| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Prenova skladišča na primeru podjetja adria mobil d.o.o.
Ela Kastelec, 2020, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je prikazana prenova skladiščenja v podjetju Adria Mobil, d. o. o. Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela. V prvem, teoretičnem delu v uvodu podajamo poglede na pomen logistike, še posebej proizvodne logistike. V nadaljevanju podamo poglede na vlogo skladiščnega poslovanja kot sestavnega dela poslovne logistike v proizvodnem podjetju. Navedemo tudi pomen zalog in preidemo na procese skladiščenja. V praktičnem delu diplomskega dela predstavimo analizirano podjetje in opišemo obstoječe stanje, predvsem skladiščne manipulacije ter pomen informatizacije skladiščnega poslovanja. Na podlagi operativnih dokumentov prenove skladiščenja in intervjuja je bila izdelana kritična analiza skladiščnih procesov. V zaključku diplomskega dela podamo predloge za izvedbo prenove v oddelku pohištvenih elementov s poudarkom na novem načinu embaliranja pohištvenih elementov in za oskrbovanje delovnih mest z vlakovno kompozicijo.
Keywords: logistika, skladiščno poslovanje, oskrba, informatizacija, embaliranje, vlakovna kompozicija
Published: 14.12.2020; Views: 238; Downloads: 0

2.
PLANIRANJE RAZVOJA PODJETJA HTM D. O. O.
Mateja Kastelec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Gospodarska moč mora podjetjem predstavljati temeljni cilj, ki ga lahko dosežejo s planiranjem razvoja podjetja. Planiranje razvoja je za podjetja ciljno usmerjen proces, ki mora podjetje voditi k večji uspešnosti in blagostanju vseh njegovih udeležencev. V diplomskem delu smo proučevali podjetje HTM d. o. o. in planirali njegov razvoj na ravni politike podjetja in strateškega managementa. Na podlagi analize podjetja in okolja smo planirali razvojno politiko podjetja s proučevanjem vrednot udeležencev podjetja, njegovih prednosti in slabosti ter analiziranih iz okolja izhajajočih priložnosti in nevarnosti. Zapisali smo vizijo kot izhodišče politike podjetja, poslanstvo, smotre in temeljne cilje ter oblikovali vodila o poslanstvu in smotrih podjetja HTM d. o. o., ki so izrazna oblika politike podjetja. Nadaljevali smo s planiranjem razvoja na ravni strateškega managementa, zato smo proučili programsko-tržna področja podjetja, za njih iskali strateške možnosti razvoja podjetja, opredelili strategije in potrebne razvojne strukture ter svoje delo zaključili s programom razvoja podjetja HTM d. o. o. S to raziskavo ter predlaganimi razvojnimi alternativami želimo prispevati k nadaljnjemu razvoju podjetja HTM d. o. o.
Keywords: razvoj podjetja, politika podjetja, vrednote, prednosti in slabosti, priložnosti in nevarnosti, strukture, strategije, strateški management.
Published: 19.10.2015; Views: 1077; Downloads: 176
.pdf Full text (1,53 MB)

3.
ANALIZA PROMETA S KMETIJSKIMI ZEMLJIŠČI
Darja Matjašič, 2014, master's thesis

Abstract: Trg s kmetijskimi zemljišči je pomemben del kmetijstva, ker so kmetijska zemljišča osnovni proizvodni dejavnik. Z nalogo smo ugotovili glavne značilnosti trga kmetijskih zemljišč in dokazali vplive izbranih dejavnikov na ceno zemljišč v petletnem obdobju 2008 − 2012. Analiza kaže na velike razlike v ceni zemljišč med občinami znotraj regij in med posameznimi regijami. Najnižja prodajna cena zemljišč v analiziranem obdobju je v Pomurski regiji, tj. 0,69 EUR/m2, in najvišja v Obalno-kraški regiji, tj. 4,32 EUR/m2. Najbolj aktivna trga sta bila v Pomurski in Podravski regiji, kjer je največ kmetijskih zemljišč. Analiza vplivov posameznih dejavnikov na ceno kmetijskih zemljišč z linearnim mešanim modelom je prva tovrstna v Sloveniji. Z modelom smo pojasnili le majhen del cene kmetijskih zemljišč, od 2,8 % v Pomurski do 24,9 % Zasavski regiji, vendar so bili vplivi izbranih dejavnikov v skladu s hipotezami. Predpostavljamo, da na ceno kmetijskih zemljišč vplivajo predvsem nesistematični dejavniki, ki jih je težko oceniti in da ponudniki zemljišč sledijo že določenim cenam na trgu, ki se jih ne da pojasniti z izbranimi dejavniki.
Keywords: trg s kmetijskimi zemljišči, cene, dejavniki, linearni mešani modeli
Published: 24.07.2014; Views: 1943; Downloads: 217
.pdf Full text (1,62 MB)

4.
EKSPERIMENTALNO DELO V ODDELKU PODALJŠANEGA BIVANJA
Nina Kastelec, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela – teoretični in praktični del. V teoretičnem delu podrobneje predstavimo izkustveno učenje, njegove idejne izvore ter navedemo metode in faze takega učenja. V nadaljevanju opredelimo naravoslovje in naredimo vertikalni pregled naravoslovnih predmetov v osnovni šoli, kjer so za vsak predmet izpisani splošni učni cilji. Predstavimo naravoslovne dejavnosti, naravoslovne kompetence ter namenimo nekaj besed začetnemu naravoslovju in konstruktivizmu. Navedene so tudi naravoslovne metode dela, nekaj več pa povemo o metodi eksperimentiranja in jo podrobneje opišemo. Za konec teoretičnega dela predstavimo še oddelek podaljšanega bivanja, njegove sestavine in organizacijo dela v oddelku. V drugem, praktičnem delu diplomske naloge je opisana izvedba eksperimenta kapilarnega dviga vode, ki smo ga izvedli v oddelku podaljšanega bivanja na Osnovni šoli Dolenjske Toplice. Z njim smo želeli preveriti, ali učenci z učenjem preko lastnih izkušenj res pridobijo več znanja kot samo z razlago ter po končani evalvaciji delovnih listov dokazali, da je uporaba izkustvenega učenja pri vsakdanjem pouku za učence še kako pomembna.
Keywords: Izkustveno učenje, naravoslovje, eksperimentiranje, oddelek podaljšanega bivanja, kapilarni dvig.
Published: 08.07.2013; Views: 1319; Downloads: 297
.pdf Full text (4,40 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica