| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 17
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
Pametna počitniška hišica : diplomsko delo
Blaž Bernjak, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga celovito predstavi proces razvoja programske rešitve za rezervacijo pametnih počitniških hišic. V nalogi temeljito raziskujemo raznolika področja računalništva, vključno s spletnimi aplikacijami, hibridnimi mobilnimi aplikacijami, internetom stvari ter oblačnim računalništvom. Skozi vso nalogo se kot rdeča nit prepleta programski jezik Javascript, ki deluje kot ključno orodje za združevanje teh raznolikih tehnologij v končni izdelek.
Keywords: internet stvari, hibridna aplikacija, oblačno računalništvo
Published in DKUM: 12.10.2023; Views: 315; Downloads: 31
.pdf Full text (3,91 MB)

3.
Izdelava večplatformne aplikacije za pregled statističnih podatkov nogometne lige v razvojnem okolju Flutter in oblačni platformi Firebase : diplomsko delo
Kristjan Jesih, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je izdelava večplatformne aplikacije z ogrodjem Flutter, ki bo zapisnikarju pomagala in omogočila hitrejši vnos, lažje urejanje podatkov, shranjevanje podatkov v realnočasovno podatkovno bazo Firebase ter olajšala objavo rezultatov in lestvic. Poleg enostavnejšega administrativnega dela pa bo uporabnikom nudila razumljiv in celovit pregled nad obsežnimi statističnimi podatki nogometne lige.
Keywords: Flutter, Firebase, statistični podatki, nogometna liga
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 355; Downloads: 10
.pdf Full text (1,50 MB)

4.
Spletni prikazovalnik 3D modelov iz posnetkov brezpilotnih letalnikov : diplomsko delo
Ivan Icov, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo preučili uporabljene tehnologije Angular, CesiumJS, SpringBoot, Microsoft SQL Server ter platformo Cesium ion in tudi integrirana razvojna orodja Visual Studio Code, IntelliJ, SQL Server Management Studio ter z njihovo pomočjo zgradili spletno aplikacijo. Le-ta je namenjena prikazovanju več različnih formatov in tipov 3D modelov, ki so bili ustvarjeni iz posnetkov brezpilotnih letal. Poleg tega aplikacija prikazuje tudi lokacije na zemljevidu, kjer so na voljo 3D objekti, ter omogoča registracijo in prijavo uporabnikov. Diplomska naloga se osredotoča na preučevanje tehničnih vidikov implementacije in izboljšanje uporabniške izkušnje pri ustvarjanju takšne ali podobne spletne aplikacije.
Keywords: CesiumJS, Angular, Spring Boot, Cesium ion, 3D modeli
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 237; Downloads: 17
.pdf Full text (3,35 MB)

5.
Spletna večigralska igra v ogrodju angular z uporabo oblačne platforme firebase : diplomsko delo
Aleks Tršelič, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga je namenjena spoznavanju sveta iger in načinov implementacije večigralskega načina, pri katerem igra poteka med dvema igralcema ali ve igralci iz različnih lokaciji. V nalogi so predstavljene igre in njihov napredek skozi desetletja. Definirali smo uporabo in igranje namiznih, mobilnih in spletnih iger. Uporabili smo igralski pogon Phaser 3, ki je namenjen razvoju 2D iger. Predstavili smo platformo Firebase za shranjevanje in sinhronizacijo podatkov v realnem času. Pri izdelavi spletne aplikacije smo uporabili Angular. Za lažje povezovanje platforme Firebase in ogrodja Angular smo uporabili knjižnico AngularFire.
Keywords: večigralska igra, igralna izkušnja, spletna aplikacija
Published in DKUM: 18.04.2023; Views: 608; Downloads: 77
.pdf Full text (2,14 MB)

6.
Primerjava in analiza ogrodij Vue in Svelte za razvoj spletnih strani : diplomsko delo
Tomas Kovačič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu primerjamo čelni ogrodji Vue in Svelte. Delo je razdeljeno na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu predstavimo čelna ogrodja in njihovo popularnost, nato pa natančneje opišemo ogrodji Vue in Svelte. V praktičnem delu implementiramo spletno aplikacijo za prikaz receptov z vsakim ogrodjem posebej. Razložimo celoten razvoj obeh aplikacij in hkrati predstavimo razlike, ki jih najdemo v kodi. Opravimo meritve hitrosti in porabo pomnilnika pri vsakem ogrodju. Na koncu rezultati meritev pokažejo, da je Svelte hitrejše ogrodje in hkrati porabi manj pomnilnika.
Keywords: čelna ogrodja, ogrodje Vue, ogrodje Svelte
Published in DKUM: 24.10.2022; Views: 625; Downloads: 69
.pdf Full text (4,34 MB)
This document has many files! More...

7.
Izdelava aplikacije za spletno klepetanje na več različnih platformah z uporabo ogrodja Angular in oblačne platforme Firebase : diplomsko delo
Tomaž Vidovič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je predstaviti prednosti in slabosti uporabe oblačnih storitev Firebase platforme kot zaledna storitev in ogrodje Angular kot čelna aplikacija. Skozi delo bomo spoznali oblačne storitve in pokazali njihovo vlogo pri izdelavi spletne klepetalnice. Storitve bomo uporabili v aplikaciji Angular in predstavili postopek izdelave spletne aplikacije, ki se bo lahko izvajala na različnih platformah.
Keywords: Angular, Firebase, klepetalnica, oblačne storitve
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 412; Downloads: 31
.pdf Full text (2,18 MB)

8.
Spletna aplikacija za vizualni prikaz vremenskih podatkov z ogrodjem Angular 10+, knjižnico OpenLayers, ter oblačno platformo Firebase : diplomsko delo
Matic Lakota, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je opisati in predstaviti razvoj sodobne spletne aplikacije, ustvarjene s pomočjo tehnologij, ki so primerne za produkcijsko okolje, in se danes uporabljajo v nekaterih najbolj obiskanih spletnih aplikacijah. Spletna aplikacija služi kot informativni portal, ki uporabnikom omogoča pregled nad trenutnimi vremenskimi razmerami, izdanimi opozorili s strani agencije ARSO, in vpogled v interaktivno vremensko karto. Uporabniki si lahko ustvarijo tudi svoj račun in si shranijo lokacije, ki so za njih relevantne, kar jim ob naslednjih obiskih portala omogoča hitrejši dostop do želenih informacij o vremenu.
Keywords: angular, openlayers, firebase, spletna aplikacija
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 1025; Downloads: 58
.pdf Full text (10,36 MB)

9.
Primerjava algoritmov za registracijo 3D oblakov točk : diplomsko delo
Aljaž Mohorič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo je namenjeno primerjavi različic iterativnega algoritma najbližje točke in raziskovanju algoritma in njegovih različic. V nadaljevanju bomo predstavili začetke algoritma, njegovo delovanje, pomembne pojme ter delovanje in teoretično ozadje različic algoritma. Prikazali bomo tudi implementacijo štirih različic algoritma, ki so: iterativni algoritem najbližje točke, iterativni algoritem najbližje točke z uporabo normal, nelinearen iterativni algoritem najbližje točke in posplošen iterativni algoritem najbližje točke. Vse različice bomo testirali z različnimi parametri nad različnimi 3D oblaki točk. Rezultati kažejo, da sta algoritem najbližje točke in algoritem najbližje točke z uporabo normal najboljša za splošno uporabo.
Keywords: diplomska dela, algoritem, točke, registracija oblakov točk, 3D oblak točk
Published in DKUM: 16.02.2022; Views: 1494; Downloads: 311
.pdf Full text (1,61 MB)

10.
Algoritmi odstranjevanja osirotelih točk iz oblaka 3D točk : diplomsko delo
Aljaž Gornik, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega študijo algoritmov, ki odstranjujejo osirotele točke, ter njihovo primerjavo. V nadaljevanju bomo predstavili osnove pojme, ki so potrebni za razumevanje našega diplomskega dela. Po predstavitvi pojmov bomo podrobno spoznali teoretično ozadje, delovanje, vključene algoritme in implementacijo metode kvartilnega razmika, statističnega filtra, filtriranja s polmerom, pogojnega filtra, ter filtriranja z mnogotero razdaljo in aproksimacijo normale. Implementirane metode testiramo nad različnimi oblaki 3D točk, z različnimi parametri in prikažemo rezultate. Analiza rezultatov kaže, da je na splošno najbolj uporaben statistični filter.
Keywords: algoritem, točke, osirotele točke, odstranjevanje osirotelih točk, 3D oblak točk
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 985; Downloads: 130
.pdf Full text (6,04 MB)

Search done in 12.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica