| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VPLIV GRADNJE NOVIH HIDROELEKTRARN NA REKI MURI NA OKOLJE
Davorin Lovrenčec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni vplivi in posledice gradnje hidroelektrarn na reki Muri na okolje. Predstavljen je tudi projekt gradnje novih hidroelektrarn na reki Muri in dosedanja izkoriščenost vodnega potenciala Mure. S predstavitvijo različnih tipov hidroelektrarn in vodnih turbin smo skušali poiskati najboljšo možnost izkoriščanja energetske rabe reke Mure, kajti velik del Mure spada v območja Nature 2000. S tem je bila posledično predstavljena Natura 2000, zaradi katere so omejitve pri gradnji hidroelektrarn. Prav tako smo, s primerjavo z avstrijskimi hidroelektrarnami, poskusili oceniti okvirne stroške izgradnje hidroelektrarne Hrastje-Mota.
Keywords: reka Mura, hidroelektrarna, vpliv na okolje, Natura 2000, izkoriščanje vodnega potenciala
Published: 20.12.2012; Views: 2553; Downloads: 401
.pdf Full text (3,27 MB)

2.
RAZISKAVA MAGNETNIH IN EKONOMSKIH LASTNOSTI MEHKOMAGNETNIH KOMPOZITOV
Davorin Lovrenčec, 2015, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo obravnavali mehkomagnetne kompozitne materiale ter jih primerjali s klasičnimi mehkomagnetnimi materiali. Predstavljene so zgradba mehkomagnentih kompozitov kot tudi njihove fizikalne in magnetne lastnosti. Opisana sta tudi tehnologija oblikovanja in proizvodni proces teh materialov pri svetovnih proizvajalcih mehkomagnetnih kompozitnih materialov. Na obravnavanih materialih smo v Laboratoriju za aplikativno elektromagnentiko izvedli meritve magnetnih lastnosti. Za vsak posamezni material smo s pridobljenimi rezultati meritev s pomočjo programskega orodja Opera 3d analizirali magnetne razmere na modelu univerzalnega motorja. Primerjali smo velikost gostote magnetnega pretoka, magnetni pretok in vrednosti vrtilnega momenta, ki ga ustvarja magnetni pretok v rotorju motorja. V ekonomskem delu naloge smo obravnavali trg mehkomagnentih materialov ter njihovo proizvodnjo. Narejena je bila tudi raziskava, kako bi lahko mehkomagnetne kompozite uvedli v proizvodnjo podjetja Gorenje d. d.
Keywords: mehkomagnetni materiali, mehkomagnenti kompoziti, magnetno polje, trg mehkomagnentih materialov, uvedba mehkomagnetnih kompozitov v proizvodnjo
Published: 14.10.2015; Views: 661; Downloads: 60
.pdf Full text (3,45 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica