| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ANALIZA DOKUMENTACIJSKEGA SISTEMA V MIKRO PODJETJU I.S.P. D.O.O.
Maja Oblak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje I.S.P. d.o.o. se je v zadnjih letih hitro razvijalo. Vendar pa na področju organizacije, informacije in dokumentacijske podpore uvajanje izboljšav ni bilo tako hitro. Število dokumentov se je v letih povečevalo, kar pa je privedlo do problemov pri učinkovitem nadziranju in izvajanju procesov. Zaradi iskanja, izpolnjevanja, prenašanja, tiskanja in pisnega arhiviranja dokumentov se procesi ne izvajajo dovolj učinkovito, kar pa prinaša nepotrebne stroške. Teoretične osnove, ki smo jih uporabili za opredelitev posnetka stanja v diplomski nalogi, smo pridobili s proučevanjem domače in tuje literature. Nato smo na podlagi vprašalnika v podjetju raziskali uporabo dokumentov in jih povezali s procesi. Z raziskavo smo ugotovili, da ima podjetje veliko dokumentov in procesov, zato potrebuje prenovo, ki bo omogočila hitrejše in bolj učinkovito izvajanje procesov. Prenova vseh procesov je dolgotrajna in finančno prevelika, zato si je podjetje ne more privoščiti. Na podlagi raziskave ugotavljamo, da je najboljša rešitev za podjetje, da procese prenavlja postopoma. Zato smo v diplomski nalogi izoblikovali prioritetno listo procesov, ki so najbolj primerni za prenovo. Navedli smo primer informacijske podpore, in sicer Ultimuns BPM Suite, ki predstavlja smer tehnološke podpore, v katero se bo moralo podjetje v prihodnosti razvijati, če bo želelo zagotoviti boljši nadzor in izvajanje procesov.
Keywords: dokumentacijski sistem, prenova poslovnih procesov, delovni tok, malo podjetje
Published: 25.09.2009; Views: 1466; Downloads: 126
.pdf Full text (1,99 MB)

2.
3.
Vsebnost mikotoksinov T-2, HT-2 in deoksinivalenola v živilih in krmi v Sloveniji med leti 2012 in 2016
Maja Oblak, 2019, master's thesis

Abstract: Mikotoksini so sekundarni metaboliti nekaterih plesni in so naravna onesnaževala v živilih in krmi. Analizirana je bila vsebnost mikotoksinov deoksinivalenol (DON), T-2 in HT-2 v vzorcih živil in krme med leti 2012 - 2016. Za analizo smo uporabili podatke, ki so nam jih poslali iz Urada RS za varnost hrane, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki so vzorce pridobili z vzorčenjem, ki je bil v skladu s programom uradnega nadzora živil. Delež vzorcev živil, ki so bili onesnaženi z vsaj enim izmed obravnavanih toksinov, znaša 34,7 %, v krmi pa 63,8 %. Med leti 2012 in 2016 nismo zaznali trenda upadanja pojavnosti mikotoksinov v živilih in krmi. Največji delež zaznanih mikotoksinov v hrani je bil v trdih žitih, v živilih, pripravljenih za uživanje (kruh in testenine), pa je bil delež nižji. Pri krmi smo mikotoksine največkrat zaznali v dopolnilni in popolni krmni mešanici za prašiče.
Keywords: deoksinivalenol, T-2, HT-2, mejne vrednosti, vzorci živil in krme, Slovenija
Published: 04.12.2019; Views: 147; Downloads: 24
.pdf Full text (1,26 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica