| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Digitalno pripovedovanje zgodb spletnih vplivnežev na Instagramu
Anja Hauptman, 2018, master's thesis

Abstract: Življenje naše generacije se odvija v digitalni dobi, pri čemer je svetovni splet glavni vir širjenja informacij. Te se širijo skupaj z uporabo hitro rastočih družbenih omrežij, ki uporabnikom omogočajo različne interakcije. V danem trenutku nam omogočajo pregled informacij, ki jih z nami delijo ostali uporabniki družbenih omrežjih na svojih profilih. Spremljamo lahko vsakodnevno življenje in navade ljudi, ki jim na družbenih omrežjih sledimo, četudi jih osebno sploh ne poznamo. Najbolj rastoče družbeno omrežje zadnjih let je zagotovo Instagram. Od njegove ustanovitve leta 2010 je na njem aktivnih že kar bilijon uporabnikov. Vedno več uporabnikov je tudi podjetij in posledično spletnih vplivnežev – vplivnih posameznikov, ki ustvarjajo vsebino z namenom oglaševanja komercialnih izdelkov in storitev raznih podjetij. Takšne poteze oglaševanja igrajo pri odločitvah potrošnikov veliko vlogo. Tako postaja oglaševanje preko vplivnih posameznikov na družbenih omrežjih vse pogosteje uporabljen vzorec snovanja oglaševalskih kampanj, pripovedovanja zgodb in tržnih politik. Digitalno pripovedovanje zgodb preko družbenih omrežij je postalo eno izmed močnejših orodij sodobnega spleta. Uporabniki so postali kreativni pripovedovalci zgodb, s tradicionalno zgodbo, vendar podano preko novih medijev in v nove namene.
Keywords: družbena omrežja, Instagram, spletni vplivnež, spletno oglaševanje, zgodbe, digitalno pripovedovanje
Published in DKUM: 20.11.2018; Views: 1557; Downloads: 328
.pdf Full text (1,44 MB)

2.
Vključitev multimedijskih komponent v aplikacijo za sporočanje
Anja Hauptman, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga se ukvarja s prikazom načina implementacije multimedijskih komponent, kot so zvok, slika in video, v aplikacijo za sporočanje z uporabo programskega jezika Swift. Osnova je aplikacija, kjer si lahko uporabniki med seboj pošiljajo sporočila v obliki besedila, slik, videov, zvočnih posnetkov ter drugih datotek. Prejeto ali poslano si lahko v aplikaciji tudi ogledajo ali predvajajo. Te datoteke si lahko tudi shranijo na svojo napravo (v tej aplikaciji je pokrit iPhone) in jih delijo v obliki sporočil (SMS in MMS) ali preko ostalih aplikacij, ki jih imajo na napravi in podpirajo tip izbrane datoteke.
Keywords: slika, video, zvok, programiranje, Swift
Published in DKUM: 24.10.2017; Views: 1206; Downloads: 66
.pdf Full text (17,23 MB)

3.
OBLIKOVANJE CELOSTNE GRAFIČNE PODOBE NA KONKRETNEM PRIMERU
Anja Hauptman, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se ukvarjali z oblikovanjem celostne grafične podobe podjetja. Teoretični del obsega pregled pojma celostne grafične podobe ter elementov, ki so povezani s samim načrtovanjem. Osredotočili smo se zlasti na elemente, ki so pri našem načrtovanju najbolj izstopali, in sicer na tipografijo, barve, lik, simbol in logotip ter pozicijsko geslo. Drugi del obsega predstavitev podjetja Diplomat d.o.o. in analizo njihove konkurence na slovenskem trgu. V praktičnem delu diplomske naloge je bil naš izziv načrtovanje nove grafične podobe podjetja Diplomat d.o.o.. Pri tem smo bili osredotočeni na preoblikovanje logotipa, simbola in pozicijskega gesla. Ker podjetje za komunikacijo uporablja tudi dopisne papirje, kuverte in druga komunikacijska sredstva, smo izdelali tudi nekaj primerov aplikacij. Naš končni izdelek je priložen priročnik celostne grafične podobe, ki bo v prihodnje v pomoč podjetju pri oblikovanju celostne grafične podobe.
Keywords: celostna grafična podoba, grafično oblikovanje, logotip, vizualna komunikacija
Published in DKUM: 20.10.2015; Views: 3658; Downloads: 472
.pdf Full text (2,49 MB)

Search done in 0.83 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica