| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
MOBILNI SVETOVALEC ZA CEPLJENJE NA PLATFORMI WINDOWS PHONE 7
Nino Bernjak, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili operacijski sistem Windows Phone ter orodja in tehnologije, ki smo jih potrebovali pri razvoju mobilne aplikacije za ta mobilni operacijski sistem. Mobilna aplikacija, ki smo jo razvili, uporabnikom ponuja pomembne informacije o nalezljivih boleznih, pred katerimi se je pametno zavarovati pred obiskom tujine. Prav tako uporabniku omogoča vodenje lastne evidence cepljenj in preko priročnega foruma možnost širjenja lastnih izkušenj o cepljenjih in nalezljivih bolezni. Aplikacija pridobiva informacije iz priznanih spletnih strani za cepljenje in nevarne bolezni.
Keywords: Windows Phone, cepljenje, bolezen, C#, mobilna aplikacija
Published: 24.05.2013; Views: 1235; Downloads: 75
.pdf Full text (2,71 MB)

4.
INKREMENTALNO RAZPOZNAVANJE OSEB S POMOČJO SKLEPANJA
Gaber Šetina, 2013, undergraduate thesis

Abstract: : V diplomskem delu predstavljamo inkrementalno iskanje in tehnike sklepanja, ki so uporabljene v najrazličnejših inteligentnih sistemih. V splošnem pregledu teme povzamemo napredek inteligentnih sistemov, opišemo zastavljeno aplikacijo in predstavimo sorodne rešitve. Končni cilj je razvoj spletne aplikacije, ki s pomočjo sklepanja, inkrementalnega iskanja ter vprašanj in odgovorov skuša najti osebo, ki si jo je zamislil uporabnik. Na koncu naloge predstavimo še rezultate testiranja in možne izboljšave.
Keywords: sklepanje, inkrementalno iskanje, inteligentni sistemi
Published: 19.04.2013; Views: 1268; Downloads: 114
.pdf Full text (6,36 MB)

5.
MOBILNI PRIROČNIK O VADBI IN PREHRANI ZA OPERACIJSKI SISTEM ANDROID
Alen Sotlar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je raziskati mobilno platformo Android in razviti mobilni priporočnik o hrani in vadbi za operacijski sistem Android. V prvem delu diplomske naloge predstavimo platformo Android, razvojno okolje Eclipse, v katerem smo razvijali aplikacijo in SQLite ter SQLite Data Browser, ki smo ga uporabili za razvoj podatkovnih baz. V nadaljevanju opišemo potek razvoja mobilne aplikacije, njen načrt, gradnike … Na koncu predstavimo še njeno testiranje in rezultat.
Keywords: mobilni priročnik, operacijski sistem Android, vadba, prehrana
Published: 27.11.2012; Views: 1115; Downloads: 124
.pdf Full text (1,45 MB)

6.
IMPLEMENTACIJA KOHONENOVIH NEVRONSKIH MREŽ ZA OPERACIJSKI SISTEM ANDROID
Matija Vrbovšek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bo najprej opisan operacijski sistem Android in njegova razvojna programska oprema, nato pa značilnosti Kohonenove nevronske mreže, njeni parametri in učni algoritem. Na operacijski sistem Android je bila implementirana Kohonenova nevronska mreža, za lažjo interpretacijo delovanja algoritma in izhodov pa je bila narejena vizualizacija njenega učenja v 3D-prostoru. Učenje je bilo izvedeno s parametričnimi enačbami likov in teles.
Keywords: Kohonenove nevronske mreže, operacijski sistem Android, 3D-vizualizacija, parametrične enačbe
Published: 27.11.2012; Views: 991; Downloads: 81
.pdf Full text (1,69 MB)

7.
PLAGIATORSTVO IN PROGRAMI ZA DETEKCIJO PLAGIATOV
Bojan Butolen, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen problem plagiatorstva ter možni načini reševanja le-tega. Predstavljeni so programi, s pomočjo katerih je možno primerjati velike sklope datotek in odkrivati potencialne primere plagiarizma. Ob programih, ki služijo primerjanju tekstovnih datotek, je nekaj diplomskega dela posvečenega študiji programov za primerjanje programske kode. Praktični del diplomskega dela predstavljata razvoj programa za odkrivanje plagiatov ter primerjava rezultatov, dobljenih s programom APSS, glede na rezultate, dobljene z obstoječimi programi. Predstavljeni so tudi algoritmi in pristopi, ki so uporabljeni pri razvoju programa.
Keywords: plagiatorstvo, primerjanje datotek, podobnost datotek, delitev besedila
Published: 23.06.2009; Views: 13449; Downloads: 1988 
(1 vote)
.pdf Full text (1,09 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica