| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Kompetence analitika v obveščevalno-varnostnih službah
Denis Zver, 2015, master's thesis

Abstract: Delo analitika v obveščevalno-varnostni službi je znotraj celotnega obveščevalnega procesa ključnega pomena, zato je kompetentnost kadra zaposlenega v analitičnih službah zelo pomembna. Obveščevalno-varnostne službe se pri kadrovanju analitikov soočajo s številnimi izzivi, saj gre za zahtevno delovno mesto, ki potrebuje analitika s široko paleto kompetenc (znanj, sposobnosti, veščin in osebnostnih značilnosti). Na osnovi pregleda tuje in domače strokovne literature ter na osnovi ugotovitev, do katerih smo prišli s pomočjo intervjujev s predstavniki obveščevalno-varnostnih služb v Sloveniji, smo definirali profil analitika oziroma model kompetenc, ki se zahtevajo za delovno mesto analitika v obveščevalno-varnostnih službah. Ključne kompetence obveščevalno-varnostnega analitika predstavljajo predvsem samoiniciativnost, timsko delo, discipliniranost, intelektualni pogum, analitično razmišljanje (miselne sposobnosti), kreativnost, motivacija za delo ter želja po učenju (samoizobraževanje). Pomemben vidik analitične dejavnosti predstavljajo tudi psihološki dejavniki (zaznavanje, spomin) in vplivi dejavnikov, kot je časovni pritisk, subjektivnost podatkov, pomanjkanje podatkov in podobno. Analitikom v obveščevalno-varnostnih službah to ne sme povzročati pretiranih težav. Za kvalitetno analitično delo je potrebno dobro razumevanje omenjenih dejavnikov. Vse našteto morajo upoštevati obveščevalno-varnostne službe pri iskanju kadra za svoje analitične službe, saj bodo le tako našli primerne kandidate, ki bodo kos zahtevnim analitičnim nalogam.
Keywords: obveščevalno-varnostna dejavnost, obveščevalne službe, obveščevalno-varnostne službe, analitika, magistrska dela
Published: 06.11.2015; Views: 1418; Downloads: 263
.pdf Full text (949,59 KB)

2.
Nadzor dostopa in overjanje s pomočjo pametnih ključev USB
Denis Zver, Igor Bernik, 2012, published scientific conference contribution

Keywords: informacijski sistemi, informacijska varnost, nadzor dostopa, USB ključi
Published: 10.07.2015; Views: 431; Downloads: 47
URL Link to full text

3.
4.
Optimizacija procesov v Thermana Parku Laško
Denis Zver, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: Na vsak poslovni sistem, ki je postavljen v neko okolje, vplivajo negativni dejavniki, ki ga silijo v propad. V današnjem času globalizacije in zmanjšane gospodarske aktivnosti je teh negativnih dejavnikov, zaradi stalnih sprememb v družbi, politiki in ekonomskem sistemu iz dneva v dan več. Zaradi želje po obstanku, uspešnosti in ohranjanju poslovnih sistemov v fazi homeostaze, je potrebno njihovo nenehno prilagajanje, ki pa se lahko uspešno izvede z optimizacijo in reorganizacijo obstoječih ključnih procesov z namenom učinkovitejšega soočanja z gospodarskimi razmerami. V prvem delu diplomske naloge smo izpostavili in opredelili teoretična izhodišča za razumevanje procesov v storitvenih podjetjih ter povezave med posameznimi ključnimi procesi v storitvenih podjetjih. V nadaljevanju smo izbrali ključne procese podjetja in podali možne predloge najoptimalnejših izboljšav njihovih potekov pri reorganizirani izvedbi ter povezavami med njimi. Zaradi reorganizacije družbe smo optimizirali več procesov, ki so ključnega pomena pri delovanju storitvenih podjetij.
Keywords: poslovni sistem, optimizacija, reorganizacija, procesi, storitveno podjetje
Published: 02.02.2015; Views: 801; Downloads: 88
.pdf Full text (1017,32 KB)

5.
Varnost in zasebnost v socialnih omrežjih : diplomsko delo
Denis Zver, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract:
Keywords: internet, socialna omrežja, Facebook, Myspace, varnost, zasebnost, diplomske naloge
Published: 19.09.2011; Views: 1827; Downloads: 263
.pdf Full text (1,84 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica