| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Uporaba strojnega učenja za modeliranje tehnoloških procesov
Klemen Kovič, 2020, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi predstavimo metode strojnega učenja in njihovo rabo za modeliranje treh različnih tehnoloških procesov: trdega struženja, visokohitrostnega struženja in rezkanja. Podatke smo pridobili iz znanstvenih člankov, objavljenih v mednarodnih revijah. Za modeliranje tehnoloških procesov smo uporabili multiplo linearno regresijo, naključne gozdove, stohastično gradientno pospeševanje in metodo cubist. Na koncu predstavimo prediktivne sposobnosti posameznih metod in primerjamo rezultate. Napovedi omenjenih štirih metod tudi primerjamo z rezultati, ki so jih poročali avtorji člankov, in identificiramo najuspešnejšo metodo strojnega učenja za vsak proces. Za zaključek še teoretično raziščemo vpliv strojnega učenja na industrijo in poslovanje podjetij.
Keywords: tehnološki procesi, struženje, rezkanje, visokohitrostne obdelave, modeliranje, strojno učenje, optimizacija poslovnih procesov
Published: 01.07.2020; Views: 311; Downloads: 43
.pdf Full text (1,69 MB)

2.
Organizacija proizvodnega procesa v podjetju TALUM IZPARILNIKI d.o.o.
Klemen Kovič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga je razdeljena na dva dela. Prvi del je teoretični in vsebuje teorijo načrtovanja proizvodnje, zalog ter organizacije podjetij. Drugi del je praktični del in vsebuje podatke o strojih, izračunanih proizvodnih časih, številu zaposlenih ter razmestitvi delovnih mest. Glede na izračune je razvidno, da lahko novo proizvodnjo postavimo v obstoječi hali. Ugotovili smo, da bo potrebna reorganizacija obstoječega skladišča, saj so nekatere komponente dokaj velikih dimenzij. Na koncu je dodana tabela pričakovanih prihodkov ob trenutni preračunani prodajni ceni izdelka.
Keywords: Talum, načrtovanje proizvodnje, organizacija podjetja, zaloge, kapacitete.
Published: 06.10.2016; Views: 1136; Downloads: 32
.pdf Full text (2,71 MB)

3.
Možnost uvedbe avtomatiziranega skladišča za polizdelke
Klemen Kovič, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu bomo predstavili delo skladišča polizdelkov v proizvodnem podjetju. Oddelek dostavlja material v proizvodnjo na podlagi delovnih nalogov. Z večjim obsegom proizvodnje se pojavlja problem nepravočasne oskrbe s polizdelki in s tem posledično slabšega servisa. Zaradi rasti proizvodnje ta problematika narašča. V okviru diplomskega dela bomo skozi nekatere teoretske koncepte in z analizo dejanskega stanja na področju skladiščenja polizdelkov predlagali možnost rešitve identificiranega problema. Predlagali smo avtomatizirano skladišče za polizdelke, ki bi omogočili prostorsko, kvalitativno in kvantitativno rešitev ter nadgradnjo obstoječega SAP-sistema z vmesniki in moduli. Predlagano se je izkazalo kot ustrezno samo v primeru, da se v naslednjih letih rast proizvodnje nadaljuje kot do sedaj. V zaključku naloge smo predstavili učinke in potrebne pogoje za uvedbo ter možnost nadaljnjega razvoja avtomatiziranega skladišča za polizdelke.
Keywords: avtomatizacija skladišč, skladiščne tehnologije, skladiščna oprema, optimizacija, informacijska podpora
Published: 02.02.2015; Views: 903; Downloads: 209
.pdf Full text (1,69 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica