| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 114
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Proceedings of the 2021 7th Student Computer Science Research Conference (StuCoSReC)
2021, proceedings

Abstract: The 7th Student Computer Science Research Conference is an answer to the fact that modern PhD and already Master level Computer Science programs foster early research activity among the students. The prime goal of the conference is to become a place for students to present their research work and hence further encourage students for an early research. Besides the conference also wants to establish an environment where students from different institutions meet, let know each other, exchange the ideas, and nonetheless make friends and research colleagues. At last but not least, the conference is also meant to be meeting place for students with senior researchers from institutions others than their own.
Keywords: student conference, computer and information science, artificial intelligence, data science, data mining
Published: 13.09.2021; Views: 76; Downloads: 8
.pdf Full text (11,87 MB)
This document has many files! More...

2.
Izboljšava transakcije v programu SAP
David Skok, 2020, undergraduate thesis

Abstract: S to nalogo želimo prikazati, kako smo dosegli pohitritev programskih rešitev SAP, ki so bile zaradi vse večjega obsega dela nujno potrebne in niso zadoščale trenutnim programskim rešitvam. Naloge smo se lotili tako, da smo transakcijo v programu SAP izboljšali, saj so je uporabniki vajeni in ne bo potrebe po dodatnih izobraževanjih. Posledično lahko rešitve dosežemo v hitrejšem času kot sicer. S pohitritvijo programskih rešitev smo prišli do pričakovanih rezultatov, delo uporabnikov je sedaj hitrejše, natančnejše ter brez napak. Sedaj se lahko zanesejo na proces avtomatizacije in so skoraj neodvisni od človeškega faktorja. S pohitritvijo programskih rešitev smo ugodili tudi poslovodstvu, ker smo zmanjšali stroške, ki so nastali zaradi napak, ki so se prej dogajale.
Keywords: program SAP, izboljšava transakcije, pohitritev, produktivnost
Published: 01.12.2020; Views: 497; Downloads: 0
.pdf Full text (1,85 MB)

3.
Optimizacija zvijanja proteinov znotraj kubične mreže s pomočjo evolucijskega algoritma in grafične procesne enote
Matic Vipotnik, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo implementirali algoritem za optimizacijo zvijanja proteinov znotraj modela HP. Algoritem na centralno procesni enoti porabi veliko časa, da protein zvije v optimalno strukturo. Zato smo algoritem prilagodili, da se izvaja na grafični procesni enoti. Učinkovitost algoritma smo analizirali na znanih sekvencah iz literature. S pomočjo algoritma, ki se je izvajal na grafični procesni enoti smo v povprečju dosegli 10,2 - kratno pohitritev v primerjavi z algoritmom, ki se izvaja na centralno procesni enoti.
Keywords: zvijanje proteinov, CUDA, optimizacija, evolucijski algoritem
Published: 03.11.2020; Views: 206; Downloads: 61
.pdf Full text (748,33 KB)

4.
Analiza optimizacij prevajalnikov jezika C++ s programskim bremenom algoritma jSO
Niko Pavlinek, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Dandanes je poznavanje mehanizmov optimizacije pri prevajalniku bistvenega po- mena za pisanje visokozmogljive programske opreme. Ker je omenjeno področje precej kompleksno, je za večino programskih inženirjev tuje. V tem diplomskem delu analiziramo optimizacije, ki jih opravljajo prevajalniki jezika C++. S pomočjo programskega bremena algoritma jSO izvedemo meritve učinkovitosti optimizacije generirane kode. Z uporabo teh meritev nato poiščemo in izvedemo morebitne izbolj- šave implementacije algoritma jSO.
Keywords: programski jezik, prevajalnik, optimizacija, algoritem jSO
Published: 03.11.2020; Views: 149; Downloads: 23
.pdf Full text (216,50 KB)
This document has many files! More...

5.
Zasnova in razvoj sistema za rudarjenje mnenja, s pomočjo besednih vektorjev in nevronskih mrež
Miha Hozjan, 2020, master's thesis

Abstract: V zadnjih letih je, predvsem s porastom socialnih medijev, analiza sentimenta postala ena izmed glavnih vej obdelave naravnega jezika. Intenzivno se uporablja na različnih področjih, med drugim tudi v političnem prostoru. V sklopu magistrske naloge smo izdelali sistem za rudarjenje mnenja, ki uspešno razvrsti komentarje, zapisane v slovenskem jeziku, v tri kategorije, in sicer pozitivne, negativne in nevtralne. Po proučitvi strokovne in znanstvene literature ter razvoju in primerjavi različnih modelov nam je uspelo pokazati, da lahko z uvedbo besednih vektorjev v kombinaciji z nevronskimi mrežami občutno izboljšamo delovanje takšnega sistema.
Keywords: analiza sentimenta, besedni vektorji, nevronske mreže, obdelava naravnega jezika
Published: 03.11.2020; Views: 142; Downloads: 25
.pdf Full text (1,22 MB)

6.
Spletna aplikacija za motoristične klube z uporabo tehnologije .NET
Jure Klemen, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V zaključnem delu je predstavljena spletna aplikacija, ki je namenjena motoristom in motorističnim društvom za lažje vodenje društva. Pri izdelavi spletne aplikacije smo uporabili tehnologije HTML, JavaScript, Razor in podatkovno bazo SQL. Spletno aplikacijo smo načrtovali in ločili na zasebni in javni del. Javni del je namenjen vsem obiskovalcem spletne aplikacije, zasebni del pa je namenjen registriranim uporabnikom oz. zastopnikom društev. V javnem delu je obiskovalcu omogočeno iskanje dogodkov, ki so jih društva objavila. V zasebnem delu uporabniku omogočamo vodenje članov, dodajanje in urejanje dogodkov, dodajanje in pregled zapisnikov sestankov in urejanje koledarja.
Keywords: spletna aplikacija, motoristična društva, ASP.NET, JavaScript, jQuery, SQL
Published: 19.12.2019; Views: 634; Downloads: 115
.pdf Full text (3,34 MB)

7.
Reševanje problema inverzne kinematike s pomočjo algoritma diferencialne evolucije
Timi Kupčič, 2019, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu predstavimo reševanje problema inverzne kinematike s pomočjo algoritma diferencialne evolucije. Algoritem predstavimo na primeru robotske roke PUMA 560 skupaj z dobljenimi rezultati. Dodatno ga preizkusimo tudi na robotski roki KUKA KR 16 in ostalih problemih inverzne kinematike zunaj področja robotike, s čimer nakažemo njegovo vsestranskost. Dobljeni rezultati so pokazali, da je algoritem relativno hiter in uspešen pri reševanju problema inverzne kinematike in je tako ob ustreznih nastavitvah sposoben najti dobre rešitve za katerikoli problem.
Keywords: diferencialna evolucija, inverzna kinematika, robotska roka
Published: 22.11.2019; Views: 436; Downloads: 164
.pdf Full text (3,41 MB)

8.
Programsko okolje za razvoj in preizkušanje stohastičnih algoritmov
Klemen Ledinek, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je narediti programsko okolje za razvoj stohastičnih algoritmov, ki bo omogočalo enostavno in hitro dodajanje novih stohastičnih algoritmov in različnih problemov. Okolje bo zasnovano tako, da bo omogočalo izvajanje eksperimentov s pomočjo neodvisnih zagonov, ki se bodo lahko izvajali na več nitih. Prav tako pa bo mogoče rezultate algoritmov tudi primerjati.
Keywords: programsko okolje, stohastični algoritem, primerjava algoritmov, razvoj algoritmov, reševanje težkih problemov
Published: 22.11.2019; Views: 301; Downloads: 41
.pdf Full text (1,01 MB)

9.
Spletna aplikacija za igranje šaha
Mitja Sreš, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena implementacija spletne aplikacije, ki omogoča igranje šaha preko spleta. V nalogi smo raziskali že obstoječe aplikacije, prikazali, kako preverjamo, če se figura premika po šahovskih pravilih, opisali uporabljene tehnologije in prikazali podrobno delovanje aplikacije. Aplikacijo smo razvili s pomočjo ogrodja ASP.NET, ki omogoča izdelovanje dinamičnih spletnih aplikacij. Za komunikacijo med strežnikom in odjemalcem smo uporabili knjižnico SignalR.
Keywords: spletna aplikacija, igranje šaha, predstavitev šahovske igre
Published: 21.11.2019; Views: 321; Downloads: 27
.pdf Full text (1,45 MB)

10.
Prilagodljiva spletna aplikacija za vizualizacijo zvijanja proteinov
Isak Fehrić, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je implementirati prilagodljivo spletno aplikacijo za vizaulizacijo zvijanja proteinov. Aplikacija bo omogočala vizualizacijo zvijanja proteinov na napravah z različno ločljivostjo. Vizualizirati bo možno zvijanje proteinov za dva poenostavljena modela HP in AB. Model HP postavlja aminokisline v kubično mrežo, medtem ko model AB postavlja aminokisline na poljuben položaj znotraj tridimenzionalnega prostora. Vizualizacija zvijanja proteinov znotraj naše aplikacije bo tako omogočila vpogled v delovanje algoritmov optimizacije zvijanja proteinov, za oba modela.
Keywords: model AB, model HP, prilagodljiva spletna aplikacija, vizualizacija zvijanja proteinov
Published: 21.11.2019; Views: 236; Downloads: 39
.pdf Full text (1,32 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica