| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
DAVČNE OAZE
Goran Knežević, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je predstaviti vrste davčnih oaz in njihove značilnosti, ter možne načine legalnega izogibanja plačevanja davčnih obveznosti na globalni ravni in pri nas. Predstavil sem nekatere vrste davčnih oaz, ter podkrepil njihove značilnosti s primeri najzanimivejših držav, ki veljajo za davčne oaze. Prav zaradi tega sem izpostavil dejavnike, zaradi katerih se odločajo za izbiro posamezne davčne oaze. Pri izboru prihaja do pozitivnih in negativnih učinkov predvsem pri poslovanju. Še posebej sem izpostavil zlorabe davčnih oaz. Da ne bi prihajalo do zlorab, ter prevelikega vpliva na delovanje davčnih oaz, sem opisal še ukrepe Evropske unije in drugih organizacij, ki delujejo v ta namen. Če sem se v teoretičnem delu osredotočil na davčne oaze na splošno, ter na elemente, ki so povezani z davčnimi oazami bolj na globalni ravni, sem v empiričnem delu opisal delovanje davčnih oaz v povezavi s slovenskimi podjetji ter slovenskim gospodarskim prostorom. Želel sem predstaviti nekatere primere slovenskih podjetij in vplivnih ljudi iz slovenskega gospodarstva, ki so povezani z delovanjem v davčnih oazah po svetu.
Keywords: Ključne besede: Davčne oaze, vrste davčnih oaz, offshore podjetja, davčna konkurenca, pranje denarja, dvojno obdavčevanje.
Published: 19.01.2012; Views: 4388; Downloads: 909
.pdf Full text (334,15 KB)

2.
PRIMERJALNA ANALIZA ERP REŠITEV V SLOVENIJI
Goran Knežević, 2011, final seminar paper

Abstract: Podjetja iščejo načine, kako bi postala uspešnejša, konkurenčnejša, produktivnejša in podobno. Eden izmed načinov, da to dosežejo, je prenova poslovnih procesov in vpeljava informacijskega sistema. Z vpeljavo ERP rešitve se lahko podjetja temu cilju zelo približajo in izboljšajo svoje poslovanje. V teoretičnem delu diplomskega seminarja smo opisali značilnosti, razvoj in strukturo ERP rešitev. Pri implementaciji ERP rešitev smo se razpisali o tem, kakšne možnosti imamo pri izbiri ERP rešitev, kateri so dejavniki, ki vplivajo na izbiro, kako poteka uvajanje ERP rešitev v podjetju ter kateri so ključni dejavniki uspeha. Nato smo se posvetili trgu ERP rešitev. Predstavili smo tako svetovne kot tudi domače ponudnike rešitev ter jih tudi nekaj opisali. ERP rešitve smo tudi razdelili glede na to, katere so primerne za velika, srednja in majhna podjetja. Sledila je analiza ponudbe ERP rešitev v Sloveniji. Raziskali smo, kateri ponudniki se pojavljajo na slovenskem trgu, kakšne tržne deleže dosegajo ponudniki na našem trgu v primerjavi s svetovnim in analizirali uspešnost uvedb ERP rešitev pri nas. Zaključili smo s kratkim pogledom v prihodnost trga ERP rešitev in kakšne trende lahko pričakujemo.
Keywords: ERP rešitev, uvajanje ERP rešitev, trg ERP rešitev, ponudniki ERP rešitev
Published: 02.12.2011; Views: 3668; Downloads: 660
.pdf Full text (1,71 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica