| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 1 / 1
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Časovno optimiranje proizvodnega procesa hrane : diplomsko delo
Alena Osmanović, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili delovanje virtualnega procesa priprave hrane. Postopek delovanja procesa proizvodnje je opisan z mreţnim diagramom, kjer so razvidne posamezne dejavnosti in njihov čas trajanja. Skozi proučevanje procesa smo se odločili, da bomo s kvantitativno metodo skušali izboljšati in optimirati delovanje procesa. Teţavo v procesu proizvodnje predstavlja dejstvo, da so posamezni procesi premalo optimirani. Vsak proces posebej smo s pomočjo linearnega programiranja optimirali. Določili smo najzgodnejši čas začetka izvajanja procesa in najkasnejši čas končanja procesa. Z uporabo linearnega programiranja smo ugotovili, da se pri nekaterih procesih pojavi vmesni prosti čas med posameznimi procesi, ki ga je treba čim bolj koristno izkoristiti. S pravilnim izkoriščenjem prostega časa lahko vplivamo na zmanjšanje stroškov poslovanja in izboljšamo dobičkonosnost.
Keywords: optimiranje, izraba resursov, časovna usklajenost procesov
Published in DKUM: 04.05.2011; Views: 1623; Downloads: 101
.pdf Full text (772,94 KB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica