| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PREDZNAMBE V DIGITALIZIRANI ZEMLJIŠKI KNJIGI
Marjan Dragar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Predznambe so učinkovit pravni instrument za zavarovanje vrstnega reda pridobitve zemljiškoknjižne pravice. Uporabne so tako pri realizaciji pravnoposlovnih prenosov stvarnih pravic na nepremičninah, kot v sporih o pravicah pred sodišči in v upravnih postopkih ter v postopkih izterjave obveznosti. Z ustvarjanjem pogojnih učinkov dajejo zlasti pridobitelju pravice, ki se prenaša ali je sporna (najpogosteje kupcu nepremičnine) močno sredstvo, s katerim lahko sam zavaruje svoj vrstni red in ni popolnoma odvisen od zemljiškoknjižnih pobud prenosnika (prodajalca oz. odsvojitelja).
Keywords: zemljiška knjiga, stvarne pravice, nepremičnine, predznambe, zaznambe, avstrijsko pravo, informatizacija zemljiške knjige
Published in DKUM: 29.05.2018; Views: 794; Downloads: 58
.pdf Full text (479,03 KB)

2.
UČINKOVITOST PROGRAMA USPOSABLJANJE NA DELOVNEM MESTU Z VIDIKA DEMOGRAFSKIH DEJAVNIKOV
Lea Dragar, 2016, master's thesis

Abstract: Z vstopom v EU si je Slovenija pridobila pravice do črpanja kohezijskih sredstev, sredstev strukturnih skladov in kohezijskega sklada, ki so namenjeni hitrejšemu razvoju manj razvitih regij EU. Proti brezposelnosti se evropska politika zaposlovanja bori tudi z ukrepi aktivne politike zaposlovanja. Program Usposabljanje na delovnem mestu je stalnica programov Aktivne politike zaposlovanja na Zavodu za zaposlovanje. Za Zavod je ključnega pomena Evropski socialni sklad. V magistrski nalogi smo analizirali, kako na učinkovitost programa Usposabljanje na delovnem mestu (ki jo merimo z izhodi v zaposlitev 12 mesecev po koncu usposabljanja) vplivajo demografski dejavniki, kot so spol, starost in izobrazba. S pomočjo t-testa, Mann-Whitneyevega testa ter ANOVE in Kruskal-Wallisovega testa smo ugotovili, da se učinkovitost programa razlikuje glede na stopnjo izobrazbe, medtem ko se razlike v učinkovitosti programa niso pokazale pri spolu in starosti.
Keywords: Evropski socialni sklad – ESS, brezposelnost, programi Aktivne politike zaposlovanja, Usposabljanje na delovnem mestu, demografski dejavniki.
Published in DKUM: 13.04.2016; Views: 1346; Downloads: 238
.pdf Full text (1,33 MB)

3.
ANALIZA FINANCIRANJA NAKUPA VOZIL RENAULT
Urban Dragar, 2013, master's thesis

Abstract: Slovenski avtomobilski trg ima že dolgoletno zgodovino, a je v zadnjih dveh desetletjih opaziti izreden trend rasti, saj ima vsak drugi Slovenec svoj osebni avtomobil. Od ključnih akterjev na trgu vozil je v ospredju, tako po znamki kot po modelu, Renault s svojim cliom. Da je avtomobil pomembna dobrina pri nas, se kaže tudi v tem, da se skoraj polovica Slovencev poslužuje nakupa vozila s tujimi viri, bodisi s krediti ali lizingi. Tematika, ki je v nalogi podrobno predstavljena, je razdeljena na avtomobilski trg v Sloveniji, možnosti financiranja nakupa vozil, kjer sta podrobno opisana lizing in kredit. Ključna je analiza financiranja nakupa vozil Renault kot avtomobilske znamke številka 1 v Sloveniji, s poudarkom na sezonskih nihanjih ter korelaciji med posameznimi oblikami financiranja nakupa vozil. Ob zaključku je na kratko predstavljeno še poglavje o neplačilih.
Keywords: Znamka Renault, lizing, kredit, učinek sezone, koeficient korelacije.
Published in DKUM: 10.12.2013; Views: 1669; Downloads: 307
.pdf Full text (1,68 MB)

4.
Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica