| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
STATIČNI IZRAČUN ARMIRANOBETONSKEGA SILOSA ZA SKLADIŠČENJE ŽITA
Matija Vindiš, 2014, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava statični izračun armiranobetonskega silosa za skladiščenje žita. Predstavljen je armiranobetonski silos krožnega tlorisa s centralnim cilindričnim delom in stranskim odtokom surovin. Glavni namen silosa je skladiščenje do 520 ton zrnja. Silos je bil zmodeliran kot ploskovna konstrukcija, pri čemer smo pozornost namenili predvsem notranjim statičnim količinami. Narejena je primerjava rezultatov statične analize programskih orodij SAP2000 in SOFISTIK.
Keywords: statična analiza, silos, žito, armirani beton, SAP2000, Sofistik
Published: 07.05.2014; Views: 1637; Downloads: 243
.pdf Full text (6,88 MB)

2.
ANALIZA ZASNOVE HLEVA ZA GOVEJO ŽIVINO
Ambrož Zorenč, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje analizo hleva, v okviru katere sta izdelana vizualizacija ter statični izračun z dimenzioniranjem objekta. V diplomskem delu je informativno predstavljeno vhlevljanje goveje živine, načini, tipi ter sodobna tehnologija vhlevljanja. Predstavljeni so osnovni materiali za izvedbo posameznih konstrukcijskih elementov hleva. Opisana in narisana je zasnova hleva ter narejeni izračuni oziroma dimenzioniranje posameznih konstrukcijskih elementov.
Keywords: hlev, vizualizacija, armirani beton, statična analiza, dimenzioniranje, risbe.
Published: 01.07.2016; Views: 534; Downloads: 108
.pdf Full text (4,93 MB)

3.
ZASNOVA HLEVA ZA KRAVE MOLZNICE IN PROJEKTIRANJE KORITASTIH SILOSOV
David Vivod, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema zasnovo hleva za krave molznice in načrtovanje in dimenzioniranje koritastih silosov. Opisani so trendi v gradnji hlevov in zahteve, ki jih moramo upoštevati v času gradnje. Zasnova zajema celotno načrtovanje od temeljev do strehe in zahteve tehnološkega načrta za dobrobit živali. Arhitektura hleva je predstavljena na načrtih, ki so priloga diplomskega dela. Dimenzioniranje silosov vključuje načrtovanje potrebnih dimenzij silosa, vplivov, ki delujejo na njega, trajnostnih meril in izračun potrebnih prerezov armature, s čimer zagotovimo varno in dolgotrajno uporabo objekta.
Keywords: hlev za krave molznice, koritasti silosi, dimenzioniranje, obtežbe, armatura
Published: 07.07.2016; Views: 1184; Downloads: 169
.pdf Full text (4,05 MB)

4.
ANALIZA VPLIVA VETRA NA STREŠNO KONSTRUKCIJO MOTODROMA PETROLIJA
Jernej Maher, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava postopek izračuna statike za strešno konstrukcijo Motodroma Petrolija s pomočjo programskega paketa Sofistik. Posebna pozornost je namenjena vplivu vetra. Za razumevanje problematike je bila potrebna natančna preučitev evropskih standardov, ki zajemajo obravnavano področje, ter razumevanje dinamike tekočin. Vsi izračuni statike temeljijo na veljavnih evropskih standardih SIST EN. Analiza vpliva vetra je bila opravljena s pomočjo programskega paketa ANSYS. Program omogoča simulacije vetra v navideznem okolju, v katerega je umeščen model konstrukcije. V diplomski nalogi so prikazani koraki, potrebni za analizo v programih ANSYS in Sofistik.
Keywords: veter, statična analiza, obtežba, CFD, Sofistik, ANSYS, modeliranje konstrukcij
Published: 30.08.2011; Views: 3069; Downloads: 558
.pdf Full text (9,19 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica