| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 71
First pagePrevious page12345678Next pageLast page
1.
MODEL ZA DINAMIČNO ADAPTIVNO KONTEKSTNO OBVLADOVANJE IZJEM PRI IZVAJANJU POSLOVNIH PROCESOV
Jurij Laznik, 2016, doctoral dissertation

Abstract: V tej doktorski disertaciji predlagamo od jezika za izvajanje poslovnih procesov neodvisen model za upravljanje in obvladovanje nepričakovanih izjem v poslovnih procesih. Model omogoča dinamično adaptivno kontekstno definiranje izjem v času izvajanja poslovnih procesov. Predlagani teoretični model sledi smernicam, kako izdelati učinkovito ogrodje za dinamično upravljanje izjem v stroju za izvajanje poslovnih procesov in sicer v času izvajanja poslovnih procesov. Ravno tako omogoča učinkovito upravljanje znanj o izjemah. Njegova zasnova omogoča porazdeljeno uporabo znanj o izjemah med stroji za izvajanje poslovnih procesov. Nenazadnje njegova lahka razumljivost omogoča hitro učenje in zmožnost implementacije modela v različnih specifičnih strojih za izvajanje poslovnih procesov. Teoretični model preverimo s pomočjo simulacije barvnih Petrijevih mrež. Na osnovi teoretičnega modela izvedemo implementacijo na specifičnem stroju za izvajanje poslovnih procesov, WS-BPEL. Implementacija baze znanj o rešitvah je izvedena s pomočjo semantičnega spleta in ontologije, ki smo jo definirali. Preverjanje modela izvedemo z izvedbo eksperimenta, kjer preverimo vpliv na kompleksnost in fleksibilnost poslovnih procesov ter obseg podpore dodatnih vzorcev za upravljanje izjem. Definiramo model, ki na osnovi empiričnih meritev omogoča ovrednotiti vpliv predlagane rešitve na izvajanje poslovnih procesov. S tem podkrepimo učinkovitost predlagane rešitve za dinamično adaptivno kontekstno definiranje izjem pri izvajanju poslovnih procesov.
Keywords: načrtovanje poslovnih procesov, prilagodljivost poslovnih procesov, dinamično adaptivno kontekstno definiranje izjem, Web Services Business Process Execution Language, semantični splet, ontologije, barvne Petrijeve mreže, vzorci upravljanja izjem
Published in DKUM: 17.10.2016; Views: 1875; Downloads: 176
.pdf Full text (4,24 MB)

2.
Vpliv varnostnih mehanizmov na povezljivost spletnih storitev
Simon Kocbek, Matjaž B. Jurič, 2007, original scientific article

Abstract: Pri integraciji informacijskih sistemov z uporabo spletnih storitev je treba ustrezno nasloviti področje varnosti. Prispevek proučuje povezljivost spletnih storitev v okviru standarda WSS (Web Services Security). Gre za specifikacije, ki so namenjene varovanju spletnih storitev. V prispevku smo analizirali podporo za razvoj varnih spletnih storitev na platfonni Java in ogrodju .NET, proučili njihovo povezljivost ter implementirali varno storitev, izdelano v okolju Microsoft .NET in njenega odjemalca v okolju Java. Identificirali in analizirali smo probleme, ki so nastali pri njunem povezovanju.
Keywords: spletne storitve, integracija, Java, .NET
Published in DKUM: 10.07.2015; Views: 909; Downloads: 32
URL Link to full text

3.
4.
5.
6.
7.
Patterns and techniques for developing performance effective enterprise Java beans
Matjaž B. Jurič, 2001, published scientific conference contribution abstract

Published in DKUM: 01.06.2012; Views: 2682; Downloads: 51
URL Link to full text

8.
9.
10.
ebXML in insurance software
Matjaž B. Jurič, Bojan Kraut, 2002, published professional conference contribution abstract

Published in DKUM: 01.06.2012; Views: 1234; Downloads: 52
URL Link to full text

Search done in 0.27 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica