| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Poznavanje in uporaba metod ter modelov inovacijskega managementa v projektnem okolju
Manuel Robnik, 2019, master's thesis

Abstract: V okviru magistrskega dela sta predstavljena projektni management in inovacijski management. V poglavju projekti in projektni management so predstavljeni: projektni management, projekti, vrste projektov, faze v življenjskem ciklu projektov, pogoji za uspešen projekt in inovativnost na projektih. V poglavju inovacij in inovacijskega managementa so predstavljeni inovacije, inovacijski proces in pomen, tveganja ter koristi inovacijskega procesa za podjetja. Predstavljeni so izbrani modeli in metode inovacijskega managementa ter Evropska inovacijska lestvica. Na temo poznavanja metod ter modelov inovacijskega managementa v projektnem okolju je bila izvedena raziskava. Predstavljeni so rezultati raziskave in preverjene hipoteze.
Keywords: projektni management, inovacijski management, modeli inovacijskega managementa, metode inovacijskega managementa
Published: 09.05.2019; Views: 580; Downloads: 131
.pdf Full text (1,48 MB)

3.
Konstruiranje dodatnega orodnega skladišča za CNC stroj
Manuel Robnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema konstruiranje dodatnega orodnega skladišča za CNC stroj. Podana je ocena upravičenosti projekta v kateri je izračunan izgubljeni čas operaterjev zaradi menjave orodij, iz katerega sledi, da dosedanja kapaciteta shranjevanja orodij ni zadostna. Na podlagi opisa obstoječega stanja CNC stroja je predstavljeno snovanje dodatnega orodnega skladišča. Predstavljen je celoten sklop in natančneje posamezne komponente. Narejen je preračun pnevmatskih komponent za odpiranje dodatnega orodnega skladišča in odpiranje pokrova. Na kritični komponenti je izvedena analiza po metodi končnih elementov.
Keywords: CNC stroj, orodno skladišče, 3D modeliranje, konstruiranje
Published: 30.08.2016; Views: 688; Downloads: 55
.pdf Full text (2,79 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica