| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VZPOSTAVITEV INTERNETNEGA TV KANALA
Aljaž Urbanc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Informacijska tehnologija je že toliko napredovala, da lahko že sami vzpostavimo internetni TV kanal. Problem se pojavi, ker je IPTV storitev še dokaj nova in kdor bi se lotil tega projekta, bo za začetek oddajanja programa potreboval prave informacije ter zagotovljen vir dohodka, s katerim lahko pokriješ stroške delovanja oz. oddajanja programa.
Keywords: - IPTV - VOD - širokopasovni dostop do interneta - medijske vsebine
Published: 20.12.2010; Views: 1644; Downloads: 94
.pdf Full text (1,53 MB)

2.
GRADNJA IN OBRATOVANJE POSTAJ ZA PRESKRBO MOTORNIH VOZIL Z GORIVI - AVTOPLIN (UNP)
Aljaž Urbanc, 2014, master's thesis

Abstract: V Sloveniji in svetu smo v zadnjih letih priča pozitivnemu trendu naraščanja števila motornih vozil, ki za svoj pogon uporabljajo avtoplin. Naloga vsebuje raziskavo trga avtoplina v svetu in pri nas ter ima predstavljene ključne prednosti, ki jih prinaša širša uporaba avtoplina v prometu tako z ekonomskega vidika, zdravja ljudi, kot tudi z okoljskega vidika. Predstavljen je tudi potencial, ki ga trenutno Slovenija še ima pri gradnji postaj, ki bi oskrbovale motorna vozila z avtoplinom. Predstavljen je tudi ponudnik opreme in seveda potrebna oprema za točenje UNP za avtoplinsko postajo. Dotaknili se bomo tudi zakonodaje in dovoljenj, ki so potrebna pred začetkom gradnje avtoplinske postaje. V magistrskem delu iščemo potrditev hipoteze, ki pravi, da v Sloveniji obstaja potencial za gradnjo in obratovanje postaj za preskrbo motornih vozil z gorivi, tj. avtoplinom (UNP). V tehničnem vidiku gradnje in obratovanja je na kratko predstavljeno, čemu je treba nameniti posebno pozornost pred izbiro izvajalca del, na kratko pa je predstavljen tudi izbran izvajalec za našo rešitev, ki smo jo dobili v finančnem vidiku modela rešitve. V organizacijskem vidiku je predstavljena pomembnost izbire zemljišča pred nakupom in vsa potrebna dokumentacija. Nekaj besed smo namenili tudi viziji za prihodnost na področju gradnje polnilnih postaj ter prodajni strategiji. S kadrovskega vidika pa je predstavljen kader ljudi ter njihove zadolžitve pri gradnji in kasnejšem obratovanju polnilne postaje. V finančnem vidiku modela rešitve je z numeričnimi simulacijami predstavljenih več različnih možnih scenarijev, na podlagi katerih smo potrdili oziroma ovrgli postavljeno hipotezo. Na podlagi trendov iz preteklosti, trenutnega stanja in napovedi za prihodnost so tako predstavljene trenutne priložnosti ter možnosti nadaljnjega razvoja na področju UNP pri nas in po svetu.
Keywords: - utekočinjen naftni plin (UNP), - avtoplin, - alternativni vir energije, - infrastruktura plinskih postaj, - analiza trga.
Published: 03.06.2014; Views: 931; Downloads: 44
URL Link to full text

Search done in 0.03 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica