| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Transport avtomobilskih izdelkov na Kitajsko v podjetju X
Darko Đekić, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: Zavedamo se, da v današnjem času brez stalnih vlaganj v transport in transportno tehnologijo ni zadovoljnih strank in s tem dobro opravljenega posla. Zato je treba pri vsakem podjetju nenehno iskati nove rešitve in na takšen način težiti h globalnemu reševanju težav. S tem pristopom smo v diplomskem delu poskušali optimizirati transport blaga na Kitajsko, pri čemer smo pri njegovem izvajanju in opazovanju ugotovili, da je še veliko prostora in možnosti za napredek pri organizaciji celotnega procesa in predvsem optimizaciji njegovih stroškov. Rešitve v obravnavanem podjetju se nanašajo na boljšo organizacijo transporta od začetnega proizvajalca do končnega kupca, s katerimi bo podjetje v prihodnje bolje delovalo in si s tem zmanjšalo čas opravljanja ciljnih nalog in tudi celotne stroške transporta.
Keywords: transport, optimizacija, stroški, proizvajalec, končni kupec.
Published: 21.07.2014; Views: 740; Downloads: 68
.pdf Full text (550,47 KB)

2.
Evropski teden mobilnosti 2017 v žalcu
Darko Đekić, 2017, master's thesis/paper

Abstract: Evropski teden mobilnosti 2017 v Žalcu Zadovoljevanje potreb vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjševanje prometa predstavljata osnovne težave trajnostne mobilnosti v današnjem času. S povečevanjem prometa se posledično onesnažuje okolje, proizvajajo emisije toplogrednih plinov in povečuje poraba energije. Zato je kampanja izvajanja Evropskega tedna mobilnosti s celotnega sveta dokazala, da je mogoče zmanjšati prometne površine namenjene avtomobilom, ne da bi s tem povečali gostoto prometa na bližnjih ulicah. S cilji in namenom Evropskega tedna mobilnosti bomo v magistrski nalogi pobližje predstavili njegov osnovni namen, komu je namenjen in način, kako se izvaja. Podrobno bomo predstavili tudi letošnjo temo in se ji skozi nalogo poskušali čim bolj približati. S tem namenom bomo tudi nadaljevali in na osnovi primerov dobre prakse predstavili aktivnosti, ki jih izvajajo skozi Evropski teden mobilnosti. Glede na aktivnosti iz študije primerov bomo izvedli načrt izvajanja Evropskega tedna mobilnosti za izbrano mesto. Podali bomo tudi predloge, na osnovi katerih bodo v obravnavani občini načrtovali izvedbo aktivnosti. Predloge bomo podali na dveh nivojih in jih v diskusiji podrobno pokomentirali.
Keywords: Evropski teden mobilnosti, trajnostna mobilnost, Žalec 2017, študija primera, aktivnosti evropskega tedna mobilnost
Published: 03.08.2018; Views: 437; Downloads: 24
.pdf Full text (1,86 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica