| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 1 / 1
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBIRO GOSTINSKEGA DELAVCA
Jakob Furman, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo zgradili model za izbiro najprimernejšega gostinskega delavca — vodjo strežbe in vodjo kuhinje s pomočjo programa za večparametrsko odločanje. Preučili smo sedanji proces zaposlovanja in predlagali spremembe. Konstruirali smo hierarhično drevo kriterijev, ki smo jih dobili z analizo delovnega mesta. Analiza delovnega mesta je bila narejena s pomočjo izvedencev za gostinstvo in na podlagi sistematizacije delovnih mest. Izbira kandidata je podprta s programom za večparametrsko odločanje, ki temelji na lupini ekspertnega sistema DEXi. Program DEXi omogoča analize in primerjave dobljenih rezultatov, vendar smo za analizo tipa »kaj — če« uporabili program za vrednotenje Vredana. Na koncu pa je vedno za odločitev odgovoren tisti, ki jo je sprejel in odgovornosti ne more preložit na model. Žal model ni bil preizkušen pri naboru kadrov, kar pa ne pomeni, da ni uporaben.
Keywords: Proces zaposlovanja, Večparametrsko odločanje, Odločitveni model, Analiza delovnega mesta, Dexi, Vredana.
Published: 02.06.2010; Views: 1750; Downloads: 144
.pdf Full text (1,14 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica