| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 41
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
2.
3.
Računalniško podprta organizacija in upravljanje orodij
Marko Murko, 1996, undergraduate thesis

Published: 26.07.2007; Views: 1608; Downloads: 0

4.
SPREMLJANJE SPLETNIH MEDIJEV Z ORODJEM ICLIP
Marko Murko, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno spletno orodje iClip, ki se uporablja kot medijsko orodje za pridobivanje svežih spletnih novic. Te se pridobivajo iz vseh bolj razširjenih spletnih medijev, kot so blogi, forumi ter različni portali s spletnimi novicami. Podrobneje je predstavljen tudi pomen besede kliping, predstavljen pa je tudi razvoj klipinga glede na hiter razvoj novih informacijskih vsebin. Natančneje so predstavljene tudi prednosti in uporabnost orodja, njegovo vzdrževanje ter uporabnost portala za podjetja, ki se ukvarjajo s klipingom kot tudi ostala podjetja z željami po pridobivanju specifičnih informacij. V diplomski nalogi so podrobno opisane komponente, ki so ključnega pomena za razvito spletno orodje, načini pridobivanja medijskih vsebin iz posameznih virov, predstavljeni pa so tudi določeni izseki kode, ki prikazujejo implementacijo orodja. Opisan je tudi postopek vpeljave programa v podjetje in njegovo uporabo, ki omogoči lažje in hitrejše delo ter dostop do želenega sklopa novic.
Keywords: iClip, medijsko orodje, kliping, spletni mediji
Published: 19.07.2011; Views: 1715; Downloads: 142
.pdf Full text (4,26 MB)

5.
6.
Motiviranost prodajnega osebja v podjetju UKING d.o.o. : diplomsko delo
Robert Murko, 2004, undergraduate thesis

Published: 28.09.2007; Views: 1797; Downloads: 106
.pdf Full text (648,11 KB)

7.
8.
Grafiti v mestu Maribor - diplomska naloga
Uroš Murko, 2008, undergraduate thesis

Abstract: Grafitarji predstavljajo eno izmed socialnih skupin, ki v deluje v urbanem prostoru in ga sooblikuje. Učinki njihovega delovanja so grafiti, ki predstavljajo netržno in nelegalno obliko komuniciranja. S spoznavanjem razmestitve grafitov v mestu smo prepoznali njihov socialni prostor in jih obravnavali kot element prostorske in socialne diferenciacije. Tako smo opredelili območja večje in manjše gostote ter območja brez grafitov. Spoznali smo, da v območja velike gostote grafitov sodijo območje mestn
Keywords: socialni prostor, socialna skupina, grafiti, grafitarji, mesto
Published: 31.05.2009; Views: 5176; Downloads: 634
.pdf Full text (8,66 MB)

9.
Regionalna povezanost Spodnjega Podravja s Hrvaško po vzpostavitvi schengenskega območja
Klavdija Murko, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Svobodno prehajanje meja je eden najpomembnejših dosežkov Evropske unije. Uveljavilo se je leta 1995 na podlagi Schengenskega sporazuma in Schengenske konvencije. Schengensko območje je trenutno razširjeno na petindvajset držav članic, vključno s Slovenijo, ki je v območje prostega prehajanja oseb vstopila decembra 2007. Z vstopom Slovenije v schengensko območje je bila odpravljena mejna kontrola na mejah z Avstrijo, Italijo in Madžarsko, slovensko-hrvaška meja pa je postala zunanja meja Evropske unije. S tem je Slovenija prevzela pomembno in odgovorno vlogo varovanja zunanje meje Evropske unije za celotno schengensko območje. Območje Spodnjega Podravja meji na zunanjo mejo in sodi med slabše razvita območja v Sloveniji. Čezmejno sodelovanje Spodnjega Podravja s hrvaškimi regijami se je po vzpostavitvi državne meje leta 1991 zmanjšalo, z vstopom Slovenije v schengensko območje pa so se pričela odpirati nova vprašanja o vplivu "zaprte" schengenske meje na razvoj obmejnega območja. Ključnega pomena za nadaljnji razvoj regije je, da izkoristi ugoden geografsko-prometni položaj, ki se bo v prihodnje okrepil z izgradnjo Pyhrnske avtoceste in hitre ceste Slovenska Bistrica – Ptuj – Ormož, ter v največji meri izkoristi sredstva Evropske regionalne politike, ki se ji kot obmejnemu območju ponujajo. Vidnejši učinki schengenske meje na razvoj Spodnjega Podravja pa se bodo pokazali šele v prihodnosti.
Keywords: Evropska unija, schengenski pravni red, mejni prehodi, Spodnje Podravje, Varaždinska županija.
Published: 13.08.2009; Views: 1643; Downloads: 182
.pdf Full text (4,26 MB)

10.
POSTOPKI PLEMENITENJA ZA ZMANJŠANJE UV PREPUSTNOSTI MATERIALOV
Patricija Murko, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega delu z naslovom »Postopki plemenitenja za zmanjšanje UV prepustnosti materialov« je bilo proučevanje UV prepustnosti različnih tkanin, obdelanih s potencialnim UV absorberjem, ekstraktom rdečega bora, po različnih tehnoloških postopkih. Analizirala sem pet tkanin, ki so izdelane iz bombaža, poliamida, mešanice bombaža in poliestra v različnih konstrukcijah, gostoti, teži in zračni prepustnosti, saj vse tekstilije niso primeren filter za UV žarke. Te tkanine sem naknadno plemenitila z nanosom UV absorberja po impregnacijskem postopku na foulardu in primerjalno po izčrpalnem postopku. Vsem vzorcem sem spektrofotometrično izmerila UV prepustnost in izračunala UPF faktor. Ugotovila sem, da ima rdeči bor kot uporabljen UV absorber pomemben vpliv na zaščito pred ultravijoličnim sevanjem, njegova učinkovitost pa je v veliki meri odvisna od materiala, tehnološkega postopka in strukture tekstilije.
Keywords: UV absorber, UV prepustnost, rdeči bor, UPF, UVA, UVB.
Published: 01.07.2009; Views: 2379; Downloads: 197
.pdf Full text (1,58 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica