| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 192
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Prenova spletne strani otroške igralnice lolliland
Brigita Mulec, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena prenova spletne strani otroške igralnice Lolliland. Spletna stran igralnice ima ključno vlogo pri privabljanju strank, zato je bil naš cilj vzpostaviti dobro načrtovano, pregledno, živo stran, ki je prilagojena potrebam ciljne skupine. Po analizi obstoječe spletne strani smo naročniku predlagali izboljšave ter jih izvedli. Stran smo vzpostavili v sistemu za upravljanje spletnih vsebin WordPress in s pomočjo njegovih vtičnikov prišli do želene strani. Po izdelavi spletne strani sta sledili njena optimizacija in Google analiza. V zadnjem delu diplomskega dela so predstavljeni rezultati SWOT analize, kjer so predstavljene ključne ugotovitve prenovljene spletne strani ter možnosti za njen nadaljnji razvoj.
Keywords: WordPress, spletna stran, optimizacija spletne strani, otroške igralnice
Published in DKUM: 25.09.2023; Views: 28; Downloads: 5
.pdf Full text (2,84 MB)

2.
Posodobitev in optimizacija spletne strani podjetja Asatrans d. o. o.
Jan Lenič, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Namen zaključnega dela je bil izdelati novo, posodobljeno spletno stran za prevozniško podjetje Asatrans d.o.o. Pri tem smo uporabili platformo WordPress. Delo smo osredotočili na področje spletnega oblikovanja in razvoja, pri čemer je bil glavni cilj izboljšati predstavitev podjetja na spletu in posledično tudi uporabniško izkušnjo. Pri izdelavi nove spletne strani za podjetje Asatrans d.o.o. smo uporabili različne metode. Opravili smo analizo obstoječe spletne strani in konkurence, razvili vizualne elemente ter vse skupaj implementirali na platformi WordPress. Na vodilnem socialnem omrežju Facebook smo podjetju ustvarili profil in ga uspešno povezali s spletno stranjo. Ta korak bo v prihodnosti prispeval k izboljšanju prepoznavnosti podjetja tako v poslovnem svetu kot med potencialnimi naročniki. Pri izdelavi spletne strani smo se posvetili predvsem željam naročnika. V prvi vrsti je bila želja, da je stran profesionalnega izgleda, a vendarle bolj živih barv. To smo dosegli z določeno postavitvijo elementov in s prevladujočo oranžno barvo. Prav tako smo posodobili podatke in dodali gradnike, ki jih predhodna spletna stran ni vsebovala.
Keywords: Asatrans, prevozništvo, splet, WordPress, družbena omrežja
Published in DKUM: 25.09.2023; Views: 26; Downloads: 5
.pdf Full text (996,73 KB)

3.
Digitalizacija proizvodnega procesa
Gorazd Čadež, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena rešitev za digitalno zbiranje podatkov iz proizvodnega procesa. Podatki so se pred implementacijo te rešitve zbirali na staromoden način, torej s pisanjem na list papirja. Opisan je celoten razvoj programske opreme. Začetek temelji na kreiranju uporabniškega vmesnika, ki je napisan v programskem jeziku Python in je oblikovan po obrazcu, na katerega se je prej podatke zapisovalo ročno. V nadaljevanju je predstavljeno oblikovanje MSSQL baze ter povezave med bazo in vmesnikom. Zaključek naloge opisuje obdelavo digitalno zajetih podatkov. Implementacija aplikacije v proizvodnjo okolje podaja večjo sledljivost in preprostejši dostop do informacij, kar uporabniku precej olajša delo.
Keywords: Digitalizacija, Python, SQL, analiza podatkov, avtomatizacija proizvodnje.
Published in DKUM: 01.02.2023; Views: 304; Downloads: 43
.pdf Full text (1,75 MB)

4.
Sistem upravljanja urnikov
Rok Pahor, 2022, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo se lotili optimizacije definiranja, vnosa in prikaza urnika na fakulteti. Trenutni proces je sčasoma postal preveč kompleksen, hkrati pa ga je bilo treba digitalizirati. Z uporabo najnovejših orodij, trenutno dostopnih na trgu, smo proces prenesli iz papirja v spletno aplikacijo, ki nam poleg hitrejšega vnosa in pregleda podatkov zagotavlja tudi lažje dodelave procesa, s tem pa tudi varnejšo hrambo podatkov. Uporabljena orodja so s strani skupnosti razvijalcev nenehno deležna izboljšav, kar bo dolgoročno pozitivno vplivalo tudi na našo rešitev. Poleg omenjenega pa nam poenostavitev celotnega procesa omogoča tudi lažji prenos znanja v obliki uvajanja novih zaposlenih.
Keywords: Urnik, fakulteta, informacijska podpora
Published in DKUM: 01.02.2023; Views: 151; Downloads: 26
.pdf Full text (1,75 MB)

5.
Razvoj spletne trgovine za m&l equine
Blaž Kvasnik, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V teoretičnem delu diplomskega dela opišemo ocenjevalni kriterij, predstavimo SWOT analizo in opis izbranih CMS-ov. Po opravljeni komparaciji izberemo CMS, s katerim izdelamo spletno trgovino in jo optimiziramo. Rezultat diplomskega dela je delujoča spletna trgovina izdelana po navodilih naročnika.
Keywords: CMS, SWOT, WordPress, spletna trgovina, vtičnik
Published in DKUM: 17.11.2022; Views: 278; Downloads: 41
.pdf Full text (1,84 MB)

6.
Izdelava spletne trgovine na osnovi JavaScript in MongoDB
Danijel Gruden, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko nalogo sestavljajo opredelitev problema, zastavljanje ciljev in želenih rezultatov. V sklop naloge spada tudi proučitev orodij, s pomočjo katerih smo izdelali prototip. Za obličje spletne rešitve smo uporabili ogrodje Angular, ki je eno vodilnih za izdelavo spletnih aplikacij. Ker smo za spletno trgovino potrebovali še druge sestavne dele, kot na primer podatkovno bazo in strežnik, smo se odločili za priljubljeno kombinacijo tehnologiji Node.js, ExpressJS in MongoDB. V diplomski nalogi so opisane glavne funkcionalnosti in kako je potekala njihova implementacija v kodi. Pri izdelanem prototipu smo nato analizirali še možne nadgraditve za produkcijsko in razvojno okolje, ki bodo uporabne, ko se bo ta programska oprema začela uporabljati v prodaji.
Keywords: programiranje, spletna stran, oblačne storitve
Published in DKUM: 11.11.2022; Views: 310; Downloads: 32
.pdf Full text (1,30 MB)

7.
Prenova in optimizacija spletnega mesta za psihoterapijo in svetovanje, Anja Kavčič s.p.
Primož Jenčič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo izvedli prenovo spletnega mesta za psihoterapijo in svetovanje, Anja Kavčič s. p., s poudarkom na optimizaciji in dostopnosti. Cilj prenove kot celote je bil povišati položaj spletnega mesta med rezultati v brskalniku, povečati pritok strank ter okrepiti zaupljivost storitve, ki je predstavljena na mestu. S pomočjo raznih orodij smo identificirali napake na teh področjih in v sistemu za upravljanje spletnih strani WordPress in izvedli prototipno rešitev spletnega mesta s popravki. Končna analiza prototipa je pokazala, da smo odpravili večino napak. Učinkovitost rešitve se bo pokazala po implementaciji na samem mestu.
Keywords: prenova, dostopnost, WordPress, SEO, psihoterapija
Published in DKUM: 22.09.2022; Views: 462; Downloads: 22
.pdf Full text (1,84 MB)

8.
Are we ready to use microchip implants? : an international crosssectional study
Anja Žnidaršič, Alenka Baggia, Jakub Fischer, Maciej Rostanski, Borut Werber, 2021, original scientific article

Abstract: Background and purpose: Despite their clear relevance to human life, microchip implants are still widely viewed as negative, threatening our privacy and raising growing concerns about our health. This paper aims to investigate the important factors influencing people’s perception of microchip implants and their willingness to use them for different purposes. Methodology: The cross-sectional study was conducted in three European countries and the data were analysed using the group Structural Equation Modeling approach. Only complete answers to the online survey questionnaire items were used representing a convenience sample of 804 respondents. Results: The results show that perceived ease of use, usefulness and perceived trust are significant predictors of intention to use microchip implants. Perceived trust is influenced by privacy and technology safety. Concerns about painful procedures and other health concerns reduce the perceived usefulness of microchip implants. Apart from the predictor health concerns, the results were similar in all countries. Conclusion: Based on the presented results, researchers interested in investigating the actual use of microchip implants can establish a solid foundation for their research. The results may assist policy makers in developing the regulations to ensure the safe use of microchip implants and allow for a higher level of security. As a follow-up, investigation of changes in the acceptance of microchip implants following the threat of a global pandemic is proposed.
Keywords: microchip implant, near field communication, behavioural intentions, structural equation model, technology acceptance model
Published in DKUM: 15.09.2022; Views: 290; Downloads: 7
URL Link to file

9.
Priprava in vodenje projekta razvoja novega izdelka v malem podjetju
Tilen Klavžar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Bistvo razvoja je, da prinaša novosti, odkritja in izboljšave, kar pa je za podjetja lahko zelo drag in tehnično ter časovno zelo kompleksen proces. V diplomskem delu sem raziskal in opisal projekt razvoja novega izdelka v podjetju Naviter, d. o. o. Podjetje se ukvarja z razvojem naprav in aplikacij, ki olajšujejo jadralno letenje. V teoretičnem delu sem najprej opisal razvoj izdelkov, projektni management in letalske navigacijske naprave. Nato sem opisal podjetje Naviter, d. o. o., njegovo strukturo, področje dela in izdelke ter storitve, ki jih podjetje ponuja. Opisal sem prednosti in slabosti trenutnega načina dela v podjetju po agilnem modelu. Na podlagi teoretičnih izhodišč in dobrih praks sem predlagal vzpostavitev novega načina vodenja projektov, in sicer s klasičnim projektnim načinom dela.
Keywords: projektni management, malo podjetje, razvoj izdelka, letalski navigacijski instrumenti
Published in DKUM: 09.03.2022; Views: 772; Downloads: 74
.pdf Full text (2,76 MB)

10.
Razvoj spletne rešitve za individualno finančno investiranje
Nik Kovačič, 2021, master's thesis

Abstract: Zaključno delo obravnava izdelavo spletne rešitve za individualno finančno investiranje. Predstavlja in opisuje področje osebnih financ ter v razvoju spletne rešitve uporabljene tehnologije in orodja. Primarni namen dela je razvoj spletne rešitve, ki uporabniku omogoča pregled trenutnega finančnega stanja in mu podaja predloge za izboljšavo na podlagi posameznikovih lastnosti, ciljev in želja. Sekundarni namen je predstavitev osnov s področja osebnih financ, na katerih sloni finančno svetovanje. Razložen in prikazan je potek izdelave spletne rešitve po posameznih funkcionalnostih, kreiranih s pomočjo predstavljenih tehnik in orodij osebnih financ. Opravljena je analiza spletne rešitve, na podlagi katere so ugotovljene prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti. Opredeljene so možnosti nadaljnjega razvoja spletne rešitve ter na kratko opisane prednosti implementacije posamezne izboljšave ter predviden postopek njenega razvoja. Razvoj spletne rešitve temelji na skriptnem jeziku PHP in programskem ogrodju Laravel. Za razvoj določenih funkcionalnosti se uporablja tudi druge jezike, knjižnice in orodja.
Keywords: osebne finance, finančni načrt, PHP, Laravel, spletna rešitev
Published in DKUM: 03.11.2021; Views: 524; Downloads: 50
.pdf Full text (2,76 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica