| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
FINANČNA OPTIMIZACIJA V NEPROFITNIH ORGANIZACIJAH - NA PRIMERU PROSTOVOLJNEGA GASILSKEGA DRUŠTVA
Barbara Močnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem seminarju sem predstavila neprofitne organizacije, njihovo zgodovino, značilnosti in vlogo v Sloveniji. Najbolj sem se osredotočila na financiranje le teh in vse skupaj podkrepila s primerom financiranja prostovoljnega gasilskega društva Nova Cerkev. Tovrstne organizacije se že pri ustanavljanju srečujejo s finančnimi izzivi, saj si morajo praviloma vsa sredstva samostojno pridobiti. Prav tako sem opisala probleme, ki se pojavijo pri delovanju neprofitnih organizacij, saj je v času finančne in časovne krize pridobivanje raznih sponzorjev in prostovljcev velik problem. V drugem delu sem opisala neprofitne oz. nepridobitne organizacije, ki so organizacija in imajo nepridobitne cilje. Donosnost, dobičkonosnost in povečevanje premoženja lastnikov v njej nimajo veljave. Torej pri neprofitnih organizacijah ni dobička in ni lastnika, ustanovitelji neprofitne organizacije ne pričakujejo nekega dobička. V mojem primeru je ta organizacija za pomoč ljudem pri naravnih in umetnih katastrofah. V tretjem delu pa sem podala nekaj podatkov o Prostovoljnem gasilskem društvo Nova Cerkev, ga podrobneje opisala in postavila nekja postavk, kako to društvo pridobiva finančna sredstva za delovanje. Cilj diplomskega seminarja je prikaz alternativ za stabilen razvoj omenjenih neprofitnih organizacij.
Keywords: Neprofitna organizacija, Prostovoljno gasilsko društvo, Prostovoljno gasilsko društvo Nova Cerkev.
Published: 16.12.2016; Views: 1004; Downloads: 96
.pdf Full text (948,04 KB)

2.
Stres na delovnem mestu v podjetju TE-CO d.o.o.
Barbara Močnik, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: S stresom se dandanes srečujemo pogosto in povsod, bodisi v delovnem okolju na delovnem mestu bodisi izven delovnega mesta, doma, v krogu družine. Večina posameznikov in podjetji se še ne zaveda problematike stresa, ne zavedajo se niti posledic stresa za posameznika in podjetje. Posledično tudi posvečajo premalo pozornosti odpravljanju in preprečevanju stresa. Posledice stresa se kažejo različno, odvisno od posameznika, koliko je dovzeten za stres in v kakšnem psihofizičnem stanju je posameznik. Pogosto se stres pokaže z različnimi boleznimi, zato je zelo pomembno, da posrbimo zase in za svoje zdravje. Stres lahko ublažimo ali pa se mu celo izognemo z redno telesno aktivnostjo, meditacijo, jogo in drugimi oblikami sprostitve, saj hkrati skrbimo za svoje psihično in fizično kondicijo in posledično tudi za svoje zdravje. Za temo diplomske naloge smo se odločili na podlagi svojih izkušenj s problematiko stresa. Namen in cilj diplomske naloge je prikazati problematiko stresa, se še dodatno poučiti o problematiki stresa v podjetju TE-CO d.o.o. in na podlagi dobljenih rezultatov raziskave narediti načrt, kako se s problematiko stresa soočiti in kako odpraviti posledice stresa pri zaposlenih. Ugotovili smo, da zelo veliko lahko pripomoremo že sami, če si razporedimo čas med delom in prostim časom, da si vzamemo dovolj časa zase in družino, prijatelje, hobije in telesno aktivnost, s katero tudi pripomoremo k odpravljanju stresa ali ga vsaj omilimo. V podjetju bi kot rešitev za zmanjšanje stresa postavili jasno delitev dela, sprotno reševanje nesoglasij in izboljšanje komunikacije med zaposlenimi. V praksi se je za pozitivni učinek pokazal tudi »team building«, s katerim spodbujamo boljšo komunikacijo in sodelovanje med zaposlenimi.
Keywords: stres, absentizem, izgorelost, posledice stresa, odpraljanje stresa
Published: 12.05.2016; Views: 581; Downloads: 63
.pdf Full text (1,97 MB)

3.
LUTKA LJUBLJENKA V VRTCU
Barbara Močnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Lutka ljubljenka v vrtcu v teoretičnem delu diplomske naloge obravnava vrste lutk, lutko ljubljenko in njen pomen ter prisotnost v vsakodnevni rutini, vpliv lutke na otrokov razvoj in metode dela z lutko. Empirični del diplomske naloge pa zajema raziskavo, s katero smo želeli ugotoviti in primerjati uporabo lutke ljubljenke v dveh vrtcih ter na kakšen način in pri katerih dejavnosti vzgojitelji lutko ljubljenko uporabljajo. S pomočjo anketnih vprašalnikov smo prišli do ugotovitve, da več kot polovica anketiranih vzgojiteljev v obeh vrtcih ima lutko ljubljenko in jo uporablja na različnih področjih vzgoje in izobraževanja. Vendar so se pojavila tudi razhajanja med vrtcema in vzgojitelji, saj določeni uporabljajo lutke samo na enem področju kurikuluma, drugi pa jo uporabljajo pri več ali vseh področjih kurikuluma.
Keywords: Lutka ljubljenka, otrokov razvoj, lutkovna aktivnost, vrtec, lutka in dnevna rutina, metode dela z lutkami, kurikulum.
Published: 12.06.2012; Views: 3170; Downloads: 715
.pdf Full text (1,04 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica