| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Orodje node-red in alternative
Domen Mori, 2018, master's thesis

Abstract: Node-RED je orodje za vizualno programiranje na podlagi opisa podatkovnih tokov, namenjeno povezovanju različnih spletnih protokolov in aplikacijskih programskih vmesnikov. Uporablja se predvsem na področju interneta stvari. V tem delu opišemo njegove ključne lastnosti, nato pa izdelamo preprosto aplikacijo in opišemo nekaj praktičnih primerov uporabe. Sledi opis alternativnih orodij, povezanih z vsaj enim izmed naštetih področij, in njihova primerjava z Node-RED. Dodamo še kratek preizkus zmogljivosti delovanja. Ugotovimo, da je Node-RED primerno orodje za povezovanje naprav in protokolov ter preprosto obdelavo njihovih podatkov. Izdelava kompleksnejših programov je možna, a orodje za takšno uporabo ni priročno.
Keywords: Node-RED, Flow, Apache Nifi, internet stvari, programiranje na podlagi opisa podatkovnih tokov
Published: 01.03.2019; Views: 653; Downloads: 86
.pdf Full text (3,74 MB)

2.
SPREMEMBA DELAUNAYEVE TRIANGULACIJE V REALNEM ČASU
Domen Mori, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Delaunayeva triangulacija je eden izmed najbolj uporabnih elementarnih algoritmov v računalniški geometriji. V tem diplomskem delu se ukvarjamo s spremembo Delaunayeve triangulacije pri premikanju že vstavljenih točk v realnem oziroma v doslednem času. V diplomskem delu predstavimo inkrementalni algoritem Delaunayeve triangulacije ter predlagano rešitev za pospešitev dinamičnega spreminjanja triangulacije s pomočjo štiriškega drevesa. Predlagano rešitev smo testirali na različnih množicah točk, štiriško drevo primerjali z naivno metodo in prikazali rezultate. Iz njih je razvidno, pri koliko točkah je še možno posodabljanje v realnem času ter učinkovitost štiriškega drevesa v primerjavi z naivno metodo.
Keywords: računalniška geometrija, realni čas, Delaunayeva triangulacija, štiriško drevo, sprememba Delaunayeve triangulacije
Published: 27.08.2015; Views: 1008; Downloads: 134
.pdf Full text (2,92 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica