| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 91
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
RAZVOJ TRANSPORTNE PRIKOLICE ZA KOLO
Tomaž Zupanc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje razvoj transportne prikolice za kolo, namenjene veliki množici kolesarjev, tistim, ki jo bodo uporabljali v vsakodnevne namene, pa tudi kolesarjem z avanturistično žilico za potovanja po širnem svetu. V uvodnih delih diplomskega dela so opisani načini transporta, nato prihodnost transporta z ekološkega pogleda in pa pregled obstoječih izdelkov na trgu. Cilji diplomskega dela so: razviti všečno, ergonomsko sprejemljivo prikolico za kolo, ki bi poleg funkcije transporta imela nalogo proizvesti in shraniti določeno količino energije, potrebne za vzdrževanje delovanja majhnih električnih naprav. To so mobilni telefoni, fotoaparati, navigacijske naprave in razna svetilna telesa.
Keywords: transport, ekologija, kolo, kolesarska prikolica, MKE
Published: 05.07.2010; Views: 2841; Downloads: 210 
(1 vote)
.pdf Full text (4,73 MB)

6.
7.
8.
9.
RAZVOJ OHIŠJA VODNIKOV S POMOČJO INTEGRACIJE SISTEMOV
Izidor Zupanc, 2011, specialist thesis

Abstract: Konkurenčna prednost uspešnih podjetij je predvsem hitra odzivnost na zahteve, ki jih narekuje trg. V zadnjih letih se je podjetje Gorenje na trgu pojavilo z izdelki višjega cenovnega razreda. Zaradi slabše poznane blagovne znamke in precejšnega povečanja cene aparatov nove generacije NGC 600, prodaja ni dosegla zastavljenih ciljev. Analiza trga je pokazala, da mora podjetje na trgu nastopiti z aparati nižjega cenovnega razreda. V moji nalogi sem se osredotočil na kakšen način pristopiti k razvoju Basic aparata, z upoštevanjem časovnih in stroškovnih trendov, ki jih zahteva trg. Z združevanjem različnih metod optimizacije stroškov, dela in materiala, sem skozi nalogo pokazal postopek razvoja in integracije novega izdelka (ohišja vodnikov), ter njegovo uvedbo v proizvodnjo. Za uspešen razvoj novih izdelkov sem predstavil pravila, ki jih je potrebno upoštevati pri načrtovanju prilagodljivih obdelovalnih sistemov za njihovo optimalno delovanje, z vključevanjem vseh zaposlenih v podjetju.
Keywords: Prilagodljivi obdelovalni sistemi, proces nenehnih izboljšav, organizacija dela, integracija CAD sistemov, zmanjševanje stroškov, kakovost
Published: 07.11.2011; Views: 1726; Downloads: 75
.pdf Full text (2,78 MB)

10.
Search done in 0.31 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica