| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Smernice za konstruiranje ploščatih delov v procesu emajliranja : magistrsko delo
Matic Ževart, 2018, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo smo izdelali v sodelovanju s podjetjem Gorenje (program Kuhalni aparati), v katerem izdelujejo različne tipe aparatov, ki jih je potrebno ustrezno površinsko zaščititi. Največje težave se pojavljajo v procesu emajliranja, saj so polizdelki izpostavljeni visokim temperaturam, kar privede do deformacije in posledično do izmeta. V magistrskem delu smo se osredotočili predvsem na sprednjo steno mikrovalovnih pečic ter izvedli meritve trenutnega stanja. V naslednjem koraku smo iskali ustrezne konstrukcijske rešitve za mersko ustrezno steno tudi po emajliranju. Predlagane rešitve smo ovrednotili ter izvedli proizvodni preizkus. Po meritvah preizkusne serije smo se odločili za rešitev, ki se nam je zdela najustreznejša, prav tako pa smo izpeljali tudi postopek implementacije v proizvodnji.
Keywords: kuhalni aparati, emajliranje, konstruiranje, proizvodnja
Published in DKUM: 01.10.2018; Views: 955; Downloads: 80
.pdf Full text (4,98 MB)

2.
Rešitev problema zvijanja prednje stene na vgradnih pečicah "BIO"
Matic Ževart, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V podjetju Gorenje, Program Kuhalnih aparatov, izdelujejo vgradne pečice »BIO« visokega cenovnega razreda, v katerem se pričakuje popolnost na vsakem koraku. Pri teh pečicah imajo probleme pri sestavljanju, saj je reža med vrati in dizajnerskim okvirjen neenakomerna. Ugotovili smo, da je problem napačno obešanje prednje stene pri emajliranju, saj se ta v peči preveč deformira. Po eksperimentalni metodi preizkušanja smo prišli do rezultatov, da je drugačno obešanje bolj ugodno, saj je zvitost stene, na katero pride privijačen dizajnerski okvir, manjša. Posledično smo morali skonstruirati nova obešala, na katera se bodo obešale sprednje stene pri procesu emajliranja.
Keywords: Vgradne pečice Gorenje, termična deformacija, raztezek, modifikacija obešala
Published in DKUM: 09.09.2016; Views: 1950; Downloads: 155
.pdf Full text (4,36 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica