| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 61
First pagePrevious page1234567Next pageLast page
1.
Politika zasebnosti v finančnih institucijah
Mia Jecelj, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Varstvo osebnih podatkov je danes temeljna pravica, ki se je razvijala vse od neobstoječe pravice pa do pravice, za katero velja danes in sicer z izjemno širokim področjem uporabe. Zaradi tehnološkega napredka, je v zadnjem času vedno bolj ogrožena pravica posameznika o varstvu osebnih podatkov. Predpisi o varstvu osebnih podatkov ne sledijo napredku in zaradi tega ne nudijo več odgovorov na določene dileme. Uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in novi predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) poskušata slediti napredku ter s tem povezano po potrebi spreminjati zakone glede varstva osebnih podatkov, da bi bilo varstvo čim bolj sigurno. V prvem delu diplomskega dela bomo opisali splošne pojme s tega področja, prav tako bomo vključili veljavno zakonodajo na tem področju. V nadaljevanju pa se bomo osredotočili na varstvo osebnih podatkov v finančnih institucijah, s poudarkom na vrstah osebnih podatkov, ki jih obdelujejo, ter splošnimi pogoji, ki so predpisani za vsako izmed izbranih aktivnosti. Zaključili bomo z ugotovitvami, ali se obdelava osebnih podatkov v finančnih institucijah razlikuje od obdelave v podjetjih in ali je v skladu z veljavno zakonodajo.
Keywords: osebni podatki, varstvo osebnih podatkov, finančne institucije, Splošna uredba EU, Nova KBM d.d.
Published: 18.12.2019; Views: 383; Downloads: 65
.pdf Full text (833,05 KB)

2.
3.
4.
5.
Konstruktorska obdelava konstrukcije vodohrana na Kalvariji V=3000 m3
Metka Peternel, 1989, undergraduate thesis

Keywords: zasnova, dimenzioniranje, elementi, obtežbe, deformacije, analiza
Published: 26.07.2007; Views: 1372; Downloads: 0

6.
Vgrajena specifična energija v treh različnih objektih
Irena Kramer, 1989, undergraduate thesis

Published: 26.07.2007; Views: 1442; Downloads: 0

7.
Uporaba EPS betonov
Milan Kuster, 1990, undergraduate thesis

Published: 26.07.2007; Views: 1280; Downloads: 0

8.
Gradbeno fizikalna analiza stanovanjskega objekta Železnikova 22 v Mariboru
Bojan Novačan, 1990, undergraduate thesis

Published: 26.07.2007; Views: 1920; Downloads: 0

9.
Specifična primarna energija v treh različnih stanovanjskih objektih
Mofeed El Ahmad, 1990, undergraduate thesis

Published: 26.07.2007; Views: 1212; Downloads: 0

10.
Uvajanje nove tehnologije v SGP MARGRAD s poudarkom na tehnično tehnoloških rešitvah
Dean Hictaler, 1991, undergraduate thesis

Published: 26.07.2007; Views: 1593; Downloads: 0

Search done in 0.29 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica