| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 104
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
Finančna sanacija podjetja SGP KOGRAD BETON IGM d.o.o. : diplomsko delo
Andraž Slivnik, 2004, undergraduate thesis

Published: 28.09.2007; Views: 1497; Downloads: 267
.pdf Full text (540,65 KB)

5.
6.
7.
USPEŠNOST UVAJANJA SISTEMA 20 KLJUČEV V PODJETJU STEKLARNA HRASTNIK D.D.
Andraž Medvešek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V negotovih razmerah v poslovnem svetu vlada med podjetji neprestana borba za obstanek in za obvladovanje tržnega deleža. Podjetja so prisiljena, da se neprestano prilagajo razmeram na trgu in venomer iščejo nove rešitve. Poznani so različni pristopi celovitega izboljševanja procesov, s katerimi bi podjetja dosegla konkurenčnost, višjo produktivnost ter si zagotovila obstoj in varen razvoj na globalnem trgu. Eden izmed pristopov celovitega izboljševanja procesov je tudi sistem 20 ključev, saj temelji na prestrukturiranju 20 področij, ki so ključnega pomena v podjetju. Glavni problem pri uvajanju sistema 20 ključev in tudi bistvo našega raziskovanja se pojavi pri ovrednotenju uspešnosti uvajanja, saj se glede na obsežnost sistema rezultati pokažejo šele čez določen čas, pri nekaterih ključih pa izboljšave sploh ne moremo empirično meriti. V našem primeru bomo uspešnost merili s podatki o dejanskem napredku podjetja na posameznem ključu in s pomočjo statistične analize anketnega vprašalnika s programom SPSS. Z anketnim vprašalnikom smo merili stopnjo spremembe, kot jo zaznajo zaposleni, ki je posledica uvajanja sistema 20 ključev v podjetju in smo tako določili uspešnost opazovanega pristopa prenove. Glede na rezultate statistične analize anketnega vprašalnika pridemo do spoznanja, da so zaposleni v podjetju Steklarna Hrastnik d.d. dobro sprejeli uvajanje sistema 20 ključev, večina ga podpira in od uvajanja sistema 20 ključev pričakuje lastne koristi. Iz dejanskega napredka podjetja na posameznih ključih in visoke stopnje spremembe, kot so jo zaznali zaposleni, lahko povzamemo, da je uvajanje sistema 20 ključev v podjetju Steklarna Hrastnik d.d. uspešno. Ob vsem tem se je potrebno zavedati, da se vsako podjetje glede na lastne zmožnosti in cilje odloči, kako hitro in do katere stopnje bo sistem 20 ključev uvajalo, saj je dosega najvišjih nivojev v praksi za podjetja težko dosegljiva.
Keywords: uspešnost, učinkovitost, prenova poslovnih procesov, uvajanje sistema 20 ključev
Published: 17.07.2009; Views: 1759; Downloads: 296
.pdf Full text (844,30 KB)

8.
ODLOČITVENI MODEL ZA POMOČ PRI IZBIRI HOKEJSKEGA TRENERJA
Andraž Žnidar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavan problem izbire najprimernejšega strokovnjaka za vodenje hokejskega moštva v avstrijski ligi OIHL, za hokejsko moštvo HK Utik. Na izbiro hokejskega strokovnjaka vpliva veliko število najrazličnejših kriterijev. Pomembno je, da so izbrani pravi ter najpomembnejši kriteriji, kajti le tako lahko pridemo do pravilne odločitve. Najprej so opredeljeni osnovni pojmi večparametrskega odločanja, ekspertnih sistemov ter lupine ekspertnega sistema DEX. V nalogi je predstavljen model vrednotenja različni variant z orodjem za večparametrsko odločanje DEXI bo izdelan odločitveni model za pomoč pri izbiri hokejskega trenerja. Model bo izdelan na realnih podatkih, ter tudi dejansko uporabljen pri izbiri hokejskega trenerja za hokejski klub Utik. Ob koncu diplomskega dela je bila s pomočjo orodja VREDANA izdelana še »kaj-če« analiza, na ta način je bilo poskušeno nekatere kriterije popraviti, da bi posamezna varianta trenerja napredovala na višji kakovostni razred oziroma, da bi dobili dodatno potrditev o realnem stanju. Na koncu smo rezultate potrdili z pomočjo programa za večparametrsko odločanje HiView. Z dobljenimi rezultati je bil pokazan vpliv širokega spektra kriterijev na končno oceno. Izbira strokovnjaka je dolgotrajen proces, zato ji bo v prihodnje posvečenega več časa in vanjo bodo vključili primerni strokovnjaki.
Keywords: • sistemi za pomoč pri odločanju, • večparametersko odločanje, • izbira hokejskega trenerja • DEX, VREDANA, HiView.
Published: 25.09.2009; Views: 1831; Downloads: 118 
(2 votes)
.pdf Full text (944,87 KB)

9.
ANALIZA VPLIVA PREVENTIVNIH RADARSKIH TABEL NA HITROST MOTORNIH VOZIL
Andraž Mlaker, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja analizo vpliva preventivnih radarskih tabel na hitrosti vozil v cestnem prometu. Skozi izvajanje analiz tritedenskih meritev je bilo ugotovljeno, kakšni so vplivi preventivnih radarskih tabel na hitrosti motornih vozil - povprečne hitrosti, percentilne vrednosti, spreminjanje števila vozil in določitev frekvence vozil. Na podlagi izvedenih meritev je bilo ugotovljeno, da preventivne radarske table vplivajo na zmanjšanje hitrosti motornih vozil. Prav tako preventivne radarske table omogočajo upravljavcu cest izvajanje natančnih analiz hitrosti motornih vozil v cestnem prometu, ki so potrebne pri morebitnem načrtovanju ukrepov za umirjanje prometa.
Keywords: promet, umirjanje prometa, ukrepi za umirjanje prometa, omejitev hitrosti
Published: 09.03.2010; Views: 2669; Downloads: 289
.pdf Full text (2,61 MB)

10.
Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica