| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
SENZORSKI SISTEM ZA UGOTAVLJANJE ONESNAŽENOSTI ZRAKA
Damjan Hohnec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje izdelavo senzorskega sistema za ugotavljanje onesnaženja zraka. Z nizkocenovnimi senzorji se merijo koncentracije naslednjih plinov: dušikovega oksida, dušikovega dioksida, žveplovega dioksida, ogljikovega monoksida, ogljikovega dioksida, kisika in metana. Signali s senzorjev so obdelani z vezji za kondicioniranje signalov. Signali se zajemajo z analogno-digitalnim pretvornikom mikrokrmilnika. Podatki se prikazujejo na LCD-prikazovalniku in se pošiljajo na računalnik. Za zajem podatkov z računalnikom je program implementiran v programskem okolju Labview, ki koncentracije prikazuje na grafih. Opravljena je kalibracija senzorjev z referenčnimi testnimi plini na Elektroinštitutu Milana Vidmarja.
Keywords: plinski senzor, elektrokemijski senzor, onesnaženost zraka, merilni sistem, senzorski sistem, dušikov oksid, dušikov dioksid, žveplov dioksid, ogljikov monoksid, ogljikov dioksid, kisik, metan, mikrokrmilnik, Bascom, Labview
Published: 29.10.2012; Views: 1854; Downloads: 245
.pdf Full text (5,54 MB)

2.
UPORABA DVOJNEGA SKLADA IN TUNELIRANJA ZA PREHOD IZ IPv4 V IPv6
Damjan Hohnec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je bil prikazati mehanizme, ki omogočajo prehod iz IPv4 na IPv6 s pomočjo dvojnega sklada in tuneliranja. Prvi del diplomske naloge podaja teoretične predpostavke, ki so predstavljene in verificirane na praktičnih primerih v laboratorijskem in simulacijskem okolju. Pri tem smo prišli do ugotovitve, da bomo v prihodnje morali še veliko narediti na področju spoznavanja in pridobivanju znanja o IPv6 protokolu, da ga bomo bolje razumeli in ga globalno lažje uveljavili.
Keywords: IPv6, dvojni sklad, 6to4, ročno nastavljiv tunel, GRE
Published: 20.12.2012; Views: 2393; Downloads: 150
.pdf Full text (2,07 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica