| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 17
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
SPLETNA APLIKACIJA ZA PODPORO MEDNARODNI IZMENJAVI
Robert Lozinšek, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena spletna aplikacija za podporo mednarodni izmenjavi ERASMUS. Opisane so tudi tehnologije, ki so bile uporabljene pri razvoju, kot sta PHP5 in MySQL (podatkovna baza). Prav tako dobimo tudi vpogled v konkurenčne tehnologije. Cilj diplomske naloge je predstavitev razvoja spletne aplikacije, od ideje do same realizacije. Opisane so vse funkcionalnosti, ki jih ponuja aplikacija in do katerih lahko dostopajo uporabniki. Težave so bile pri vzpostavitvi povezave na Microsoftovo podatkovno bazo, s katere smo črpali informacije in jih prečiščene vpisovali v podatkovno bazo MySQL, prav tako smo naleteli na težave pri dinamičnem ustvarjanju PDF dokumentov. Rezultat je bila spletna aplikacija, v katero vpisujemo podatke o osebah, ki pridejo na izmenjavo in s pomočjo teh vpisov bomo kasneje pridobili statistične podatke.
Keywords: spletna aplikacija, mednarodna izmenjava, PHP, MySQL
Published: 31.03.2011; Views: 1435; Downloads: 120
.pdf Full text (2,98 MB)

3.
PRIMERJAVA STREŽNIŠKIH SKRIPTNIH JEZIKOV
Marko Knehtl, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je med seboj primerjanih pet strežniških skriptnih jezikov, ki se pogosto uporabljajo pri programiranju dinamičnih spletnih strani. Med te jezike spadajo PHP, JAVA, ASP.NET, Python in Ruby. Raziskano je ozadje vsakega jezika, s katerim smo za preizkus ustvarili preprosto dinamično spletno stran. Ob tem so omenjene še ostale komponente, ki so potrebne za delovanje dinamičnih spletnih strani. Sem spadajo strežniki, podatkovne baze in programska opema za pisanje spletnih dokumentov. Za lažji pregled je na koncu dodana primerjalna tabela jezikov, ki bo v pomoč uporabnikom pri izbiri pravega jezika za njihovo delo.
Keywords: dinamične spletne strani, PHP, JAVA, JSP, ASP.NET, Python, Django, Ruby, Rails, MySQL, primerjava
Published: 11.06.2012; Views: 6721; Downloads: 164
.pdf Full text (1,92 MB)

4.
UČINKOVITA UPORABA SREDSTEV PRI FILMSKI PRODUKCIJI
Mojca Pernat, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Film ni samo podoba, ki jo gledalec vidi na platnu, je tudi to kar ostaja očem skrito, produkcija filma. Produkcija filma je v tej diplomski nalogi definirana kot celostni nadzor nad filmom - zbiranje sredstev, koordiniranje, izbiranje glavne ekipe, dogovarjanje za distribucijo in odgovornost za uspešnost filma. Slovenski film je v primerjavi z evropskim in svetovnim finančno precej podhranjen in zato ga še vedno obravnavamo kot nizkoproračunski film. Produkcijski okvirji, distribucija, prikazovanje in trženje v veliki meri opredelijo film in njegovo občinstvo, do neke mere pa tudi uspešnost filma.
Keywords: svetovna kinematografija, (slovenska) filmska produkcija, ekonomski vidik slovenskega filma, uspešen slovenski film
Published: 14.11.2012; Views: 4542; Downloads: 125
.pdf Full text (1,04 MB)

5.
CENTRALIZIRANO UPRAVLJANJE BLOGOV
Urban Muršec, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V sklopu diplomske naloge smo razvili rešitev za centralizirano upravljanje blogov. Spletna aplikacija je namenjena uporabnikom večjega števila blogov, ki si želijo poenostaviti delo z blogi. Uporabili smo odprtokodno ogrodje Laravel, ki je razvito v programskem jeziku PHP. Podrobneje smo predstavili blog, njegovo zgodovino, vrste blogov in sisteme, ki omogočajo bloganje. Predstavili smo še centralizirano upravljanje in spletne storitve, ter potek izvedbe izdelave naše rešitve. Pri tem smo pridobili koristne izkušnje pri izgradnji kompleksne programske rešitve.
Keywords: blog, centralizirano upravljanje, spletne storitve, spletna aplikacija, PHP, Laravel
Published: 13.09.2013; Views: 1146; Downloads: 106
.pdf Full text (1,61 MB)

6.
PRODUKCIJA OGLASOV ZA NOVE MEDIJE
Katja Bačko, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavana tematika produkcije oglasov, ki so namenjeni objavi v novih medijih. Namen diplomske naloge je predvsem raziskati kakšne vrste oglasnih videov se pojavlja v novih medijih, in na primerih videti, kaj naredi oglasni video na spletu uspešen. Pri pregledu področja v diplomskem delu je ugotovljeno, da je le to še dokaj nedefinirano, kljub temu pa obstajajo lastnosti, ki lahko naredijo video uspešen (zanimiva vsebina, različnost, kontroverznost …). Ustvarjalci radi v produkte mešajo lastnosti različnih vrst oglasnih videov. Kljub temu, da se v svetu dogaja premik od televizijskega k internetnemu video oglaševanju, slovenski oglaševalci zaostajajo in imajo na tem področju še veliko za nadoknaditi.
Keywords: video produkcija, novi mediji, oglas, YouTube
Published: 25.02.2015; Views: 1066; Downloads: 116
.pdf Full text (2,58 MB)

7.
DIGITALNI KINEMATOGRAFI
Marko Makuc, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Digitalni kino je nova oblika predvajanja filmskih vsebin v kinematografih, ki je nadomestila do sedaj uporabljan 35-mm filmski trak. V casu informacijske revolucije se je pojavila potreba po digitalizaciji filmskih dvoran, ki je s seboj prinesla nekaj prednosti in slabosti. Distribucija in upravljanje s filmskimi kopijami se je olajšalo, istocasno pa se je pojavila problematika arhiviranja filmskih vsebin. V diplomskem delu smo opisali in predstavili osnove delovanja projektorjev v digitaliziranih filmskih dvoranah, opisali izgled in vsebino filmskih paketov in predstavili problematiko arhiviranja digitalnih informacij. Predstavili smo koncept za ustanovitev enotnega filmskega arhiva, ki bi hranil tako analogne kot digitalne vsebine in imel kapacitete za prenašanje vsebin med razlicnimi mediji.
Keywords: digitalni kino, digitalizacija, arhiviranje, film
Published: 30.10.2015; Views: 624; Downloads: 52
.pdf Full text (2,57 MB)

8.
SPLETNA APLIKACIJA ZA UPRAVLJANJE ELEKTRONSKIH KNJIG
Dejan Čater, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja spletno aplikacijo za upravljanje zbirke elektronskih knjig, ki je namenjena uporabnikom za hranjenje in upravljanje več zbirk elektronskih knjig in člankov. V nalogi so opisane tehnologije spleta in spletne storitve, ki smo jih uporabili za razvoj aplikacije, kot tudi sama predstavitev in delovanje aplikacije. Rezultat dela je spletna aplikacija, ki omogoča samodejno pridobivanje podatkov o knjigah ter samo urejanje teh knjig in zbirk za lažje upravljanje.
Keywords: spletna aplikacija, PHP, MySQL, SQL, JavaScript, spletne storitve, upravljanje zbirke e-knjig
Published: 20.10.2016; Views: 501; Downloads: 79
.pdf Full text (1,95 MB)

9.
FESTIVAL KRATKEGA FILMA KOT PROSTOR ZA UVELJAVLJANJE NEODVISNEGA FILMA
Jani Pavlič, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Osrednja tema diplomskega dela so filmski festivali kratkih filmov, katerih filmi ne presegajo dolžine 15ih minut. Cilj dela je raziskava po omenjenih festivalih, ki temeljijo na sistemu tekmovanja, pregled njihovih raznolikosti in preučevanje možnosti za uveljavljanje neodvisnega kratkega filma. V ta namen na kratko opišemo 20 filmskih festivalov in primerjamo njihove specifikacije. Na iste festivale pošljemo vprašalnik, ki se nanaša na uveljavljanje kratkega neodvisnega filma na filmskih festivalih kratkega filma. Od prejetih petih odgovorov navedemo ugotovitve in zapišemo zaključke raziskav.
Keywords: Kratki film, neodvisni film, filmski festival kratkega filma, neodvisna filmska produkcija.
Published: 28.09.2015; Views: 582; Downloads: 96
.pdf Full text (1,20 MB)

10.
TELEVIZIJSKI PRENOS ŠPORTNEGA DOGODKA
Mojca Videmšek, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Prenosi športnih dogodkov so danes eden izmed najpopularnejših prenosov na televiziji. V Sloveniji je vsekakor najodmevnejši prenos smučarskih skokov iz Planice, katerega si je v letu 2015 preko malih zaslonov ogledalo več kot pol milijona ljudi. Planica ima posebno mesto v Sloveniji, saj je bil prvi prenos športnega dogodka prav prenos iz Planice leta 1960. V to, da nastane uspešen prenos nekega dogodka, je treba vložiti ogromno truda. Od izdelave produkcijskega načrta, postavitve in nadzora kamer, do dela v reportažnem vozilu. Za vse to skrbi vrhunska ekipa, ki nam trenutke najboljših skakalcev na svetu pripelje pred televizijske zaslone.
Keywords: televizijski prenos, športni dogodek, produkcija, Planica, RTV Slovenija
Published: 14.10.2015; Views: 861; Downloads: 125
.pdf Full text (4,04 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica