbe o izvedbi sanitarne sečnje predstavili celoten postopek sečnje. Predstavil smo primerno delovno silo za izvajanje dela v gozdu, mehanizacijo za izvajanje sečnje in stroške dela. Prikazali in ocenili smo takratno stanje začasnega skladiščenja lesa ter nakladanje in prevoz lesa s stroški. Predel centralnega skladiščenja smo prikazali na primeru, kako se je les deponiral za energetsko namembnost. Iz vseh teh postopkov dela smo s pomočjo kritične analize prišli do problematike neprimernega skladiščenja lesa pred in po predelavi v energetske namene. Na podlagi nastalih problemov smo podali možnosti izboljšave. Cilj diplomskega dela je na podlagi predlaganih možnih rešitev izboljšati stanje skladiščenja lesa na začasnem, centralnem in končnem skladišču energetskega lesa. S temi rešitvami lahko saniran les ohrani vrednost uporabe.
Keywords: Sanitarna sečnja, začasno skladiščenje lesa, centralno skladiščenje lesa, skladiščenje sekancev, kritična analiza
Published: 04.09.2015; Views: 561; Downloads: 97
.pdf Full text (1,90 MB)

2.
Preiskave z metodo vrtinčnih tokov pri vzdrževanju letal
Mihael Ogrinc, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava področje uporabe neporušnih preiskav pri vzdrževanju letal. Predstavljeni sta vizualna metoda in metoda testiranja s tekočimi penetranti. Obširneje je opisana in raziskana metoda preiskovanja z vrtinčnimi tokovi. Poleg predstavljenih osnovnih pravil in principa delovanja metode so opisane tudi prednosti in omejitve te metode. Vplivni faktorji rezultatov so razdeljeni na tiste, ki neposredno vplivajo na vrtinčne tokove in na faktorje, ki vplivajo na pretvornike vrtinčnih tokov. Prikazana sta dva primera iz prakse, s katerima so podrobneje opisani postopki preiskav. Dokumentirana sta s slikovnim gradivom, ki neposredno prikazuje opisane postopke, instrumente in najpogostejše indikacije. Priloge sestavlja izvleček iz vzdrževalnega programa in poročilo o opravljenem pregledu.
Keywords: letalstvo, vzdrževanje, neporušne metode, vrtinčni tokovi
Published: 12.09.2016; Views: 686; Downloads: 97
.pdf Full text (4,45 MB)

3.
Uvedba vitkosti v proces inoviranja
Mihael Ogrinc, 2019, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo v teoretičnem delu predstavlja koncept in pristope vitkosti v procesu inoviranja v podjetjih. Ker je inoviranje ključni dejavnik pri zagotavljanju konkurenčne prednosti večine podjetij, kar delo na koncu tudi potrjuje, se njegovo teoretično jedro osredotoča na koncept vitkega inoviranja, ki pa se večinoma odvija v obliki projektov. Delo tako v teoretičnem delu opisuje izgube, potencial in agilnost. Poudarek pa daje menedžmentu projektov, menedžmentu portfelja in vlogam podpornih funkcij. Teoretične koncepte in pravila spremljajo še praktični primeri. V zadnjem delu analiziramo intervju, opravljen s podjetjem in ugotavljamo prednosti, ki bi jih podjetje pridobilo z implementacijo vitkosti v proces inoviranja.
Keywords: inoviranje, vitkost, nenehne izboljšave, menedžment
Published: 08.07.2019; Views: 165; Downloads: 22
.pdf Full text (1,87 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica