| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Kakovost življenja pri mladih po zdravljenju Hodgkinovega limfoma
Iva Sajovic, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Uvod: Limfom predstavlja 22 % vseh malignih bolezni pri osebah, starih 15–24 let, od tega je kar 16 % Hodgkinovega limfoma. Cilj zdravljenja Hodgkinovega limfoma je ozdravitev, vendar agresivne kemoterapije in radioterapije pustijo posledice, zaradi česar je kakovost življenja mladih slabša. Namen zaključnega dela je bil ugotoviti, kakšna je kakovost življenja pri mladih po zdravljenju Hodgkinovega limfoma. Metode: Uporabljena je bila kvalitativna metodologija raziskovanja. Za pomoč pri raziskavi smo pripravili intervju, sestavljen iz devetih vprašanj nestrukturiranega tipa. Intervju smo izvedli pri treh osebah, ki so se zdravile zaradi Hodgkinovega limfoma. Podatke opravljenih intervjujev smo obdelali po metodi analize vsebine. Rezultati: Na podlagi študij primerov smo ugotovili, da je kakovost življenja pri mladih po zdravljenju slabša, zato bi bilo treba pogosteje spremljati njihovo kakovost življenja ter reševati nastale posledice kemoterapij in radioterapij. Najpogostejše posledice pri mladih po zdravljenju Hodgkinovega limfoma so utrujenost, bolečina, slabša telesna vzdržljivost ter psihične težave, kot so stres, tesnoba in strah. Razprava in sklep: Mladi po zdravljenju potrebujejo podporo in pomoč svojih najbližjih ter zdravstvenih delavcev predvsem pri izboljšanju kakovosti življenja in reševanju nastalih težav. Rezultati kažejo, da bi moral nadzor po zdravljenju v večji meri vključevati spremljanje kakovosti življenja mladih, saj se je njihovo življenje bistveno spremenilo v čustvenem, socialnem in kognitivnem delovanju.
Keywords: Hodgkinova bolezen, mladi, zdravljenje, posledice, spremljanje
Published: 30.06.2021; Views: 108; Downloads: 28
.pdf Full text (557,13 KB)

2.
Kakovost življenja pacienta s shizoafektivno motnjo
Ana Sajovic, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Izhodišča: Za shizoafektivno motnjo so značilne epizodične motnje, pri katerih so vidni tako afektivni kot shizofreni simptomi, ki pa ne upravičujejo diagnoze bodisi shizofrenije ali depresivne ali manične epizode. Namen diplomskega dela je bil raziskati vpliv shizoafektivne motnje na kakovost življenja. Raziskovalne metode: Uporabili smo deskriptivno (opisno) metodo dela, v empiričnem delu pa kvalitativno metodologijo raziskovanja. Opravili smo intervju s pacientko, ki ima diagnosticirano shizoafektivno motnjo. Rezultati: Ugotovili smo, da ima pacientka težave s prekomerno telesno težo, z motenim vzorcem spanja in s tesnobo, kar lahko vpliva na kakovost življenja. Pacientka dobro pozna sebe, se posluša, se zna soočiti s stresnimi situacijami, ki bi lahko vplivale na kakovost življenja. Diskusija in zaključek: Kakovost življenja niso le posameznikove finančne zmožnosti, ampak je povezana tudi z občutkom zadovoljstva z lastnim življenjem. Pomembno je, da zna posameznik obvladovati stres, poslušati svoje telo, sebe. Prav tako je zelo pomembna vloga in podpora družine, skupnosti, ki v veliki meri pripomore k boljši kakovosti življenja pacienta.
Keywords: Duševne motnje, kvaliteta življenja, psihiatrična zdravstvena nega, negovalne diagnoze, NANDA
Published: 01.10.2019; Views: 604; Downloads: 148
.pdf Full text (574,74 KB)

3.
RAZVOJ ERP MODULA ZA ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI V SERIJSKI PROIZVODNJI
Matjaž Sajovic, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi je opisano reševanje problema zagotavljanja kakovosti v podjetju, ki ima naročniško proizvodnjo. Problematičen je vzporedni način prevzemanja prvega kosa proizvodnega naloga, saj ni enakovredno porazdeljena odgovornost med tri pregledovalce, hkrati pa tudi ni zagotovljena ustrezna informacijska podpora. V prototipni rešitvi ERP modula za zagotavljanje kakovosti v serijski proizvodnji je predlagan zaporedni način prevzemanja pregleda prvega kosa proizvodnega naloga. Izboljšava procesa prevzema prvega kosa v proizvodnjo je podana v obliki BPMN modela prenovljenega procesa. Prenovljeni proces bi informacijsko podprli s predlagano prototipno rešitvijo ERP modula za zagotavljaje kakovosti v serijski proizvodnji, ki je prikazana v obliki zaslonskih slik, ki so bile oblikovane s programsko rešitvijo Microsoftovega Excela.
Keywords: Proizvodni proces, Kakovost, Sistem vodenja kakovosti, Celovita programska rešitev, Modul kakovosti
Published: 30.11.2016; Views: 1017; Downloads: 22
.pdf Full text (3,35 MB)

4.
ZAPOSLOVANJE IN USPOSABLJANJE TRENERJEV V INTERNAL WISDOM AND KNOWLEDGE ASSOCIATION
Andraž Sajovic, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi smo raziskali in opisali delovanje organizacij (Internal Wisdom and Knowledge association). V nadaljevanju IWKA. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in raziskovalnega dela. V teoretičnih osnovah smo s pomočjo obstoječe literature poskušali povzeti temeljno vsebino, ki obravnava pomen planiranja kadrov, uvajanja kadrov, razvoja kadrov, delovno mobilnost in usposabljanje kadra v podjetju. V raziskovalnem delu smo zelo na kratko predstavili okolje, ki je botrovalo nastanku organizacije IWKA, to je borilna veščina Wing Chun. Na podlagi intervjuja, ki smo ga opravili z vodjem organizacije, pa smo razčlenili in opisali zaposlovanje in usposabljanje v IWKA. Zadnji del smo zaključili z analizo ankete, ki smo jo opravili med zaposlenimi trenerji v organizaciji IWKA, ter naredili tudi statistično analizo.
Keywords: Wing Chun-Kung Fu, IWKA, zaposlovanje, usposabljanje, kadrovanje
Published: 12.10.2016; Views: 591; Downloads: 44
.pdf Full text (799,20 KB)

5.
ORGANIZACIJSKA KULTURA V PODJETJU KOPS PRO D.O.O.
Nina Sajovic Štirn, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: S poznavanjem organizacijske kulture in njenih značilnosti lahko management podjetja uspešno posluje na trgu ter uresničuje svojo vizijo ter cilje. Kultura nakazuje pripadnost zaposlenih v podjetju ter vpliva na motivacijo, delovne učinke in s tem povečano konkurenčnost na trgu. Organizacijska kultura je različna v vsakem posameznem podjetju, katera temelji na vplivu najprej managerjev v podjetju, nato nanjo vplivajo še drugi zaposleni. Oblikovanje kulture v podjetju je dolgotrajen postopek, ki ga je potrebno prilagajati družbenim spremembam in razvoju podjetja. Medsebojna usklajenost med organizacijsko kulturo in strategijo podjetja v veliki meri prispeva, da so zaposleni motivirani in uspešni pri svojem delu. V diplomskem delu je predstavljena organizacijska kultura v podjetju Kops pro d.o.o.. Rezultati opravljene ankete med zaposlenimi v podjetju kažejo primerno sedanjo organizacijsko kulturo v podjetju. Za vzdrževanje pozitivnega stanja v podjetju bo potrebno organizacijo stalno spreminjati in prilagajati razmeram. Sledenje razvoju podjetja in doseganje ciljev je močno povezano z obliko organizacijske kulture. Ne glede na to, katera organizacijska kultura bo v prihodnje prevladala v podjetju, mora biti stabilna ter omogočati mora kontrolo.
Keywords: organizacijska kultura, organizacijska klima, tipi organizacijske kulture, podjetje Kops pro d.o.o.
Published: 04.07.2016; Views: 732; Downloads: 69
.pdf Full text (1,07 MB)

6.
Poklicni profili in poklicno generične kompetence s področja varstva narave in okolja za razvoj trajnostne družbe
Alenka Sajovic, Karmen Kolnik, 2011, review article

Abstract: Paradigma trajnostnega razvoja strmi k dinamičnemu ravnovesju med človekom in naravo in zahteva premišljeno ravnanje človeka z naravnimi viri in danostmi našega planeta. Za reševanje naravovarstvenih problemov (izguba biotske raznovrstnosti zaradi intenzivnega kmetijstva, nepremišljenih posegov v ekosisteme; vnos tujerodnih vrst itd.) je potrebno razvijati tista znanja in kompetence, ki omogočajo razumevanje narave in njenih procesov ter hkrati tudi znanja s področja sociologije, psihologije, ekonomije, prava itd. V prispevku bo na kratko predstavljen družbeni pogled na pomen varstva narave ter smernice za oblikovanje ključnih znanj in generičnih poklicnih kompetenc za učinkovito delovanje na področju varstva narave.
Keywords: trajnostni razvoj, varstvo narave, poklicni profil, kompetence
Published: 21.12.2015; Views: 642; Downloads: 91
URL Link to full text
This document has many files! More...

7.
Organizacija gradbišča in tehnološki procesi grajenja za poslovni kompleks Hranilnica LON V Kranju
Sara Sajovic, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava organizacijo gradbišča in tehnološke procese grajenja za poslovni kompleks hranilnice LON v Kranju. Najprej so razloženi osnovni pojmi v zvezi z organizacijo gradbišča in tehnološkimi procesi grajenja ter cilji diplomskega dela, nato pa so opisani predvideni objekti, obstoječe stanje in okolica. Prav tako so povzeti vsi bistveni podatki iz projekta, sledi proučitev pogojev gradnje objekta. Najpomembnejši del diplomske naloge je dimenzioniranje vseh potrebnih deponij in skladišč ter kapacitet začasnih inštalacij. Rezultat dimenzioniranja je organizacijska shema gradbišča. Diplomska naloga vsebuje tudi popis pripravljalnih in zaključnih del ter vse potrebne sezname proizvodnih virov. Na koncu naloge so opisani še tehnološki procesi gradnje objekta.
Keywords: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, tehnološki procesi grajenja
Published: 09.09.2015; Views: 1081; Downloads: 188
.pdf Full text (6,62 MB)

8.
9.
10.
Projekt rušenja stare Termoelektrarne Trbovlje
Aleš Sajovic, 2011, undergraduate thesis

Keywords: projekt, projektni management, rušenje, termoelektrarne
Published: 10.07.2015; Views: 540; Downloads: 23
URL Link to full text

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica