| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
ZAMENJAVA ZAŠČITE V STIKALIŠČU LASTNE RABE NA BLOKU 4 V TERMOELEKTRARNI TRBOVLJE
Marko Knez, 2014, master's thesis

Abstract: Delo obravnava zamenjavo relejne zaščite 6 kV razvod lastne rabe bloka 4 v TE Trbovlje. Opisane so izkušnje s tovrstnimi napravami in narejena je analiza izpada bloka zaradi nepravilnega delovanja zaščite. Za osnovo za nastavitev parametrov zaščite smo analizirali kratkostične razmere v tem delu elektroenergetskega sistema in opravili zagonske meritve motorjev. Zbrane informacije so bile podlaga za izračun zaščitnih parametrov. Nastavitve so računsko in teoretično opisane za vsak sklop naprav. Rezultati so podatki za ustrezno koordinacijo zaščitnih elementov.
Keywords: elektroenergetsko omrežje, relejna zaščita, srednjenapetostno stikališče, izračuni kratkih stikov
Published: 14.07.2014; Views: 1093; Downloads: 121
.pdf Full text (4,68 MB)

3.
Optimizacija postopkov odrezavanja za izdelavo gredi profilnega koluta
Blaž Smonkar, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V industriji je vedno večja konkurenca. Kupci zahtevajo kvalitetne izdelke, hitro dobavo in nizke cene. Vse to dosežemo z ustreznim kadrom, organizacijo in znanjem. V diplomski nalogi sem analiziral različne parametre obdelave pri struženju. Prikazal sem kako z izbiro pravilne rezalne ploščice in parametrov odrezavanja dosežemo nižje stroške obdelave, skrajšamo obdelovalne čase in dosežemo nižjo ceno izdelave. Podatke, katere sem pridobil v diplomski nalogi, bodo koristili tudi v podjetju, saj se jim s tem zmanjša čas izdelave izdelka.
Keywords: struženje, optimiranje, odrezavanje, rezalni parametri
Published: 16.10.2013; Views: 1343; Downloads: 269
.pdf Full text (1,89 MB)

4.
5.
Numerical analysis of the crack growth in a high loaded bolt connection
Marko Knez, Srečko Glodež, Janez Kramberger, 2007, original scientific article

Abstract: The paper deals with the research on the crack growth in a bolt connection of a lug for crane counter weight bars. Counter weight bars are structural elements subjected to very heavy loads and therefore need special attention. The main purpose of this research is to determine the number of load cycles required for a crack to propagate from initial to criticakl crack length, whenthe final failure can be expected to occur. All required material parameters and experimental results were determined in our previous research. The influence of the initial crack siye upon the remaining life of the lug is reserched numericallu by means of FE analysis and analytically by use of the corrected analystical model.
Keywords: fracture mechanics, cyclic loading, fatigue crack growth, service life prediction, numerical analysis, bolt connection
Published: 31.05.2012; Views: 1841; Downloads: 100
URL Link to full text

6.
7.
DOLOČEVANJE PARAMETROV MALO-CIKLIČNEGA UTRUJANJA Z ROTIRAJOČIM UPOGIBNIM PREIZKUSOM
Marko Knez, 2009, dissertation

Abstract: V predloženi doktorski disertaciji je predstavljeno področje utrujanja strojnih delov in konstrukcij. Raziskovalno delo je osredotočeno na področje malo–cikličnega utrujanja, kjer je vpeljana nova metoda za določevanja materialnih parametrov. Slednji so osnova za varno dimenzioniranje strojnih delov in konstrukcij na življenjsko dobo. Določevanje materialnih parametrov z uporabo nove metode temelji na uporabi cilindričnih preizkušancev, ki jih obremenimo s čistim upogibnim momentom in izpostavimo rotaciji. Preizkusi so izvedeni na posebej razviti in izdelani preizkuševalni napravi. Na osnovi izmerjenih vrednosti momentov, zasukov in sil, ki se med preizkušanjem pojavijo na preizkušancu, določimo parametre malo-cikličnega utrujanjaz uporabo razvitega matematičnega modela.
Keywords: malo-ciklično utrujanje, parametri utrujanja, rotirajoči upogibni preizkus
Published: 25.05.2009; Views: 3697; Downloads: 470
.pdf Full text (2,14 MB)

8.
9.
10.
Search done in 0.21 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica