| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Inovacijski potencial Mariborske livarne Maribor
Jaka Papić, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Inovacije so gonilo gospodarskega razvoja, ki so nas kljub vsemu tehnološkemu napredku pripeljale do velikih globalnih kriz. V nalogi smo preučili Schumpetrovo teorijo ekonomskega razvoja, katero smo uporabili kot podlago za opredelitev pomena inovacij na gospodarstvo. Z invencijsko–inovacijskim managementom smo želeli sporočiti pomen procesa obvladovanja idej, saj je pomakanje le-tega privedlo do globalnih kriz. Za ugotovitev inovacijskega potenciala Mariborske livarne Maribor smo uporabili metodo vprašalnika in naredili analizo preteklih dejavnosti na področju inovacij. Izkazalo se je, da je livarna v procesu prehoda na inovativno poslovanje in ima potencial za trajnostni razvoj.
Keywords: invencija, inovacija, podjetnik, strategija, razvoj novih izdelkov, Mariborska livarna Maribor, d.d.
Published: 26.11.2012; Views: 973; Downloads: 73
.pdf Full text (1,65 MB)

2.
Analiza uvajanja vitke proizvodnje na primeru uporabe metode SMED
Jaka Papić, 2015, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi obravnavamo področje prenove poslovanja podjetja, ki je dandanes nujno za preživetje na trgu konkurentov v sodobnem okolju organizacije. V nalogi predstavljamo elemente sodobne organizacije, ki opredeljujejo način izvajanja nalog v podjetju in način vodenja sodelavcev na vseh nivojih. V teoretičnem delu smo predstavili tudi elemente modela za ohranjanje vitkosti podjetja in njegovega delovanja. V aplikativnem delu naloge smo se osredotočili na elemente vitkosti v modelu ledene gore, s poudarkom na metodi SMED in analizirali njeno uvajanje. V sklepu predstavimo ugotovitve in podamo ukrepe, ki bi jih bilo potrebno uvesti na strateškem, organizacijskem in izvedbenem nivoju z namenom uspešnega prikaza pilotnega primera uvajanja vitke filozofije, s katerim želimo izboljšati uspešnost podjetja pri transformaciji v vitko podjetje.
Keywords: prenova poslovanja, procesni pristop, timski pristop, vodenje, sodobna organizacija, vitko podjetje, SMED metoda.
Published: 13.11.2015; Views: 952; Downloads: 114
.pdf Full text (1,15 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica