| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ETIKA IN MORALA V PODJETNIŠTVU
Janja Hrastnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela z naslovom Etika in morala v podjetništvu je najprej razjasniti osnovne pojme, kot so etika, morala, poslovna etika, poslovna morala, družbena odgovornost in podjetništvo. Glavni cilj pa je raziskati in predstaviti vlogo etike in morale v podjetništvu. Gre za področje, ki v času globalne finančne krize prihaja vse bolj do izraza in predstavlja temelj na katerem sodobna podjetja gradijo svojo prihodnost. Diplomsko delo poskuša torej dokazati, da upoštevanje etike in morale v podjetništvu ne gre razumeti zgolj kot nekakšen dodaten strošek, ampak kot glavni dejavnik pri uspešnosti podjetja. Predstavljen je tudi nezavidljiv položaj managerja v podjetju, ki pri svojih odločitvah marsikdaj naleti na etično dilemo, ko 'trčita' etični in strokovni vidik, managerjeva naloga pa je najti vmesno pot med obema.
Keywords: etika, morala, etičnost, odgovornost, podjetništvo, etični kodeks
Published: 03.11.2011; Views: 7171; Downloads: 1822
.pdf Full text (405,72 KB)

2.
Odziv otrok v različnih starostnih skupinah glede na vrste plesnih dejavnosti
Janja Hrastnik, Mojca Hrastnik, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Ples je področje, ki je pomembno za otrokov celostni razvoj. Poznamo več vrst plesnih dejavnosti, s katerimi si otrok pridobi določene sposobnosti, spretnosti ter znanja. V teoretičnem delu diplomske naloge smo se osredotočili na plesno vzgojo in njene značilnosti ter vpliv plesa na razvoj otroka. Podrobneje smo predstavili načrtovanje plesnih dejavnosti, cilje, oblike in metode plesne vzgoje. Poglavje smo zaključili z načeli ter analizo vzgojnega dela. V zadnjem delu teoretičnega dela smo opisali vrste plesnih dejavnosti, ples in ponazarjanje, rajalno-gibalne plesne igre, plesno dramatizacijo in didaktične igre. V empiričnem delu govorimo predvsem o primerjavi v odzivu med mlajšimi in starejšimi otroki na različne vrste plesnih dejavnosti. Raziskava je potekala v dveh skupinah, starih od 3 do 4 let in od 5 do 6 let. V sklopu enega meseca smo izvajali različne plesne dejavnosti. Empirični del vključuje deset plesnih priprav, od tega pet rajalno-gibalnih plesnih iger, dve pripravi plesnega ponazarjanja, dve didaktični igri ter plesno dramatizacijo. Ugotovili smo, da obstajajo razlike v motiviranosti za izvajanje dejavnosti, v udeležbi ter uspešnosti pri doseganju ciljev.
Keywords: plesna vzgoja, ples in ponazarjanje, plesna dramatizacija in uprizarjanje, rajalno-gibalne plesne igre, didaktične igre.
Published: 13.12.2017; Views: 369; Downloads: 64
.pdf Full text (965,22 KB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica