| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 47
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
Branje in obdelava signalov eeg - pristop s strojnim učenjem : diplomsko delo
Sašo Pavlič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga zajema spoznavanje in predstavitev z osnovami EEG-možganskih valov s pomočjo naprave Emotiv Insight. Zajeti EEG-podatki predstavljajo vhodne podatke v modelu strojnega učenja, s pomočjo katerega se je ugotavljalo, kdaj in kje se pojavljajo iskani vzorci. Eksperiment razvite metode zajema podatkov in uporabe modela se je izvedel tako, da se je testni subjekt izpostavil izmenjujočim izbranim slikam, ob tem pa so se z napravo Emotiv Insight zajeli EEG-možganski valovi. Zajeti EEG-podatki so služili kot zbirka podatkov, iz katere se je učil klasifikacijski model umetne nevronske mreže, ki uspešno razpoznava, kdaj je testni subjekt podvržen eni vrsti slik in kdaj drugi.
Keywords: EEG, možganski valovi, strojno učenje, BCI-naprava, snemanje podatkov
Published in DKUM: 13.11.2019; Views: 849; Downloads: 101
.pdf Full text (1,57 MB)

2.
Laserski razrez pločevin in postopek programiranja stroja : diplomsko delo
Nihad Sinanović, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sta predstavljena laserski razrez pločevine in postopek programiranja stroja. Laserska tehnologija je doživela zelo veliko rast in uporabo v svetu in pri tem se je laser pokazal kot vsestransko orodje, ki opravlja različne naloge, od najzahtevnejših obdelav z najvišjo kakovostjo do doseganja zelo velikih hitrosti in kakovostne obdelave. Prikazani so postopek programiranja laserskega stroja CO2 in njegove osnovne značilnosti. Prikazane so tudi druge vrste laserjev in njihove osnovne značilnosti ter primerjava postopkov. Spoznali smo se s programskima okoljema TruTops in AutoCAD ter programiranjem laserskega rezalnika. Na koncu smo zapisali enačbe za izračun posameznih stroškov laserskega razreza.
Keywords: AutoCAD, TruTops, programNC, CAD/CAM, CO2, He Ne, Nd:YAG, laserska dioda, FocusLine, AdjustLine, FastLine, LensLine, FlyLine, ContourLine, .GEO, .JOB, 3D modeliranje, 2D modeliranje.
Published in DKUM: 12.06.2019; Views: 1655; Downloads: 238
.pdf Full text (2,04 MB)

3.
Rekonstrukcija krmiljenja servomotorjev na induktivnem kalilnem stroju
Rok Šertel, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Tematika diplomske naloge se nanaša na celovito rekonstrukcijo krmiljenja induktivnega kalilnega stroja. Zaradi dotrajane opreme starega stroja smo prišli do sklepa, da je edina smotrna odločitev popolna zamenjava krmilja. Celotno avtomatizacijo stroja smo izvedli s krmilnikom S7-300, ki je v nadaljevanju dodatno opisan. V prvem delu je opisan postopek kaljenja. Temu sledi opis in zahteve stroja, ter celotni servo sistem. Zatem je opisano krmiljenje in osnove PLK. Temu sledi opis avtomatizacije stroja. Ker je bilo potrebno stroj tudi zagnati, sem dodal tudi rezultate dejanskega delovanja in opisal določene težave, s katerimi smo se srečevali pri izgradnji in zagonu induktivnega kalilnega stroja.
Keywords: induktivni kalilni stroj, PLK, inkrementalni dajalnik, Profibus, Siemens, SIMATIC
Published in DKUM: 07.07.2017; Views: 1297; Downloads: 148
.pdf Full text (3,04 MB)

4.
NAPRAVA ZA BELEŽENJE PRISOTNOSTI DELOVNEGA ČASA Z UPORABO MIKROKRMILNIKA
Mihael Kraut, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje realizacijo naprave za beleženje časa in prisotnosti na delu. Naprava je realizirana z 32-bitnim mikrokrmilnikom PIC32MX795F512L, ki preko USB vodila komunicira z osebnim računalnikom. Na osebnem računalniku je nameščena podatkovna baza Microsoft MSSQL, v katero se shranjujejo dogodki. Na osebnem računalniku deluje poseben strežniški program, ki podatke prejete preko USB vodila razčleni in pošlje podatkovni bazi. Podatkovna baza podatke shrani ter obdelane podatke vrne strežniškemu programu. V primeru, da je ključ že dodeljen nekemu zaposlenemu, se podatki preko USB vodila posredujejo nazaj na napravo, kjer se izpišejo na grafičnem TFT zaslonu. Naprava za identifikacijo osebe uporablja »iButton« integrirano vezje v ohišju iz nerjavečega jekla, ki ima unikatno serijsko številko.
Keywords: beleženje prisotnosti, delovni čas, mikrokrmilnik, iButton
Published in DKUM: 08.09.2016; Views: 1188; Downloads: 97
.pdf Full text (5,17 MB)

5.
PREVERJANJE KAKOVOSTI ELEKTRIČNE ENERGIJE V ZAKLJUČENI INDUSTRIJSKI ENERGETSKI MREŽI V PODJETJU TREVES D.O.O.
Gregor Pečnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema meritve kakovosti električne energije zaključene industrijske energetske mreže podjetja Treves d.o.o. na merilnem mestu TP Eurotek Bič. Kakovost električne energije je namreč merilo, kako dobro sistem podpira zanesljivo delovanje svojih bremen. Moč motnje oziroma dogodka lahko vključuje napetost, tok ali frekvenco, motnja moči pa lahko izvira iz potrošniških sistemov ali obremenitev. Za izvedbo meritev smo se odločili zaradi občasnih električnih izpadov, ki nam v podjetju povzročajo visok strošek izmeta v proizvodnji, v preteklosti pa je prišlo tudi do poškodb na proizvodni opremi. Namen meritev je preveriti, ali nam dobavitelj električno energijo dobavlja v skladu s standardi in sklenjeno pogodbo o dobavi električne energije. Meritev smo izvedli z merilnikom proizvajalca ameriškega proizvajalca PSL Pqube3.
Keywords: Kakovost električne energije, električna energija, PSL Pqube 3, PQube report writer, Standard SIST EN 50160, Standard SIST EN 61000-2-4
Published in DKUM: 02.06.2016; Views: 1653; Downloads: 224
.pdf Full text (3,55 MB)

6.
SPLETNA APLIKACIJA ZA KNJIŽNICO NAČRTOV
Izidor Šojč, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena aplikacija za knjižnico načrtov. Aplikacija je bila implementirana v podjetju Unior d.d.. Namenjena je shranjevanju in iskanju tehnoloških načrtov. Glavna funkcija aplikacije je elektronsko shranjevanje načrtov in njihova ustrezna predstavitev uporabnikom. Pri izdelavi aplikacije smo imeli v mislih predvsem uporabnost in enostavnost za uporabnike. Izgled aplikacije pri izdelavi ni bil ključnega pomena. Najprej so predstavljene zahteve uporabnikov in uporabljene tehnologije. V nadaljevanju pa se osredotočimo na podatkovno bazo aplikacije in nazadnje še na uporabo oz. sprehod skozi glavne dele aplikacije.
Keywords: spletna aplikacija, ASP.NET, Ajax, CSS, JavaScript, Oracle, SQL
Published in DKUM: 13.06.2013; Views: 1805; Downloads: 178
.pdf Full text (3,22 MB)

7.
8.
Pro Work 3
Boris Bizjak, 1999, software

Abstract: Informacijski sistem ProWork 3 relacijsko povezuje v informacijski sistem partnerje, ki sodelujejo pri izvajanju praktičnega izobraževanja: študente, profesorje na fakultetah, mentorje praktičnega izobraževanja, gospodarske družbe, predstojnike in prodekane, koordinatorje praktičnega izobraževanja, administrativne kadre, širšo javnost. Podatke skladiščimo v SQL bazi podatkov.Vstop v informacijski sistem je možen preko standardnih pregledovalnikov WEB strani in preko Lan omrežja z vsemi verzijami Microsoft oken. Informacijski sistem ProWork vključuje elemente za varovanje podatkov: event log in enkripcijo podatkov.
Keywords: programska oprema, informacijski sistem, praktično izobraževanje, praktično izobraževanje, izvajanje izobraževanja
Published in DKUM: 01.06.2012; Views: 1142; Downloads: 52
URL Link to full text

9.
10.
Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica