| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
FINANCIRANJE IN IZGRADNJA SONČNE ELEKTRARNE
Luka Lindič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga v prvem delu obravnava, kakšne so prednosti koriščenja sončeve energije in na katerih principih poteka pridobivanje električne energije s pomočjo sonca. V nadaljevanju je opredeljena trenutna zakonodaja s področja graditve sončnih elektrarn in posamezni koraki od zasnove do realizacije. V osrednjem delu diplomske naloge sledi opis praktičnega primera gradnje sončne elektrarne na strehi industrijskega objekta. Podrobno je razložena organizacija del ter izvedba s poudarkom na opisu posameznih detajlov in tehnologije gradnje. Na koncu delo opisuje financiranje same izgradnje sončne elektrarne. Povzeti so posamezni viri, iz katerih lahko potencialni investitor črpa za realizacijo posameznega projekta.
Keywords: tehnologija grajenja, sončna elektrarna, odkupna cena
Published: 16.06.2011; Views: 1833; Downloads: 290
.pdf Full text (5,13 MB)

2.
RACIONALIZACIJA NOTRANJE LOGISTIKE V PODJETJU ELEKTRO CELJE d.d.
Luka Lindič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Elektro Celje, d. d. se ukvarja z distribucijo električne energije. Njihove glavne dejavnosti so gradnja novih objektov, ki so potrebni za distribucijo električne energije, izvajanje obnov oz. vzdrževanje in povečevanje zmogljivosti obstoječih naprav. Podjetje zavzema teritorij, ki spada pod okrilje Službe vzdrževanja Celje, razdeljen na dvanajst nadzorništev. Problem poslovanja je v neracionalnem oskrbovanju nadzorništev z materialom. Trenutno je sistem distribucije materiala znotraj podjetja organiziran tako, da se zaposleni iz nadzorništev sami vozijo po drobni material, ki ga potrebujejo za delo. S takšnim sistemom podjetje izgublja precej časa, saj gredo delavci, takrat ko bi morali že začeti z delom na objektih, šele po material. V okviru diplomskega dela smo predstavili naslednje rešitve: ureditev lahko dostopnega centralnega skladišča, uporabo informacijske tehnologije, vzpostavitev ažurne priprave dela in spremembo načina razvoza materiala. S temi ukrepi bi podjetje zmanjšalo izgubo časa in stroške, ki jih povzroča današnji sistem poslovanja.
Keywords: notranja logistika, skladiščenje, distribucija materiala znotraj podjetja
Published: 21.10.2011; Views: 1972; Downloads: 139
.pdf Full text (1,64 MB)

3.
Logistična podpora odprav v Himalajo
Luka Lindič, 2016, master's thesis/paper

Abstract: Logistična podpora odprav v Himalajo je tesno povezana z načelo »5P« v logistiki. Vsak vodja in člani odprave, ki organizirajo odpravo se ves čas srečujejo s problemom zagotavljanja pravih dobrin, v pravi količini, na pravem mestu, ob pravem času in s pravimi oz. minimalnimi stroški. S tem se zagotovi sredstva, da lahko ekipa, ki je glavna gonilna sila, doseže zastavljen cilj. Načrtovanje človeških virov je tako eden izmed glavnih problemov s katerim se srečamo, ko organiziramo odpravo. Šele potem se lahko začnemo ukvarjati s taktiko in drugimi podrobnostmi povezanimi z odpravo. V okviru magistrskega dela smo celostno predstavili predlog organiziranja odprave v Himalajo skozi več faz. S predlaganim načinom organiziranja odprave v Himalajo lahko ekipa močno poveča možnosti, da odprava doseže zastavljen cilj, zmanjša stroške za organiziranje odprave, poveča varnost na odpravi, zmanjša stres članov na odpravi in zmanjša negativne vplive na okolje. Ne glede na vrsto odprave in zahtevnost cilja je logistika v smislu načrtovanja človeških virov, opreme in hrane ključna na poti do uspeha.
Keywords: 1. Planiranje odprave, 2. Izvedba odprave, 3. Lastnosti članov, 4. Vodja odprave, 5. Transport v bazni tabor
Published: 06.06.2017; Views: 443; Downloads: 46
.pdf Full text (2,70 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica