| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 136
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Izzivi digitalne preobrazbe
2022, proceedings

Abstract: Slovenija, Evropska unija in domala ves svet s hitrimi koraki stopajo po poti digitalne transformacije v digitalno prihodnost, kar sproža številne razprave na vseh področjih družbenega in gospodarskega življenja. Strokovna monografija Izzivi digitalne preobrazbe obravnava problematiko, s katero se soočajo slovenska podjetja pri uvajanju in uporabi digitalizacije v svojem poslovnem ali proizvodnem procesu. Avtorji posameznih poglavij so študenti Univerze v Mariboru, ki so v izbranih slovenskih podjetjih in negospodarski organizaciji raziskovali, s kakšnimi izzivi se le-ta soočajo v procesu digitalne preobrazbe. Njihove rešitve bodo v pomoč drugim podjetjem, raziskovalcem, študentom in vsem, ki se srečujejo s podobnimi problemi. Poglavja so v večji meri zasnovana na študiji primera in interdisciplinarno, saj študenti prihajajo s šestih različnih fakultet, kar daje monografiji dodatno vrednost.
Keywords: digitalizacija, digitalna preobrazba, podjetje, osebni podatek, pravica posameznika
Published in DKUM: 28.10.2022; Views: 238; Downloads: 51
.pdf Full text (18,02 MB)
This document has many files! More...

2.
Razumljivost vizualne komunikacije na področju emotikonov : diplomsko delo
Maša Mekiš, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se ukvarja z raziskovanjem razumljivosti in uporabo grafičnih emotikonov oziroma emoji-jev. Natančneje opredeljuje tudi, kateri osebnostni tipi so bolj naklonjeni določenim emoji-jem. Delo se osredotoča na prepoznavanje pomena posameznih emoji-jev in njihove pogostosti uporabe. Osebnostni tipi so razdeljeni po Jungovem modelu. Obrazložena je tudi povezava s sorodnimi deli, ki vpliv osebnosti na uporabo emoji-jev opredeljujejo po modelu Velikih pet. Naša raziskava je pokazala, kateri emoji-ji se pogosteje uporabljajo in kakšen pomen jim je pripisan oziroma katera čustva izražajo. Skozi rezultate je bilo ugotovljeno, kateri osebnostni tip po Jungu (MBTI) pogosteje uporablja posamezen emoji.
Keywords: emoji, interpretacija, osebnostni tipi
Published in DKUM: 25.10.2022; Views: 97; Downloads: 19
.pdf Full text (2,10 MB)

3.
Pregled sodobnih konceptov na področju družbenih medijev : diplomsko delo
Albin Dužič, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili pregled sodobnih konceptov na področju družbenih medijev. S pregledom virov in literature smo izbrali 8 sodobnih konceptov, ki so se pojavljali v preteklih treh letih in jih predstavil v 10 priljubljenih družbenih omrežjih. Z metodo analize smo ugotovili, na kakšen način so vključeni v posamezne medije. Rezultate smo predstavili v tabeli.
Keywords: sodobni koncepti, družbeni mediji, družbena omrežja, osnovni koncepti, napredni koncepti
Published in DKUM: 26.04.2021; Views: 778; Downloads: 108
.pdf Full text (4,04 MB)

4.
Mobilna aplikacija za izboljšanje veščin komuniciranja po konceptu rešitve Duolinga : diplomsko delo
Tamara Lorber, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Veščine komuniciranja so danes ključne za uspešno medsebojno komuniciranje. Zato jih moramo konstantno nadgrajevati. Skozi to zaključno delo smo poskušali razložiti, kaj so veščine komuniciranja, zakaj so pomembne in kako jih izboljšati. V ta namen smo tudi načrtovali in implementirali lastno rešitev, ki bi ljudem olajšala proces učenja iz zadanega področja. Po razvoju lastne rešitve, smo na koncu razmislili in pojasnili, kako bi lahko aplikacijo izboljšali.
Keywords: učenje jezikov, veščine komuniciranja, komuniciranje v organizaciji, mobilna aplikacija
Published in DKUM: 26.04.2021; Views: 571; Downloads: 96
.pdf Full text (1,73 MB)

5.
Upravljanje informacijskih tehnologij in storitev : interno učno gradivo
Gregor Polančič, 2016, other educational material

Keywords: informacijske tehnologije, informacijske storitve, upravljanje tehnologij
Published in DKUM: 05.01.2021; Views: 738; Downloads: 54
.pdf Full text (1,93 MB)

6.
7.
Družbeni mediji : interno učno gradivo za predmet Arhitektura interaktivnih medijskih vsebin
Gregor Polančič, 2015, other educational material

Keywords: informacijske tehnologije, družbeni mediji
Published in DKUM: 05.01.2021; Views: 637; Downloads: 62
.pdf Full text (1,99 MB)

8.
Analiza uporabe družbenih medijev s tehnikami sledenja : diplomsko delo
Patrik Korper, 2019, undergraduate thesis

Abstract: S porastom uporabnikov pametnih telefonov in svetovnega spleta se veča tudi število uporabnikov socialnih omrežij. Ravno zaradi tega je nastala ta raziskava, ki želi ugotoviti kako in koliko socialna omrežja uporabljajo študenti Univerze v Mariboru. Željeno je bilo ugotoviti ali obstajajo povezave med družbenimi mediji in drugimi aktivnostmi študentov in ali se te aktivnosti povezujejo. Diplomsko delo se osredotoča na čas, ki ga mariborski študenti preživijo na družbenih omrežjih in kako družbena omrežja vplivajo na ostale aktivnosti študentov. Raziskava se osredotoča tudi na to ali študenti kontrolirajo svoj čas preživet na družbenih omrežjih in ali si čas, ki ga za to namenijo, želijo zmanjšati.
Keywords: družbena omrežja, uporaba, študenti
Published in DKUM: 04.12.2019; Views: 940; Downloads: 56
.pdf Full text (599,84 KB)

9.
Primerjalna analiza razvoja spletnega mesta v različnih sistemih za upravljanje vsebin : diplomsko delo
Tina Časar, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili sistem za upravljanje vsebin (krajše tudi CMS), ki velja za priljubljeno orodje za izdelavo spletnih strani brez posebnega tehničnega znanja. Ob pregledu sistemov, smo glede na tržni delež izbrali tri najbolj priljubljene WordPress, Joomla in Drupal. Izvedli smo meritve časa in števila korakov namestitve sistemov na strežnik ter rezultate opisali. Prav tako smo predstavili meritve in ugotovitve, ki smo jih pridobili med razvojem spletnega mesta v prej omenjenih CMS. Čeprav so si omenjeni sistemi za upravljanje vsebin zelo podobni, se razlikujejo v funkcionalnostih, ki smo jih izpostavili v primerjalni analizi.
Keywords: Sistem za upravljanje vsebin, WordPress, Joomla, Drupal
Published in DKUM: 23.11.2019; Views: 949; Downloads: 97
.pdf Full text (962,73 KB)

10.
Izdelava spletnega mesta za umetnika v sistemu WordPress : diplomsko delo
Maja Pučko, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena izdelava spletnega mesta za umetnika v WordPress sistemu. Osrednji področji sta izdelava spletnega mesta ter pregled in analiza vtičnikov . Temo smo si izbrali zato, ker nas objavljanje umetnin na socialnih omrežjih omejuje in smo si želeli večji nadzor nad spletno trgovino in spletno galerijo. Preden smo začeli z izdelavo spletnega mesta smo izbrali najustreznejša vtičnika za trgovino in galerijo s pomočjo testiranja in primerjanja glede na definirane zahteve. Spletno mesto smo nato namestili, mu izbrali temo, dodali personalizirane elemente, namestili vtičnike in vnesli vsebine. Na koncu smo izvedli analizo metrik uspešnosti v Google Analitiki.
Keywords: WordPress, spletno mesto, spletna galerija, spletna trgovina, metrike uspešnosti
Published in DKUM: 22.11.2019; Views: 745; Downloads: 90
.pdf Full text (2,27 MB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica