| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
VPLIV ELEKTRONSKEGA POSLOVANJA NA KAKOVOST STORITEV V AVTERA D.O.O.
Nejc Klement, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Raziskavo in potek diplomske naloge smo usmerili v raziskovanje vpliva elektronskega poslovanja B2B na kakovost storitev. Hiter razvoj elektronskega poslovanja podjetjem ponuja nove poslovne priložnosti. Elektronsko poslovanje B2B podjetjem omogoča optimizacijo posameznih delovnih procesov, s tem pa tudi možnosti izboljšanja kakovosti. Predstavljene teoretične predpostavke smo želeli povezati tudi s praktičnim primerom. V anketi, kjer je sodelovalo 20 anketirancev, smo ugotovili, da je vzpostavljeno elektronsko poslovanje B2B v podjetju Avtera d. o. o. imelo vpliv na povečanje kakovosti storitev. Poleg ankete uporabnikov aplikacije B2B pa smo v raziskavo vključili tudi zaposlene in podatke poslovanja podjetja Avtera d. o. o. Na podlagi analize interne ankete smo ugotovili, da tudi zaposleni vpeljavo aplikacije B2B povezujejo z dvigom kakovosti storitev. Z raziskavo smo na področju interne ankete ugotovili, da je uvedba aplikacije B2B pripomogla k razbremenitvi zaposlenih in zmanjšanju monotonega dela. Anketa uporabnikov pa je pokazala, da je nov sistem izboljšal kakovost poslovanja s poslovnimi partnerji: hitrejše podajanje informacij, manjše število logističnih napak, boljša sledljivost stanja naročil in njihove izvedbe itd. Na podlagi pridobljenih poslovnih rezultatov podjetja Avtera d. o. o. pa smo ugotovili, da so se po uvedbi B2B stroški poslovanja zmanjšali, število zaposlenih se kljub širjenju prodajnega asortimaja ni povečalo in najpomembnejše, da sta se povečala promet in dobiček. Skupaj s prednostmi, ki jih je povzročila vpeljava B2B, pa so se pojavile tudi težave zaradi pomanjkanja komunikacije zaposlenih s poslovnimi partnerji. Da bi si z B2B zagotovili predvsem prednosti in ne tudi težav, je podjetje Avtera d. o. o. že iskalo ustrezno rešitev za odpravo pomanjkljivosti na področju upada komunikacije in zato vpeljalo CRM.
Keywords: Kakovost, kakovost storitev, zadovoljstvo kupcev, B2B, CRM
Published: 18.01.2011; Views: 2347; Downloads: 160
.pdf Full text (988,18 KB)

3.
MODEL SODELOVANJA PACIENTA PRI POSTAVLJANJU MEDICINSKIH DIAGNOZ V POVEZAVI S POVIŠANIM KRVNIM TLAKOM
Nejc Klement, 2013, master's thesis

Abstract: Raziskavo magistrske naloge smo usmerili v optimizacijo sistema za ocenjevanje stanja pacienta v povezavi z visokim krvnim tlakom. Aplikacija omogoča izboljšan pregled nad zgodovino stanja pacienta. Razvoj aplikacije je bil tesno povezan s teoretičnimi predpostavkami. Število smrti, ki so povezane z zvišanim krvnim tlakom, je v primerjavi z ostalimi vzroki za smrt v Sloveniji na prvem mestu. Tudi v ostalih razvitih državah je zvišan krvni tlak v samem vrhu vzrokov za smrt. Ravno zaradi tega smo razvili aplikacijo, ki bi lahko pripomogla k znižanju števila smrti, povezanih z zvišanim krvnim tlakom. S pomočjo programske rešitve Dexi smo razvili strukturo, ki zajema teoretične dejavnike za zvišan krvni tlak. Struktura je bila razvita s ciljem, da pacient s svojim ustreznim izpolnjevanjem pripomore k optimalni oceni stanja. S pomočjo intervjuja, ki smo ga opravili z gospodom Zvonkom Rauberjem, smo pridobili podatke o dejavnikih tveganja za visok krvni tlak. Poleg dejavnikov nam je gospod Rauber pomagal pri postavljanju teže pomembnosti posameznih dejavnikov. Dejavnike tveganja in njihove vrednosti smo nato preslikali na samo aplikacijo. Sprva smo pridobljene podatke vnesli v programsko rešitev Dexi in kasneje tudi v spletno aplikacijo. Ugotovili smo, da aplikacija lahko pripomore k podajanju splošne in podrobne ocene o stanju pacienta. Predvsem pa se prednost kaže v zagotavljanju zgodovine podatkov. Dokazali smo, da bi pacienti sami lahko pripomogli k pridobivanju podatkov, ki bi omogočali boljše podajanje diagnoze zdravnika o zdravstvenem stanju pacienta. To pomeni, da smo del odgovornosti za pridobivanje podatkov, ki so pomembni za podajanje diagnoze, prenesli na paciente. V zaključnem poglavju pa smo predstavili možnosti nadaljnjega razvoja aplikacije. Prav tako smo aplikaciji dodali dodatne funkcionalnosti, ki bi lahko pozitivno vplivale na osveščanje pacientov, pravilno rabo aparatov za merjenje krvnega tlaka in vodenje merjenj.
Keywords: visok krvni tlak, spletna aplikacija, dejavniki tveganja
Published: 10.12.2013; Views: 1263; Downloads: 161
.pdf Full text (1,85 MB)

4.
PROJEKTIRANJE IN DIMENZIONIRANJE KOMPONENT UHF (DVB-T) ANTENSKEGA SISTEMA ZA PRIZEMELJSKO TELEVIZIJO
Simon Klement, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen potek projektiranja, izdelave simulacij in izbire komponent UHF (DVB-T) antenskega sistema na podlagi zahtev in podatkov naročnika. Predstavljeni so osnovni gradniki antenskega sistema in njihove funkcije v sistemu. V nadaljevanju je prikazana simulacija sevalnih karakteristik antenskega sistema v programskem orodju Emlab Evolution in načrtovanje preklopnega polja v programskem orodju Autodesk Mechanical Desktop. Sledila je izdelava vezalnega načrta in sestavnice celotnega sistema. V sklepnem delu je prikazana montaža antenskega sistema na testni antenski stolp, meritve horizontalnega diagrama ter končna montaža na objektu s pomočjo helikopterja.
Keywords: digitalna prizemeljska televizija (DVB-T), antena, antenski sistem, projekt, oddajnik
Published: 12.01.2011; Views: 2135; Downloads: 206
.pdf Full text (5,60 MB)

5.
6.
ANALIZA SIMULINKOVIH PROGRAMSKIH MODELOV VETRNIH ELEKTRARN
Klement Kralj, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je analiza Simulinkovih programskih modelov vetrnih elektrarn. Predstavljeni so različni modeli vetrnih elektrarn, od takih z generatorjem s kratkostično kletko, sinhronskim pa do dvojno napajanega asinhronskega generatorja. Najprej smo preučili parameter posameznega modela ter ugotovili kdaj ga lahko uporabimo. Zatem smo izvedli simulacije različnih obratovalnih stanj. Bila je izvedena podrobna analiza fazorskega in dinamičnega modela dvojno napajanega asinhronskega generatorja ter izpostavljene razlike med njima.
Keywords: vetrne elektrarne, simulinkovi modeli, dvojno napajan asinhronski generator, simulacije
Published: 14.07.2015; Views: 716; Downloads: 113
.pdf Full text (2,34 MB)

7.
E-learning within the framework of the Czech university system
Milan Klement, Jiří Dostál, 2013, review article

Abstract: During the last few years, e-learning has become an integral part of tertiary education systems, not only within the framework of blended, but, to an increasingly larger extent, also of full-time study modes, accredited and implemented at Czech universities. However, along with its large-scale deployment, a number of problems have emerged, which resulted in the formulation of new research hypotheses. Among the most important ones are those regarding the influence of e-learning on the quality of education, the efficient ways of motivating and mobilizing students, and the creation and development of particular competences. There are many external, as well as internal influencing factors, acting more or less covertly, to a greater or lesser intensity. It is highly desirable to identify, describe, analyze, and minimize or maximize their influence in order to prevent them from having a massive negative impact, conditioned by fashion trends, on the quality of tertiary education.
Keywords: e-learning, e-learning development, learning theories, information and communication technologies, Bologna declaration
Published: 21.12.2015; Views: 434; Downloads: 52
.pdf Full text (728,22 KB)
This document has many files! More...

8.
Primary school students´ and teachers´ opinions about interactive boards and their possible utilization in tuition
Milan Klement, Martina Rešková, 2012, original scientific article

Abstract: Nowadays, the utilization of information and communication technologies in all types of schools has become obvious. Information and communication technologies bring a significant number of positive effects which appropriately complete and support education. The generally declared necessity for integration of new media and new educational technologies into the educational process is a prerequisite for further development of pedagogical sciences and practice. Since, in this context, it is essential to promote new didactic techniques and methods derived from them, it is equally important to follow the development of target groups opinions and attitudes. As the authors of the presented study are not aware of an overall study dealing with this issue, we have decided, based on research execution, to find out primary school students and teachers opinions about the introduction of modern didactic tools such as interactive boards into teaching practice. The presented study introduces the progress, the process, and the results of this significant research.
Keywords: didactic tools, ICT, interactive boards, digital presentation, digital technology, multimedia
Published: 22.09.2017; Views: 341; Downloads: 52
.pdf Full text (190,91 KB)
This document has many files! More...

9.
Prenova grajske pristave pri Gradu na Goričkem
Peter Klement, 2015, diploma project paper

Abstract: Grajska pristava je del zgodovinskega vaškega jedra, imenovanega po zaselku Gornji Grad, ki ga še tvorijo park z grajskim poslopjem in sosednje hiše. Namen projektne naloge je pripraviti predlog obnove grajske pristave, upoštevajoč širši pomen in pridobitev za okolico. Z uvedbo nove namembnosti, s pravilno izbiro prenove in z oblikovanim potrebnim dodatkom osnovni stavbi bo ustvarjeno okolje, ki bo povezalo delno že obnovljeni sosednji grad s parkom kot tudi stavbe v zaselku Gornji Grad. Stavba z okolico bo tako oživljena po nekdanji podobi.
Keywords: Grad na Goričkem, pristava, grad, Goričko, prenova, dediščina, zgodovisko jedro, center šolskih in obšolskih dejavnosti
Published: 17.08.2015; Views: 1239; Downloads: 184
.pdf Full text (103,58 MB)

10.
Arhitekturni posegi za trajnostni razvoj ruralnega prostora
Peter Klement, 2020, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu so predstavljeni arhitekturni posegi za trajnostni razvoj ruralnega prostora. Magistrsko delo je sestavljeno iz treh delov. V teoretičnem delu je analiza ruralnega prostora, ki ga obravnavamo. Najprej sta predstavljena geografski kontekst območja in njegov strateški položaj, nato sledi zgodovinski oziroma razvojni oris prostora skozi časovna obdobja. Prvi del teoretičnega dela zaključuje podrobna analiza območja. V drugem delu teoretičnega dela je opredeljen trajnostni razvoj. Predstavljeni so vidiki in kakovost trajnostne arhitekture. Poudarek je predvsem na sonaravnem razvoju podeželskega naselja, potrebah glede na njegovo velikost in potencial danega prostora. Drugo poglavje zaključuje pogled v tradicionalno arhitekturo in njen razvoj skozi časovna obdobja. V praktičnem delu so na podlagi predhodnih teoretičnih vsebin predstavljeni arhitekturni posegi.
Keywords: tradicionalna arhitektura, arhitekturni poseg, ruralni prostor, trajnostni razvoj, Občina Kuzma
Published: 12.02.2020; Views: 261; Downloads: 106
.pdf Full text (78,87 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica