| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE ZAPOSLENIH V PODJETJU MIKRO+POLO D. O. O.
Maja Čanč, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Še posebej v obdobju gospodarske krize se je pokazalo, da lahko obstanejo in so na trgu konkurenčna le tista podjetja, ki se lahko hitro prilagodijo novim, težjim razmeram in ki lahko poslujejo z nižjimi stroški dela. Podjetja imajo lahko v tem času resen problem, če je del zaposlenih neustrezno izobražen in težko prilagodljiv. Zaradi tega morajo podjetja stalno vlagati v izobraževanje zaposlenih, saj znanje prispeva k večji produktivnosti, boljši kakovosti in organizaciji dela ter večji gospodarnosti. Izobraževalna dejavnost v podjetju mora slediti razvoju podjetja, pravočasno reagirati na spremembe in krožiti skozi delovno okolje. Za uresničitev svojih ciljev mora opraviti temeljne naloge, kot so: analizirati in ugotoviti potrebe po izobraževanju glede na zahtevnost in vrsto dela ter rešiti problem ovir pri odločanju za dodatno usposabljanje in izobraževanje. Načrtovati je potrebno zadovoljevanje izobraževalnih potreb, pri čemer ne smemo delati razlik med zaposlenimi, temveč jih je potrebno dodatno usposabljati glede na potrebe podjetja. Potrebno je tudi usmerjati zaposlene k izobraževanju glede na zahteve in možnosti podjetja ter izdelati programe za razne oblike internega usposabljanja in izobraževanja zaposlenih ter organizirati takšna izobraževanja, da bodo zaposleni širše usposobljeni in da se bodo v bodoče lahko prilagodili novim produktom in tehnologiji. V prvem delu diplomskega dela bomo najprej obdelali metodologijo raziskovanja, nato pa na splošno, teoretično opredelili pojme, ki se navezujejo na izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje v delovnih organizacijah oziroma podjetjih. Izbrali smo si podjetje Mikro+Polo, katerega bomo predstavili in prikazali primer izobraževanja ter usposabljanja v omenjenem podjetju. V drugem delu diplomskega dela se bomo posvetili empiričnemu delu, kateremu bodo sledili predlogi za izboljšavo in zaključek. V empiričnem delu bomo raziskovali s pomočjo ankete. Tako bomo na temo izobraževanja in usposabljanja pridobili različna mnenja zaposlenih v podjetju Mikro+Polo.
Keywords: izobraževanje, usposabljanje, učenje, Mikro+Polo d. o. o., zaposleni
Published: 10.11.2011; Views: 1995; Downloads: 187
.pdf Full text (979,89 KB)

2.
IZGORELOST NA DELOVNEM MESTU NA PRIMERU PODJETJA ZAVAROVALNICA MARIBOR D.D.
Maja Čanč, 2014, master's thesis

Abstract: Strokovnjaki so si besedo izgorelost »izposodili« besedne zveze izgorevanje goriva, saj gre za podobna procesa. Izgorevanje namreč predstavlja sindrom izgorevanja življenjske energije, ki je v sodobnem svetu vse pogosteje prisoten. Izgorelost ni prisotna samo na vodilnih položajih, temveč v vseh delovnih situacijah. V magistrskem delu smo proučevali izgorelost zaposlenih na delovnem mestu v podjetju Zavarovalnica Maribor d. d. Magistrsko delo smo razdelili na teoretični in empirični del. V teoretičnem delu smo proučevali izgorelost na delovnem mestu ter njene vzroke in posledice. Na koncu smo zapisali, kako lahko obvladamo izgorelost; podali smo tudi nasvete za preprečevanje izgorelosti na delovnem mestu. V empiričnemu delu smo izvedli raziskavo o izgorelosti na delovnem mestu v Zavarovalnici Maribor d. d. Z analizo raziskave o izgorelosti v izbranem podjetju smo želeli ugotoviti, kako se zaposleni v podjetju Zavarovalnica Maribor d. d. spoprijemajo z izgorelostjo ter kateri so najpogostejši vzroki in posledice izgorelosti na delovnem mestu v omenjenem podjetju. Analiza raziskave je pokazala, da se zaposleni v največji meri spoprijemajo z izgorelostjo na delovnem mestu tako, da si dobro organizirajo delo. Najpogostejši vzrok, ki v veliki meri povzroča izgorelost na delovnem mestu, je preobremenjenost z delom. Zanimivo je tudi to, da je naraščanje odsotnosti z dela najpogostejša posledica izgorelosti na delovnem mestu.
Keywords: izgorelost na delovnem mestu, spoprijemanje z izgorelostjo, vzroki za izgorelost, posledice izgorelosti, obvladovanje izgorelosti, preprečevanje izgorelosti, Zavarovalnica Maribor d. d.
Published: 26.05.2014; Views: 1211; Downloads: 285
.pdf Full text (1,48 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica