| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Varnostno testiranje fizičnega kripto-modula za navidezna zasebna omrežja
Anže Zaletel, Jaka Žužek, Lavra Horvat, Katja Zupan, Sara Železnik, Nina Goršič, Maruša Lipušček, 2016, professional article

Abstract: Namen prispevka: Namen prispevka je predstaviti projekt varnostnega testiranja v razvoju in produkciji fizičnega kripto-modula, ki je nujno potrebno pred lansiranjem izdelka na trg. Delo na projektu je bilo usmerjeno v izdelek Code 1 Secure (v nadaljevanju VPN kripto-modul C1S), za katerega je bila narejena primerjava s sorodnimi izdelki, predlagane različne ergonomične oblike ter opisani postopki potrebnih testiranj izdelka za pridobitev certifikatov oz. za doseganje standardov. Metode: Uporabljena je bila deskriptivna metoda s pomočjo študije primarnih in sekundarnih virov. Za potrebe opisa orodij za avtomatizirano testiranje smo delovanje orodij preizkusili in opravili vzorčna testiranja. Ugotovitve: Testiranje programske opreme in njene združljivosti s šifrirnimi algoritmi predstavlja najzahtevnejši del testiranj. Ključno stičišče projekta je predstavljal kolaboracijski portal, preko katerega se je evidentiral in spremljal napredek dela. S preizkušanjem orodij za avtomatizacijo opravil je bilo ugotovljeno, da avtomatizirano testiranje prihrani veliko časa in denarja. Omejitve/uporabnost raziskave Projektno delo je bilo ciljno naravnano na izdelek VPN kripto-modula C1S, zato se tudi ugotovitve navezujejo nanj. Kljub temu lahko ugotovitve apliciramo na sorodne izdelke. Praktična uporabnost: S primerjavo sorodnih izdelkov se pokažejo konkurenčne prednosti VPN kripto-modula C1S pred podobnimi izdelki na trgu ter možnosti za izboljšave. Predlagane so različne ergonomične oblike izdelka glede na ciljne skupine kupcev. Opis možnih testiranj, ki so potrebna za VPN kripto-modul C1S, poda okvirno predstavo o obsegu preizkušanj slehernega tehnološkega izdelka. Izvirnost/pomembnost prispevka: Glede na povišan trend zlorab v kibernetskem prostoru je področje kibernetske varnosti, v katerega spada tudi VPN kripto-modul C1S, izrednega pomena. Za ustrezno delovanje kripto-modulov in doseganje pričakovanj uporabnikov je te naprave pomembno dobro testirati.
Keywords: informacijska varnost, šifriranje podatkov, kripto-modul, testiranje, analiza trga
Published: 20.04.2020; Views: 359; Downloads: 28
.pdf Full text (404,07 KB)
This document has many files! More...

2.
Glasbeni promocijski video za jazz glasbo
Katja Zupan, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Osrednja tema diplomskega dela je glasbeni promocijski video za jazz glasbo. V začetku je narejena teoretična podlaga promocije in video produkcije. Nato pa se naredi pregled teorije jazz žanra. Drugi del diplomske naloge je namenjen analizi obstoječih primerov in aplikaciji teoretične podlage na praktično izvedbo. Delo preide do zaključka, da je snemanje za jazz glasbo zelo specifično poleg tega pa zahteva zmožnost improvizacije in prilagajanja. Ključno je prikazati neverbalno komunikacijo in video vsebino urediti tako, da lahko glasbo tudi gledamo in ne samo poslušamo.
Keywords: Promocijski video, jazz glasba, video produkcija
Published: 05.12.2019; Views: 767; Downloads: 129
.pdf Full text (660,72 KB)

3.
Analiza plagiatorstva v akademskih delih
Katja Zupan, 2018, master's thesis

Abstract: Živimo v času, ko so naši medosebni odnosi usmerjeni predvsem v tekmovanje. Pretirana želja po uspehu, ki v modernih družbah predstavlja temeljno vrednoto, nas velikokrat pripelje v neetične in konfliktne situacije. Odklonsko vedenje posameznikov je v določeni meri za družbo pozitivno in funkcionalno, saj vsi ljudje ne zmorejo ponotranjiti skupnih pravil in vrednot. Nekateri se znajdejo v precepu. Zavedajo se, da sta zmanjšan ugled in vpliv v družbi posledica njihovega neuspeha. Tako začnejo uporabljati različne metode in velikokrat tudi prepovedane (kaznive) načine, ki bi jim lahko zagotovili uspešnejše življenje in s tem povezan višji družbeni status. Plagiatorji se v sistemu prilagoditve znajdejo med inovatorji, ki iščejo nove, drugačne, drzne načine doseganja svojih ciljev. Kupovanje in prepisovanje diplomskih, magistrskih, doktorskih in celo seminarskih nalog ter opuščanje navajanja avtorjev (zlasti v zaključnih delih) jasno kažejo na to, da je stopnja tolerance do pojava plagiatorstva na neverjetno visoki ravni. V nadaljevanju bomo predstavili motive in posledice tovrstnega goljufanja.
Keywords: magistrska dela, goljufanje, plagiatorstvo, družbeni status, intelektualna lastnina, odklonskost
Published: 24.10.2018; Views: 558; Downloads: 63
.pdf Full text (978,41 KB)

4.
Analiza primera : predkazenski in kazenski postopek v primeru (družinskega) umora
Katja Zupan, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Zadnja leta v Sloveniji prevladujejo umori med osebami, ki so med seboj sorodstveno, prijateljsko, poslovno ali sosedsko povezane. V porastu so tudi požigi z motivom premoženjske koristi (npr. izplačilo zavarovalnine). Kriminalistično preiskovanje kompleksnih umorov v kombinaciji s požigi oz. požari je zelo zahtevno delo in je hkrati odvisno od znanja in izkušenj preiskovalcev ter pomoči tujih strokovnjakov. Požigi z namenom prikrivanja umora so pri nas prej izjema kot pravilo, vendar obstajajo. Ugotovitev motiva, ki je storilca napeljal na izvršitev kaznivega dejanja umora, predstavlja velik napredek v preiskavi. Če motiva ne odkrijemo, preiskovanje poteka počasneje. Gasilci in reševalci s svojim prihodom močno spremenijo kraj dejanja. Pomembno je, da si do prihoda kriminalistov zapomnijo oz. zabeležijo vse spremembe na območju gašenja in reševanja (nasilni vstop v objekt, odprta okna, položaj najdenih trupel, ipd.). Družinski umori zajemajo največji delež med umori v slovenskem prostoru. Družinski umor je velikokrat posledica dolgotrajnih konfliktov oz. je posledica fizičnega ali psihičnega nasilja znotraj družine. Osnovna naloga policije je odkrivanje in preiskovanje kaznivih dejanj. Najdene in zavarovane sledi v predkazenskem postopku morajo pripeljati do tako visoke verjetosti, da je določena oseba storila kaznivo dejanje, da je zoper njo mogoče vložiti obtožbo. Zelo pomembna faza znotraj kazenskega postopka je dokazni postopek. Vpliv policije na kazenski postopek se je v zadnjih letih povečal. V empiričnem delu diplomskega dela je na resničnem, pravnomočno zaključenem primeru na Okrožnem sodišču v Ljubljani predstavljena celotna analiza kazensko-preiskovalne zadeve (od zbranih prvih obvestil na kraju do izreka sodbe).
Keywords: umori, preiskovanje, predkazenski postopek, kazenski postopek, analiza primera, diplomske naloge
Published: 20.03.2013; Views: 2087; Downloads: 301
.pdf Full text (7,90 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica