| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 158
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
3.
TEROTEHNOLOŠKI KONCEPT VZDRŽEVANJA TRANSPORTNIH SREDSTEV V GRADBENIH PODJETJIH
Mario Gamilec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Gradbena podjetja potrebujejo za opravljanje svoje dejavnosti veliko različnih transportnih sredstev. Da imajo transportna sredstva na razpolago takrat, ko jih potrebujejo, jih je potrebno pravilno in pravočasno vzdrževati. Vzdrževanje le teh pa podjetju predstavlja strošek. Vsako podjetje teži k temu, da bi lahko planiralo stroške vzdrževanja in pa da bi te stroške optimizirali na minimum. Cilj naloge je predstaviti ukrepe, s katerimi lahko zmanjšamo stroške vzdrževanja in podaljšamo življenjsko dobo transportnih sredstev.
Keywords: vzdrževanje, gradbeno podjetje, transportna sredstva, gradbena mehanizacija, stroškovna analiza vzdrževanja
Published: 06.09.2010; Views: 2330; Downloads: 208 
(1 vote)
.pdf Full text (1015,11 KB)

4.
ČASOVNI VIDIKI VZDRŽEVANJA DIZELSKIH LOKOMOTIV
Damjan Želodec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen potek vzdrževanja dizelske lokomotive serije 644, vsa potrebna zakonodaja in pravilniki, ki jo omejujejo, ter natančen opis le-te. Prav tako bo predstavljen nov model vzdrževanja dizelskih lokomotiv na praktičnem primeru s pomočjo štirih matematičnih modelov za določanja zaloge rezervnih enot. Pa tudi nov koncept vzdrževanja železniških vozil s pomočjo sodobnih telekomunikacijskih in diagnostičnih naprav, ki bodo kot perspektiva za prihodnost.
Keywords: dizel lokomotiva, vzdrževanje, nabava, organizacija, rezervni deli, terminski plan, telekomunikacijska in diagnostična tehnologija
Published: 17.09.2010; Views: 2381; Downloads: 291
.pdf Full text (2,43 MB)

5.
TEROTEHNOLOŠKI VIDIK VZDRŽEVANJA DIESEL LOKOMOTIV
Zlatko Žilarević, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo prikazuje pravne, tehnološke in organizacijske elemente, potrebne za vzdrževanje dizel lokomotiv na slovenskih železnicah. S terotehnološkega vidika sta predlagani metodi za izračun življenjskega cikla stroškov. Le-ta je prikazan na primeru lokomotive 642. Opisane so tudi okoljske zahteve in postopki pri nabavi novih dizel lokomotiv.
Keywords: Vzdrževanje dizel lokomotiv, železniški promet, življenjski cikel stroškov, terotehnologija
Published: 10.01.2011; Views: 1635; Downloads: 255
.pdf Full text (2,43 MB)

6.
ANALIZA TEHNOLOŠKEGA PROCESA NA TOVORNI POSTAJI MARIBOR – TEZNO V FUNKCIJI BLAGOVNIH TOKOV
Boris Kelenc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so opisani in predstavljeni tehnološki procesi dela na železniškem terminalu na postaji Maribor Tezno. V diplomski nalogi so tudi predstavljeni sistemi sodobnega transporta v železniškem prometu, prednosti in pomanjkljivosti posameznih transportnih tehnologij, analizirani so posamezni prometni tokovi in določena je izkoriščenost kapacitet na postaji. Diplomska naloga je zastavljena tako, da podaja celovit pregled problema kombiniranega in konvencionalnega transporta na postaji Maribor Tezno. Prav tako pa so podani predlogi za izboljšanje tehnoloških procesov na postaji.
Keywords: železniški tovorni promet, tehnološki proces dela, izkoriščenost tovornih kapacitet
Published: 04.02.2011; Views: 2349; Downloads: 263
.pdf Full text (3,98 MB)

7.
VOZNIK V JAVNEM AVTOBUSNEM POTNIŠKEM PROMETU KOT NOSILEC KAKOVOSTI PROMETNE STORITVE
Maja Kmetec, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Voznik v javnem avtobusnem potniškem prometu je pogosto edini predstavnik podjetja, ki dnevno prihaja v neposreden stik z uporabniki in je neposredni izvajalec osnovne dejavnosti prevoznega podjetja. Zaradi navedenega je jasno, da ima prav voznik veliko vlogo pri zagotavljanju kakovosti prometne storitve. Diplomsko delo obravnava osnovne značilnosti delovnega mesta voznik in zahteve in zakonska določila za opravljanje dela voznika. Ob definiranju kakovosti prometne storitve pojasnjuje vlogo voznika pri njenem zagotavljanju. Analiziran je pojem motivacije voznikov in pristopi k izobraževanju, usposabljanju, motiviranju in spremljanju dela voznikov. Diplomsko delo zaključujejo predlogi za dvigovanje nivoja kakovosti prometne storitve preko pozitivne motivacije voznikov.
Keywords: javni potniški promet, voznik avtobusa, kakovost prometne storitve, motiviranje voznikov
Published: 16.06.2011; Views: 1996; Downloads: 259
.pdf Full text (4,01 MB)

8.
TEHNOLOŠKI PROCESI IN HARMONIZACIJA POSTOPKOV NA MEJNI ŽELEZNIŠKI POSTAJI DOBOVA
Dejan Vodovnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Železniški promet je panoga, ki ji še vedno pripisujemo premajhno vrednost. Zaradi vseh pozitivnih lastnosti skuša Evropska unija s sprejemanjem predpisov in uredb, ki so jih članice dolžne implementirati v svojo zakonodajo, povečati uporabo železnic in odpreti trg ter tako članice gospodarsko še bolj povezati. Izboljšanje predvsem administrativnih postopkov, ki skrajšujejo čas, porabljen za prehod državnih mej, vodi do bistveno hitrejšega prometa, kar je danes ključnega pomena. Z uporabo sodobne informacijske tehnologije in homogeniziranjem nacionalnih železniških sistemov bo moč doseči, da bo vlakovna kompozicija lahko prevozila več držav brez ustavljanja, hkrati pa bo še vedno zadoščeno vsem varnostnim in carinskim kriterijem.
Keywords: tehnološki proces dela, železniška interoperabilnost, mejna železniška postaja, harmonizacija čezmejnih železniških operacij
Published: 29.09.2011; Views: 1966; Downloads: 88
.pdf Full text (1,68 MB)

9.
MOŽNOST UVEDBE POTNIŠKIH PREVOZOV NA POZIV, ŠTUDIJA POVEZAVE KAMNIK - VRANSKO - KAMNIK
Anže Šimenc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Primestni potniški promet je promet med območjem mesta in njegovo okolico. V Sloveniji je ta vrsta prometa zaradi reliefne razčlenjenosti močno prisotna. A mnogokrat se primestne potniške linije soočajo s problemom rentabilnosti. S tem problemom se sooča tudi linija Kamnik−Vransko, ki je kot študija primera predstavljena v diplomskem delu. Skozi analizo linije diplomsko delo poda ugotovitve in predlagane ukrepe optimizacije linije, ki so vezane na sodobne fleksibilne transportne rešitve.
Keywords: javni potniški promet, obravnava (optimizacija) avtobusne linije, merila za izbiro BUS prevoznika, transport odziven na povpraševanje.
Published: 09.05.2012; Views: 1538; Downloads: 81
.pdf Full text (994,14 KB)

10.
High speed railway in Slovenia - basic strategy study
Mitja Klemenčič, 2008, published professional conference contribution abstract

Published: 31.05.2012; Views: 741; Downloads: 29
URL Link to full text

Search done in 0.21 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica