| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Razvoj vtičnika za spletno učno okolje moodle
Marko Očko, 2018, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo obravnavali področje učenja na daljavo, in sicer smo pod drobnogled vzeli sistem Moodle. Za učenje programiranja smo želeli ustvariti specializirane tipe vprašanj, za kar je bilo potrebno ustvariti nove Moodle vtičnike. Na začetku smo naredili splošni pregled sistema Moodle in predstavili njegov razvojni proces, v nadaljevanju pa smo obravnavali uporabo vtičnikov, njihovo strukturo in opisali različne tipe. Temu je sledil opis razvojnega procesa splošnega vtičnika in dejanska implementacija vtičnikov. Izdelali smo tudi spletno aplikacijo, v kateri lahko generiramo in uvozimo vprašanja neposredno v Moodle preko spletne storitve ali preko datoteke XML.
Keywords: Moodle, vtičnik, učenje, programiranje, vprašanja
Published: 26.06.2018; Views: 720; Downloads: 118
.pdf Full text (2,44 MB)
This document has many files! More...

2.
GENERIRANJE DOKUMENTOV Z UPORABO TRANSFORMACIJ XSLT
Marko Očko, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je predstavitev jezika za razširljive stilske predloge XSL s poudarkom na uporabi objektov za formatiranje XSL-FO za generiranje dokumentov PDF. Namen je predstaviti tekstovna in grafična orodja ter primerjati uporabniško izkušnjo med njima. Prav tako predstaviti primer iz prakse, že implementiran dokumentni sistem, ki temelji na uporabi transformacij XSL.
Keywords: XSL, XSL-FO, XSLT, XML, XPath
Published: 27.09.2016; Views: 1176; Downloads: 87
.pdf Full text (4,10 MB)

3.
JAVANSKO OGRODJE RESTLET
Marko Očko, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo obravnavali aktualno računalniško področje, natančneje področje spletnih tehnologij. Pod drobnogled smo vzeli odprtokodno ogrodje Restlet, ki je namenjeno za izdelavo spletnih aplikacij v programskem jeziku Java. V prvem delu diplomske naloge smo naredili analizo ogrodja ter tako predstavili njegove prednosti in slabosti, v nadaljevanju pa smo le-tega praktično uporabili v strežniški aplikaciji ter na mobilni aplikaciji Android.
Keywords: REST, ogrodje Restlet, Java, Android, HTTP
Published: 30.10.2015; Views: 691; Downloads: 76
.pdf Full text (1,37 MB)

4.
EKONOMSKA IN FINANČNA ANALIZA PREUSMERITVE KONVENCIONALNE V EKOLOŠKO REJO KRAV DOJILJ
Marko Očko, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena preusmeritev kmetije Očko iz konvencionalne reje krav dojilj v ekološko. Naloga je razdeljena na dva dela: v prvem delu je predstavljena ocena finančne preusmeritve kmetije, v drugem delu pa ekonomska upravičenost investicije v izgradnjo novega hleva. V prvem delu so izpostavljeni vsi finančni parametri in izračuni, kolikšni so finančni dohodki kmetije pri konvencionalni pridelavi in pri preusmeritvi v ekološko pridelavo. Izračuni so se nanašali na področjih rastlinske pridelave in vzreje živali. Preusmeritev je ekonomsko upravičena, saj ima kmetija na področju ekološke pridelave in vzreje, večje finančne prihodke v primerjavi z konvencionalno pridelavo. Na koncu smo dobljene podatke iz ekološke pridelave uporabili za oceno investicije. V drugem delu smo opravili izračun, ali je investicija v nov hlev na prosto rejo krav dojilj upravičena ali ne. Izbrali smo obdobje 35 let, obrestno mero 5,50 odstotkov in oceno investicije 130.000 €. Izračun je pokazal, da se investicija lahko povrne prej kot v predvidenih 35 letih, in sicer, že v 31 letih, pri čemer je ocenjena interna stopnja donosa (ISD) 5,53 odstotkov.
Keywords: ekonomika, preusmeritev, ekološko kmetijstvo, krave dojilje
Published: 30.06.2014; Views: 1009; Downloads: 149
.pdf Full text (213,32 KB)

5.
Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica