SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
Reciklaža gradbenih odpadkov iz rušenja objektov : diplomsko delo
Kristian Ravnič, 2001, undergraduate thesis

Keywords: recikliranje, odpadki, gradbeništvo, predelava, stroški, simulacija
Published: 26.07.2007; Views: 2255; Downloads: 0

4.
5.
6.
7.
Modifikacija pnevmatično krmiljenega manipulatorja
Kristian Bernad, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V tovarni avtomobilov Revoz d.d. (Clio, Twingo in Wind) v proizvodnem procesu uporabljajo veliko pnevmatičnih manipulatorjev, ki lajšajo delo delavcem in omogočajo hitrejšo in lažjo montažo ter transportiranje delov vozila. Zelo pogosto pa prihaja do problema in zastoja na enem od večjih pnevmatičnih manipulatorjev, ki se nahaja v karoserniškem delu tovarne na operaciji OP65 (dvig in spust poda vozila). Velikokrat prihaja do zastoja zaradi pogostih poškodb na pnevmatičnem krmilju zaradi česa imajo terenski vzdrževalci veliko intervencij, ki posledično vplivajo na število izdelanih kosov na izmeno. Da bi se tem težavam izognili je potrebno pnevmatično krmilje na manipulatorju modificirati in s tem omejiti okvare in zastoje na minimum.
Keywords: Pnevmatični manipulator, modifikacija, pnevmatične sheme
Published: 12.01.2012; Views: 1136; Downloads: 99
.pdf Full text (2,00 MB)

8.
9.
10.
IZBOLJŠAVA PROCESA SKLADIŠČENJA V EXPO BIRO D.O.O.
Kristian Heinc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V mojem diplomskem seminarju sem pisal o odpravi problemov, ki nastajajo v podjetju Expo deko d.o.o., v okviru procesa proizvodnje. Za ta problem sem izvedel, ko sem prvič obiskal podjetje in nadalje bolj podrobneje raziskal, kaj je vzrok za njegov nastanek. Tako sem se osredotočil na proces skladiščenja oziroma na boljši nadzor nad porabo materiala iz skladišča. V začetnem delu diplomskega seminarja, sem se opredelil na teoretična izhodišča poslovnih procesov in teorijo v zvezi s skladiščenjem, ki sem jih razdelil na dve poglavji. V poglavju, kjer obravnavam teorijo poslovnih procesov, sem zajel vsebine, ki nam dajejo zadostno podlago, da lahko zmodeliramo obstoječi poslovni proces, ugotovimo kje nastaja problem in ga odpravimo. Tako sem navedel nekaj splošnega o poslovnih procesih, predvsem nekaj osnovnih opredelitev in temeljnih sestavin procesov ter opisal kakšna je njihova delitev. Nadalje sem v tem poglavju opisal še lastnosti prenove poslovnih procesov, predvsem kakšne so opredelitve, cilji ter sama uspešnost prenove poslovnih procesov. V drugem poglavju teoretičnega dela, sem se opredelil na skladiščenje blaga. To mi je pomagalo predvsem pri prepoznavanju težav in možnih izboljšav v organiziranosti prostora. Zaradi tega sem na splošno opisal skladišča in delitev skladišč. Potem sem se lotil raziskave glede ureditve prostora skladišča in možnega razporejanja materiala v skladišču. Kot zadnje sem opisal funkcije, ki se pojavljajo pri skladiščenju, predvsem prevzem in izdajanje materiala ter skladiščno dokumentacijo in evidenco. V nadaljevanju diplomskega seminarja sem se opredelil na praktični primer podjetja. Na začetku je na kratko opisano podjetje, od svoje ustanovitve do danes. Za tem, sem se lotil shematskega prikaza trenutnega stanja procesa proizvodnje, da sem ugotovil, kje in zakaj prihaja do nastanka problemov. Ti problemi in njihovi vzroki, so navedeni v naslednjem poglavju, kjer sem podrobno opisal problem procesa skladiščenja in zalog v procesu proizvodnje. Nato sem ponovno napravil shematski prikaz, ki prikazuje stanje procesa proizvodnje po prenovljenem procesu skladiščenja ter shemo, ki prikazuje star in nov proces skladiščenja materiala. Kot zadnje sem natančno navedel predloge za odpravo problemov in načrt uvedbe izboljšav. V zadnjem delu sem zapisal temeljne ugotovitve, kjer sem prišel do sklepa, da je proces skladiščenja pomembna funkcija saj lahko močno vpliva na potek proizvodnje in poslovanje podjetja. Vendar kljub odpravi problema, se še vedno pojavljajo odprti problemi, ki so povezani tako z notranjimi kot z zunanjimi udeleženci podjetja.
Keywords: proces, poslovni procesi, skladišče, skladiščenje, nadzor, problem procesa, izboljšava procesa, Expo Biro, Expo Deko, proizvodnja, platna, šotorska platna
Published: 12.12.2012; Views: 1295; Downloads: 100
.pdf Full text (1,49 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica