| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izdelava multimedijskega vodiča za muzeje
Matej Novak, 2019, master's thesis

Abstract: Uporaba GPS za navigacijo po mestu ali na daljšem potovanju je za veliko ljudi del vsakdana. Navigacija v prostoru predstavlja zahtevnejši problem in še ni uveljavljena in standardizirana. Kljub temu že obstajajo primeri implementacije in uporabe navigacije v prostoru. Cilj magistrske naloge je izdelati vodič za razstavo muzeja in uporabiti eno izmed metod za določanje položaja v prostoru s pomočjo Beaconov in tehnologije Bluetooth. Delo obsega razumevanje vseprisotnega računalništva, metode in matematične temelje za določanja položaja, opis arhitekture, delovanja in implementacije muzejskega vodiča. V zaključku smo opravili še testiranje metod najbližji oddajnik in krožna lateracija ali t. i. trilateracija in preverili, katero metodo lahko uporabimo za končno različico aplikacije.
Keywords: Vseprisotno računalništvo, Beacon, Bluetooth, Android, krožna lateralcija, trilateracija, muzej
Published: 25.11.2019; Views: 358; Downloads: 27
.pdf Full text (3,09 MB)

2.
APLIKACIJA ANDROID ZA ISKANJE KAVARN
Matej Novak, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo razvili aplikacijo za ocenjevanje kavarn. Seznanili smo se z razvijanjem Android aplikacij, raziskali vse potrebne tehnologije in orodja. Na koncu smo razvili aplikacijo, ki uporabnikom na podlagi trenutne lokacije predlaga najbližje kavarne in njihove podrobnejše informacije. Uporabniki lahko vlagajo prošnje za vnos novih kavarn in ocenjujejo že vnesene kavarne.
Keywords: Android, kavarne, Google zemljevidi, lokacija
Published: 14.10.2015; Views: 991; Downloads: 109
.pdf Full text (2,46 MB)

3.
PROGRAMIRANJE GPU Z OPENCL
Matej Novak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Grafični procesorji so v zadnjem desetletju napredovali v zmogljivosti in dostopnosti. Knjižnica OpenCL omogoča pisanje programov za različne strojne platforme, med drugim tudi za grafične procesne enote. V diplomskem delu opisujemo implementacijo urejanja velike količine podatkov s paralelnim algoritmom bitoničnega urejanja in paralelno filtriranje slik z uporabo Sobelovega filtra, ki se izvajata na grafični procesni enoti s pomočjo knjižnice OpenCL.
Keywords: CPU, GPU, OpenCL, paralelno računanje, GPGPU
Published: 11.09.2013; Views: 1518; Downloads: 93
.pdf Full text (2,79 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica