| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
VPLIV NADMORSKE VIŠINE IN EKSPOZICIJE VINOGRADA NA KEMIJSKO SESTAVO GROZDJA IN VINA SORTE 'SAUVIGNON'
Jože Senekovič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V letu 2010 smo na Univerzitetnem centru za vinogradništvo in vinarstvo Meranovo ugotavljali vpliv nadmorske višine in ekspozicije na fenološke faze, relativno vlago zraka, temperaturo zraka, grozdov in listov, dozorevanje grozdja, pojav sive grozdne plesni, količino pridelka in kemijsko sestavo vina sorte 'Sauvignon'. Meritve smo opravljali na parcelah Keiserberg (486 m, 411 m; 173° južna lega) in Orlica (394 m, 324 m; 130° jugo-vzhodna lega). Na parceli Orlica je bil na zgornji lokaciji hitrejši razvoj listov, socvetij in cvetenje. Na parceli Keiserberg je bil na spodnji lokaciji hitrejši razvoj socvetij, cvetenje pa se je začelo prej na zgornji lokaciji. Temperatura zraka je bila na parceli Keiserberg višja na zgornji lokaciji v sredini dneva (od 12.30 do 15.00) na spodnji lokaciji pa je bila višja v jutranjih in večernih urah. Relativna zračna vlaga je bila večino dneva višja na zgornji lokaciji. V času dozorevanja grozdja je bila vsebnost skupnih titracijskih kislin večja na spodnjih lokacijah obeh parcel. Pojav sive grozdne plesni je bil večji na spodnjih delih obeh parcel. Količina pridelka je bila na parceli Keiserberg večja na zgornji lokaciji.
Keywords: Vinska trta, nadmorska višina, ekspozicija, 'Sauvignon'
Published: 03.04.2013; Views: 1739; Downloads: 135
.pdf Full text (665,14 KB)

4.
Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica