| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Postavitev nove kovaške linije v podjetju Unior d.d. : magistrsko delo
Ervin Jančič, 2019, master's thesis

Abstract: V sedanjem času je zelo pomembno, da podjetje zaradi velike konkurence zadovolji vse zahteve naročnikov oziroma kupcev. Zaradi zelo povečanega povpraševanja po ojnicah in v želji, da zadovoljijo te potrebe, so se v podjetju Unior morali odločiti za postavitev nove kovaške linije, na kateri se bodo izdelovale ojnice za avtomobile znamke Audi, VW in Renault. Namen projekta je povečati kapacitete po ojnicah v podjetju, saj bi lahko na novi kovaški liniji izdelali do 1500 ojnic na izmeno več kot na starem, dotrajanem kladivu. Gre za precej obsežen projekt, ki zahteva dober projektni tim in pa sodelovanje med člani tega tima, da se dosežejo želeni rezultati v ustreznem časovnem roku. Za boljšo učinkovitost in kakovost pri izvedbi projekta bom izdelal projektni elaborat, v katerem bodo predstavljene vse potrebne informacije za kakovostno izvedbo projekta.
Keywords: projekt, načrtovanje projektov, projektni elaborat, nova kovaška linija.
Published in DKUM: 05.03.2019; Views: 1012; Downloads: 111
.pdf Full text (2,62 MB)

2.
Načrtovanje potreb po materialu
Ervin Jančič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Zaloge so zelo pomemben del določenega podjetja, saj nam zagotavljajo nemoteno delovanje proizvodnje, brez nenadnih zastojev zaradi pomanjkanja potrebnega materiala ali sestavnih delov. Torej je delovanje podjetja brez zalog nemogoče. Ampak z zalogami so povezani tudi veliki stroški, zato je gospodarjenje z zalogami zelo pomembno. V prvem delu diplomske naloge so predstavljeni osnovni pojmi povezani z zalogami, predstavljene so vrste zalog, upravljanje z zalogami ter stroški, ki se pojavljajo. V drugem delu pa so predstavljene različne metode, ki nam pomagajo pri načrtovanju potreb po materialu in pri samem upravljanju podjetja. Govorimo o metodah MRP (Materials requirements planning), MRP II ( Manufacturing Resource Planning ) in ERP (Enterprise resource planning).
Keywords: pomen zalog, stroški zalog, načrtovanje potreb po materialu, načrtovanje virov podjetja, informacijski organizacijski sistemi.
Published in DKUM: 09.09.2016; Views: 1423; Downloads: 138
.pdf Full text (1,41 MB)

Search done in 5 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica