| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izdelava spletne strani za podjetje cim d.o.o.
Matej Ribič, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Obravnavana diplomska naloga izpostavlja problematiko neurejene in neposodobljene spletne strani, ki ne sledi modernim standardom ter vpliv spletne strani na prepoznavnost in poslovanje podjetja. Kot uvod v tematiko je na začetku na kratko predstavljena zgodovina, nenehen razvoj in pomen spletnih strani, ki ima neposreden vpliv na spletne trgovine. V nadaljevanju sledi analiza trenutne spletne strani ter izpostavitev in obrazložitev njenih napak. Na podlagi ugotovljenih pomanjkljivosti sledi izdelava nove in izboljšane spletne strani po modernih standardih. Spletna stran je kreirana s programsko opremo WordPress, ki je trenutno daleč najbolj uporabljana platforma za kreiranje spletnih strani. Med drugim je opisana tudi priprava programske opreme, ki je potrebna za pravilno delovanje programa WordPress. Za spletni strežnik je uporabljen program Apache HTTP Server, za podatkovno bazo pa MySQL. Vsi koraki od namestitve programske opreme do izdelave in oblikovanja spletne strani so opisani in obrazloženi s priloženimi slikami.
Keywords: izdelava spletne strani, WordPress, spletna trgovina, internet
Published: 04.11.2020; Views: 210; Downloads: 71
.pdf Full text (2,26 MB)

2.
Tehnično varovanje gostinskih lokalov : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Matej Ribič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Varovanje nočnih lokalov je bil vedno svojevrsten izziv. Delo z različnimi tipi ljudi, večkrat pod vplivom takšnih ali drugačnih prepovedanih substanc, zahteva temeljit premislek in natančen načrt varovanja. Ob omenjenem ne smemo pozabiti še na možnosti naravnih in drugih nesreč, ki pretijo na vse prisotne. Z nenehnimi izboljšavami tehnologije in zaostritvijo zakonov je storjen velik korak proti učinkovitejšemu varovanju. Na samem začetku diplomske naloge sem predstavil nekatere pretresljive dogodke, povezane z varovanjem nočnih gostinskih lokalov, ki so se v zadnjih letih zgodili na območju Slovenije. Po vsakem izmed predstavljenih dogodkov, je v državi nastala prava medijska vojna proti oblastem in varnostnim službam, ki so opravljala varovanje. V nalogi je predstavljena gostinska dejavnost in vsi pogoji za odprtje gostinskega lokala. Med te pogoje spadajo tudi zahteve po varnosti. Osredotočil sem se na varovanje prireditev v gostinskih lokalih in s tem povezano zakonodajo. Velja ugotovitev, da je vso tehnično varovanje vsekakor dobrodošlo in v veliko pomoč, a brez izdatne pomoči fizičnega varovanja, si je varnost na prireditvi nemogoče zamišljati. Prav zaradi velikega učinka varnostnega osebja, morajo biti vsi lastniki ali najemniki lokalov, oziroma organizatorji prireditev, pazljivi pri izbiri varnostne službe. V poglavju pred zaključkom, kjer sem analiziral hipoteze in predstavil možnosti za izboljšanje, je predstavljen praktičen primer varovanja nočnega lokala. Glavno vlogo sem posvetil varnostnemu osebju, videonadzoru, ki je lahko izredno učinkovit tudi pri razjasnjevanju okoliščin, in požarni zaščiti ter evakuacijskim izhodom.
Keywords: varovanje, tehnično varovanje, alarmni sistemi, video nadzor, gostinski objekti, diplomske naloge
Published: 25.05.2012; Views: 2846; Downloads: 539
.pdf Full text (1,73 MB)

3.
Logistika podjetja Henkel Slovenija : magistrsko delo
Matej Ribič, 2010, master's thesis/paper

Abstract: Skladiščenje, transport in nasploh logistika je dejavnost, ki je v večini podjetji še vedno slabo izkoriščena in ji namenjajo premalo pozornosti, čeprav lahko prav na teh področjih znatno privarčujejo. To je tudi glavni razlog, da smo se v tej nalogi odločili, da posvetimo pozornost logistiki in izboljšavam na tem področju. Zaradi omejenosti prostora in velike rasti proizvodnje se podjetje Henkel Slovenija pri skladiščenju, notranjem transportu in odpremi končnih izdelkov srečuje z nepotrebnimi ozkimi grli, ki bi lahko imela za poledico zastoje proizvodnje in s tem povezano izgubo finančnih prihodkov. V nalogi smo podali nekaj rešitev, kako bi lahko podjetje povečalo pretočnost palet, izkoriščenost skladiščne mehanizacije ob zmanjšanju napak.
Keywords: skladišča, palete, 3PL, SSCC, transport
Published: 03.09.2010; Views: 3770; Downloads: 507
.pdf Full text (1,25 MB)

4.
Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica