| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 20
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Mehki pristop pri upravljanju prometne signalizacije : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Tea Vizinger, 2008, undergraduate thesis

Keywords: mehka logika, upravljanje prometne signalizacije, lingvistične spremenljivke, baza pravil, ekspertno znanje
Published: 12.11.2008; Views: 3073; Downloads: 312 
(1 vote)
.pdf Full text (3,70 MB)

2.
3.
4.
5.
Optimizacija distribucije marketinškega materiala v logističnem procesu podjetja Engrotuš d.d. : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
David Pečnak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi smo preučevali distribucijo marketinškega materiala v logističnem procesu podjetja Engrotuš d.d. od izdelave do izpostavitve v poslovnih enotah. Razložili smo pridobljena teoretična znanja, ki smo jih uporabili pri nastavljanju izračunov optimizacije praktičnega primera in razložili teoretično ozadje tehnologij, s katerimi se srečujemo v vseh modernih skladiščnih sistemih. Sistem distribucije smo natančno opisali in predstavili s pomočjo modeliranja. V nadaljevanju smo opisali probleme, ki nastajajo po posameznih fazah distribucije in trditve podkrepili z rezultati anketnega vprašalnika, ki smo ga izvedli med poslovnimi enotami podjetja Engrotuš d.d.. Na podlagi pridobljenih podatkov smo v zadnjem poglavju predstavili rešitve problemov za vsako fazo distribucije.
Keywords: dobavna veriga, črtna koda, marketing, nabava, optimum
Published: 26.05.2010; Views: 1829; Downloads: 272
.pdf Full text (1,44 MB)
This document has many files! More...

6.
Uporaba koncepta mehke logike pri presoji kakovosti storitev : magistrska naloga
Toni Avžner, 2009, master's thesis/paper

Abstract: V zadnjih desetletjih so postale storitvene dejavnosti najpomembnejši del sodobnih razvitih ekonomskih sistemov. Kakovost storitev pomembno vpliva na zadovoljstvo uporabnikov in njihovo zvestobo. Če želimo izboljševati kakovost storitev, jo moramo meriti. Za ta namen se uporabljajo različne metode, med katerimi je najbolj razširjena SERVQUAL. Rezultati, ki so pridobljeni z anketiranjem porabnikov, so lahko zavajajoči, če ne upoštevamo ohlapne in subjektivne narave človeškega presojanja. Likertovo lestvico, ki se uporablja za zajem ocene porabnikov, nadomestimo z lingvističnimi spremenljivkami. V magistrskem delu je predstavljen postopek meritve kakovosti storitev v trgovini na drobno, ki nadomesti tradicionalne statistične metode. Dejavniki SERVQUAL lestvice so prilagojeni specifičnim zahtevam dejavnosti. Predlagan postopek temelji na modificirani obliki P-I analize. Meritve razkoraka med pomembnostjo in zaznavo so izvedene z uporabo predlaganega koncepta trikotnih mehkih števil, ki upošteva ohlapnost presoje porabnika. Primerjava opazovanih maloprodajnih objektov je izvedena s pomočjo TOPSIS metode, ki razvrsti maloprodajne objekte po rangu. Raziskava dejavnikov, ki vplivajo na kakovost storitev ter periodično spremljanje trendov zagotovo pripomore managementu pri sprejemanju učinkovitih strategij za izboljšanje kakovosti.
Keywords: kakovost storitev, mehka logika, trikotna mehka števila, SERVQUAL, management kakovosti
Published: 27.05.2010; Views: 2882; Downloads: 432
.pdf Full text (2,07 MB)

7.
Optimizacija transportnih poti v podjetju prometne dejavnosti : diplomsko delo
Mirela Ahmatović, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Cilj raziskovanja diplomske naloge je uvedba možnosti optimiranja v podjetju prometne dejavnosti. Opisano je hipotetično podjetje, ki se ukvarja s prometno dejavnostjo, v katerem smo izpostavili logistične dejavnosti. Opisali smo tudi različne možnosti optimiranja, vendar smo najbolj izpostavili transportni problem, kjer smo za dva posebna primera izračunali optimalno rešitev. Prvi problem, ki smo ga izpostavili v diplomski nalogi, je iskanje optimalnega načrta transporta, ki nam omogoča, da v čim krajšem času dostavimo blago iz danega in znanega skladišča v določeni kraj. V drugem problemu pa smo ponovno poiskali optimalni razpored voženj, ki jih naredijo vozniki z različnimi prevoznimi sredstvi. Pri reševanju transportnega problema smo se posluževali različnih metod operacijskih raziskav. Ker smo se osredotočili predvsem na transportni problem, smo uporabili nekaj različnih metod, kot so npr. Madžarska metoda, Voglova metoda in linearni program, ki smo ga ugnali z računalniškim programom LINGO.
Keywords: transportni problem, metode optimiranja, transportno podjetje
Published: 04.11.2010; Views: 3638; Downloads: 594
.pdf Full text (824,92 KB)

8.
Naloge iz predmeta Matematične metode I
Maja Repnik, 2011, higher education exercise book

Keywords: matematika, visokošolski učbeniki
Published: 08.03.2011; Views: 2247; Downloads: 0

9.
Možnosti optimalnega razvoja letališča Cerklje ob Krki v okviru logistične platforme Phoenix : diplomsko delo
Marjana Klavžar, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen in podrobno analiziran projekt Feniks v povezavi z vojaškim letališčem Cerklje ob Krki. Res je, da je projekt trenutno v fazi čakanja ponovne obravnave, vendar je ravno zaradi tega pomembno, da projekt revitaliziramo, ugotovimo kakšne so njegove logistične prednosti in slabosti, kakšno je trenutno stanje posameznih aktivnosti projekta, kaj je bilo ţe narejeno na tem projektu in kaj je še potrebno narediti. Osredotočili smo se predvsem na umestitev v prostor, razvojne faze, tako letališča kakor same umestitve Feniksa, na opredelitev vojaški in civilni del, ter si zamislili, kako bo realizacija tega projekta izboljšala zaposlitveno problematiko v Posavju. Močan, še neizkoriščen potencial za razvoj regije predstavlja obmejna lega s Hrvaško, kar odpira številne moţnosti čezmejnega sodelovanja. Prav povezava s Hrvaško pa postane nakazana zelo resna moţnost sodelovanja pri skupnem nadzoru neba obeh drţav. Po našem mnenju je Posavje primerno za logistično in servisno dejavnost za širši evropski prostor.
Keywords: vojaško letališče, logistična platforma, Feniks, vojaško letališče, civilno letališče, čezmejno sodelovanje
Published: 17.05.2011; Views: 2215; Downloads: 158
.pdf Full text (1,75 MB)

10.
Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica