| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vpliv štiri izmenskega dela na zdravje starejših zaposlenih v livarskem podjetju x
Alma Salkić, 2020, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava zdravje starejših zaposlenih, ki delajo po principu štirih izmen v livarskem podjetju x. Delo v livarskem podjetju, na funkciji livarja, je že samo po sebi zahtevno zaradi velikih fizičnih naporov, izpostavljenosti visokim temperaturam, hrupu ipd. Dodatno delo otežuje tudi princip dela na štiri izmene. Splošno znano je, da se s staranjem človeka zmanjšujejo njegove psihofizične sposobnosti za delo. Magistrsko delo Vpliv štiri izmenskega dela na zdravje starejših zaposlenih v livarskem podjetju x je sestavljeno iz dveh delov – teoretičnega in empiričnega dela. V teoretičnem delu spoznamo pojme štirih izmen, indeksa delovne zmožnosti, stresa, nočnega dela, zdravja zaposlenih in posebej izpostavimo vse pojme v povezavi s starejšimi zaposlenimi. V empiričnem delu pa analiziramo rezultate anketnega vprašalnika, razdeljenega med zaposlene v livarskem podjetju x. Rezultate analiziramo s statističnim orodjem SPSS. Zanima nas primerjava mlajših in starejših delavcev v povezavi s številom bolniških odsotnosti, rezultati indeksa delovne zmožnosti, stresom in spanjem. Ugotoviti želimo, ali obstajajo statistične razlike med tema dvema skupinama z namenom, da ozavestimo morebitno problematiko starejših zaposlenih v livarskem podjetju x. Zastavimo si šest raziskovalnih hipotez, za njihovo testiranje pa uporabimo metode t-test (independent samples t-test), Hi-kvadrat test in metodo Spearmanovega koeficienta. Starejše zaposlene v magistrskem delu definiramo kot starejše kot 41 let. Delež takih v livarskem podjetju x je 29 %. Zgolj 7 % starejših je svojo delovno zmožnost ocenilo z »najboljša delovna zmožnost«, kar je v primerjavi z mlajšimi znatno manjše, saj je ta odgovor izbralo kar 53 % mladih. Prav tako so starejši zaposleni bistveno bolj bolni kot mlajši zaposleni. Brez bolezni je kar 76 % mladih, medtem ko ugotavljamo, da ima kar 53 % starejših več kot eno bolezen (dve, tri ali več bolezni). Starejši zaposleni so tudi več bolniško odsotni (polovica jih izbere odgovor »10–24 dni« na leto, mladi v večini (47 %) izberejo odgovor »nič«). Zanimiva ugotovitev je, da ni statističnih razlik med povezavo starosti zaposlenega in količino stresa na delovnem mestu. Enako ne ugotovimo statističnih razlik pri količini spanja po končanem delu zaposlenega v povezavi s starostjo. Ugotovimo, da se starejši zaposleni v večini soočajo z dodatnimi težavami v delovnem okolju, ki jih prinaša proces staranja. Pomembno je, da v organizaciji prepoznamo te težave in iščemo možnosti za izboljšave pri delu s starejšimi. Na podlagi dobljenih rezultatov anketnega vprašalnika v empiričnem delu magistrskega dela predlagamo ukrepe za lažje obvladovanje stresa, bolj kakovostno spanje, manjše število bolniških odsotnosti ter izboljšanje indeksa delovne zmožnosti pri starejših zaposlenih. Verjamemo, da na tak način v podjetju ne investirajo zgolj v zaposlene, pač pa tudi v večjo produktivnost in v dvig konkurenčnosti.
Keywords: štiri izmensko delo, starejši zaposleni, indeks delovne zmožnosti, nočno delo, vpliv izmenskega dela na zdravje
Published: 09.11.2020; Views: 138; Downloads: 39
.pdf Full text (1,72 MB)

2.
ANALIZA DIMENZIJ ČUSTVENE KREATIVNOSTI
Alma Salkić, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Razvoj čustvene kreativnosti je izredno pomemben, tako za razumevanje lastnih kot tudi čustev drugih ljudi. Naše čustvene reakcije niso samo odraz fizioloških vzburjenj, ampak so tudi odraz miselnih procesov. Zato je za njihovo obvladovanje potrebno razumeti, od kod ta čustva izvirajo in zakaj. V diplomskem delu smo naredili analizo dimenzij čustvene kreativnosti. Dotaknili smo se tudi ljudem nekoliko bolj znanega termina »razumska inteligenca«, z namenom, da predstavimo pomembnost razumevanja čustvene inteligence in z njo povezane čustvene kreativnosti, kajti ravno ta predstavlja večje zagotovilo za osebno srečo in osebnostni razvoj. Znano je, da sta kreativnost in inovativnost v tesni povezavi. Dandanes vse več podjetji stremi k inovativnosti, kajti le tako so lahko boljša in konkurenčna na trgu. Čustvena kreativnost se potemtakem ne dotika le osebnostnega razvoja, ampak tudi podjetniškega razvoja. Z njenim razumevanjem bomo nadgradili zgradbo čustvenih spretnosti, s pomočjo katerih bomo lažje obvladovali sebe in druge. Naučili smo se kako lahko razvijamo čustveno inteligenco, saj se lahko te, za razliko od razumske, ki je prirojena, vsak dan učimo. Predstavili smo tudi kriterije čustvene kreativnosti in spoznali faze kreativnega mišljenja. V okviru diplomskega dela je bila opravljena tudi analiza čustvene kreativnosti. Idelali smo anketni vprašalnik, ki je bil razdeljen na tri sklope (sklop 1: pripravljenost, sklop 2: novost, sklop 3: učinkovitost/pristnost). Na anketni vprašalnik je odgovorilo 58 ljudi iz Slovenije. Na podlagi prejetih odgovorov smo najprej naredili analizo strukturiranih vprašanj. V nadaljevanju smo prikazali oceno trditev v deležih po posameznih trditvah, trditve smo primerjali tudi po izobrazbenih kategorijah, po sklopih pa smo primerjali rezultate glede na spol. Naredili smo tabelo in jo primerjali tudi s študijo Averilla (1999), ki pa je bila izvedena v drugčnem okolju (ZDA) in na bistveno večjem vzorcu (489). Nazadnje smo opravili še zanimivo korelacijsko analizo med sklopi, ki je pokazala tesno povezanost vseh treh sklopov.
Keywords: - čustvena kreativnost, - čustvena inteligenca, - kreativno mišljenje, - razvoj in učenje, - vrednotenje čustvene kreativnosti
Published: 04.10.2016; Views: 891; Downloads: 103
.pdf Full text (870,57 KB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica