| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vpliv vodenja na učinkovitost podjetja
Boris Ramšak, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem projektu ugotavljamo stopnjo vpliva, ki ga ima vodenje na učinkovitost in uspešnost organizacije. Spoznali smo pojem organizacije in opredelili, da je organizacija zgolj skupina ljudi, ki deluje s skupnim ciljem. Obstaja veliko vrst organizacij, veliko različnih modelov vodenja, vodstvenih stilov in vodij ki pa se med seboj razlikujejo po stilu vodenja, v posameznih karakteristikah in kompetencah. Izbira stila vodenja in stopnja vpliva vodenja na učinkovitost in uspešnost organizacij je v veliki meri odvisna od vrste in velikosti organizacij, od zaposlenih in od vodij; kar pa se od organizacije do organizacije lahko popolnoma razlikuje.
Keywords: vodenje, vodja, učinkovitost, stili vodenja, uspešnost
Published: 14.11.2018; Views: 392; Downloads: 74
.pdf Full text (858,83 KB)

2.
Konstrukcija glave ohišja krmilnega mehanizma z vidika izdelovalnosti
Jurij Gačnik, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje konstrukcijo glave ohišja krmilnega mehanizma, ki ga je mogoče izdelati samo s postopkom preoblikovanja, kot je to zahteval kupec. Naloga zajema konstruiranje in optimiranje različnih variant glave ohišja krmilnega mehanizma s pomočjo računalniških simulacij toplega preoblikovanja (kalibriranja). Predstavljeni so glavni robni pogoji, brez katerih ni mogoče priti do realnih rezultatov. Na podlagi dobljenih rezultatov je predstavljena najustreznejša varianta, ki se najbolj približa kupčevim zahtevam. Ker je izdelek v začetni fazi razvoja, so na koncu predstavljeni še napotki za nadaljnje delo.
Keywords: utopno kovanje, topla kalibracija, računalniške simulacije, metoda končnih elementov, orodje
Published: 25.10.2018; Views: 415; Downloads: 51
.pdf Full text (3,40 MB)

3.
RAZVOJ MOČNIH STRANSKIH ŠČIPALNIH KLEŠČ
Boris Ramšak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljene nove močne stranske ščipalne klešče, razvite v podjetju Unior d.d. Diplomsko delo je praktičen projekt. Z izbrano temo sem želel rešiti problem, da bi lažje ščipali žico iz visoko trdnostnega materiala, premera 2.5 mm. Tako je v diplomski nalogi na kratko opisan program ročnega orodja, ki ga izdeluje podjetje Unior d.d.. Zraven tega so opisane oziroma predstavljene stare močne stranske ščipalne klešče. Bistvo diplomske naloge je bilo razviti nove močne stranske ščipalne klešče oziroma posodobiti stare, pri čemer bomo pri uporabi novih klešč uporabili manjšo silo za ščipanje visoko trdnostne žice znanega premera. Razvoj je potekal v programskem paketu SolidWorks, v katerem je bila izdelana tudi dokumentacija.
Keywords: konstruiranje, stranske ščipalne klešče, visoko-trdnostna žica, SolidWorks
Published: 05.06.2009; Views: 2087; Downloads: 248
.pdf Full text (5,69 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica